Gönderen Konu: 2011 Yaris Aux Bağlantsında Direksiyon Tuşlarından Müzik Değiştirme  (Okunma sayısı 535 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
Merhabalar,

Aux kablosu ile telefonumu bağladığımda direksiyon tuşlarından parçayı değiştiremiyorum. Birkaç farklı kablo denememe rağmen bir türlü başaramadım. Tuşların çalıştığını radyodan biliyorum. Acaba sorun kullandığım stereo kablosundan mıdır yoksa bu tuşlar AUX bağlantısında işlevsiz midir?

(Sanırım yeni üye olduğum için resim eklemeyi başaramadım. Direksiyondaki tuşlarım sol tarafta;

+          ▲
   Mode
-           ▼

şeklindedir.)

İyi günler herkese.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
Soruyu biraz daha basitleştirmek gerekirse aux bağlantısında parça değiştirmek için bu tuşları kullanan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
O şekilde olacağını sanmıyorum. Genel olarak baktığınızda telefondan aux bağlantısı ile araç multimedyanıza Sağ-Sol ses kanalı ve bir GND şase bağlantısı gidiyor. Burada direksiyon kumandasından herhangi bir komutu telefonunuza iletecek bağlantı mevcut değil. Kısaca  bahsetmiş olduğunuz istek mümkün değildir.  Araç multimedyanızın özelliklerini bilmiyorum ama bluetooth ile bağlanamıyormusunuz ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
Bluetooth seçeneği mevcut değil. Sanırım bu versiyonların hiçbirinde bluetooth standart gelmiyor.
Bu tip tek taraflı komutlar ince bir frekans kullanılarak yapılabilir normalde. Fakat sanırım böyle bir özellik mevcut değil.