Gönderen Konu: Toyota Auris Direksiyondan gelen ses  (Okunma sayısı 429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Toyota Auris Direksiyondan gelen ses
« : Temmuz 21, 2025, 01:43:11 »
Aracım 2012 model auris yarı otomatik. 2018'den beri bende. Bu sene arabadan cik cik gibi bir ses gelmeye başladı. Ben de sanayiye gidip ustaya gösterdim. Usta şikayet ettiğin sesi duymuyorum ben ama senin direksiyondan gelen ses daha önemli ve vahim dedi. İlk arabam olduğu için ve şimdiye kadar başka bir  arabayı çok sürmediğim için açıkcası ben bu durumu fark etmemiştim.  Usta, direksiyon kutusunun değişmesi gerekebileceğini söyledi. Tamirden ziyade değişime yakın duruyordu. İstanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz bir direksiyoncu var mı arkadaşlar? Ya da bu işin tamiri doğru bir sonuç vermiyor direk orijinal mi takmalıyım? Yoksa ikisini de yapmama gerek yok mu? Çünkü arabanın sürüşünde herhangi bir sıkıntı yok sadece direksiyon düz değil çok hafif sağa dönük. Onu da yeni fark ettim :)

Toyota Club Türkiye

Toyota Auris Direksiyondan gelen ses
« : Temmuz 21, 2025, 01:43:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris Direksiyondan gelen ses
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2025, 21:53:48 »
Direksiyonun hafif sağa dönük oluşu ;rot ayarı yapılırken direksiyon tam düz yapılır ayar ona göre yapılır,önce bunu halledin daha sonra direksiyon kutusuna bakılsın,Kartal ve Bostancı oto sanayilerin de Toyota özel servisleri var,onlara sorabilirsiniz iyi direksiyoncu kim diye,geçen haftalarda direksiyon kutusu tamir ettiren bir üyemiz vardı ,forumu izliyorsa öneride bulunabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2025, 21:57:33 »
Rot balansçıya gittim, sorunun direksiyon kutusundan kaynaklı olduğunu, direksiyon sorunu çözüldükten sonra rot ayarı yapılacağını söyledi. Sonrasında Ümraniye sanayisinde direksiyon ustası buldum durumu izah ettim, usta aman aman bir sorun olmadığını ciddi bir sorun olsa daha ciddi sesler geleceğini belirtti. Direksiyonun altındaki somunları sıktı, direksiyondan gelen seste azalma oldu ama 2-3 hafta sonra tekrar başladı. Bir de bayadır şöyle bir ses de var aslında. Dönüşlerde direksiyon kendini toparlarken "lık" gibi bir ses geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2025, 00:20:50 »
Sana tavsiyem direksiyon kutusunu değiştirtme tamir ettir yan sanayi malzeme orjinalinden daha adi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '19
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2025, 16:36:20 »
Benim 2019 Hybrid Corolla da bu ses var. Bakımı 500 km geçtiği için garanti 10 a sokmadılar.
Bu arada ben servise arabayı öncesinde götürmüştüm. Bakıma geldiğinde bakarız demişlerdi. Servis kayıdı açmamışlardı.

Toyota arkasında durmadı yani :)

Bende iyi bir usta bulursam tamir ettirmeyi planlıyorum. konuyu takip edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2025, 20:43:13 »
Reklam yapılırken daha önce Toyotaya bakıma getirmemişseniz aracınız garantili olur vs deniliyordu
Corolla Flame Xpack 2022