Gönderen Konu: Aracınıza nasıl bakıyorsunuz?  (Okunma sayısı 425 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
Aracınıza nasıl bakıyorsunuz?
« : Temmuz 24, 2025, 23:19:53 »
Merhaba,

Hem nispeten yeni bir sürücü, hem de yeni bir Toyota kullanıcısı olarak tecrübesiz bir otomobil kullanıcısı sayılırım. Bakım ve kontrol alışkanlıklarınız nelerdir? Otomobil kullanırken nelere dikkat edilmelidir?

Örneğin; Sıcak yaz aylarında dışarı park ettiğimde torpido göğsü ve direksiyon çok ısınıyor. Güneşin zararlı etkileri için ne kullanılabilir?

Herkese iyi günler.

Toyota Yaris 2011 1.33 Terra Sporty

Toyota Club Türkiye

Aracınıza nasıl bakıyorsunuz?
« : Temmuz 24, 2025, 23:19:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracınıza nasıl bakıyorsunuz?
« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2025, 09:09:26 »
https://www.n11.com/urun/seker-portakalim-arac-oto-on-cam-guneslik-kar-don-buzlanma-koruyu-42852730#unf-review

bundan çok memnunum 4 yıldır kullanıyorum, aracın göğsüne bakım sütü vb. şeyler sürmenizi tavsiye etmem.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 26, 2025, 13:06:26 »
Uygun bir kalın kumaş kullanılabilir araç üstünde. Kumaş iyi sabitlenmeli ve temiz araca serilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2025, 18:17:05 »
Uygun bir kalın kumaş kullanılabilir araç üstünde. Kumaş iyi sabitlenmeli ve temiz araca serilmeli.

Orjinal görünümü değiştiren aksesuarları pek tercih etmiyorum. Bir önceki gönderide tavsiye edilen ürünün kullanılması biraz zahmetli ama kimyasaldan uzak, düz mantık bir çözüm olduğu için onu deneyeceğim. Araştırmaya devam ediyorum, daha pratik bir çözüm bulursam buradan paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2025, 22:44:48 »
yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum "Oto On Cam Şemsiye Güneşlik" diyerek googleda aratırsanız rahatlıkla bulabilirsiniz kullanım rahat ve pratik güneşi de gayet iyi kesiyor.
Avensis,linea/1.6vvt-i/110bg/Manuel/Atiker LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 04, 2025, 16:17:42 »
Önceki aracımda şemsiye güneşlik vardı, aracı satarken hediye ettim yeni sahibine. Aracımı alır almaz bir tane daha sipariş verdim ama ürün gelince Corolla için kullanışsız olduğunu gördüm. Sanırım bizim araçların cam açıları ve torpidonun düz olması sebebiyle takması çıkarması oldukça zahmetli oluyor, o yüzden ürünü iade ettim.
Ben de önceki kullanıcıların tavsiyesi gibi dışardan koruma kullanmaya karar verdim, hem yaz hem kış koşulları için şu iki üründen birini almayı düşünüyorum;

https://www.hepsiburada.com/haegs-buz-ve-kar-onleyici-arac-on-cam-ortusu-brandasi-on-cam-koruyucu-guneslik-162x106cm-s-siyah-p-HBCV0000858L7W

http://hepsiburada.com/coofbe-branda-arac-buz-kar-gunes-koruyucu-yarim-branda-araba-oto-kar-buz-onleyici-on-cam-koruyucu-p-HBCV00003MS656?magaza=COOFBE
Sonsuzluk ve Ötesine...