Gönderen Konu: 2016 Avensis O2 Sensörü be diğer arızaları  (Okunma sayısı 314 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2016 Avensis O2 Sensörü be diğer arızaları
« : Temmuz 17, 2025, 20:14:05 »
Merhabalar aracı iki ay önce aldım ilk aldığımda eksper sonucu oksijen sensörü ve partikül filtresinde arıza vardı iki hafta önce partikül filtresini boşalttırıp yazılımdan iptal ettirdim herhangi bir sıkıntı yoktu bunu yaptırmamın sebebi de elektronik el frenini kontrol edin arızası ama bilgisayara bağlandığında çıkan partikül filtresi tıkanıklığıydı.

İki haftadır arabaya sorunsuz binmekteydim dün akşam yine elektronik el freni kontrol edin arızası çıktı ilk başta partikül filtresiden şüphelendim yazılımda sıkıntı var dedim ama cihaza bagladıda partikül filtresi ile ilgili herhangi bir uyarı olmadığını sadece oksijen sensörü bank birde sorun olduğunu gördüm bundan dolayı da elektronik el freni arızasını düşüyordu.

Şimdi sizlere sormak istediğim soru iki farklı ilde Toyota servisinde çalışan arkadaşlarla görüştüm bir tanesi katalizör üzerindeki bir nolu oksijen sensörünün yazılımsal iptal edilmediği için partikül filtresinin içi boşaltılıp iptal edildiğinden oradaki değerlerin sağlıklı olmadığını ve bu değerleri sağlıklı göremediği için arızaya düştüğünü söylüyor temizlemenin herhangi bir gerek olmadığını oksijen sensörünü ve sıcaklık sensörünü iptal ettirip o şekilde binmemi söylüyor.

Diğer servisteki arkadaş ise oksijen sensörünü sökülüp temizlenmesi gerektiğini eğer hala arıza devam ederse ona istinaden oksijen sensörünün iptal edilmesi gerektiğini söylüyor.

Ben ne yapacağımı bir türlü karar veremedim aklımdaki birkaç soru oksijen sensörü iptal edilirse bu yakıta motora herhangi bir olumsuz etki yaratır mı
İkinci soru temizlenmeden oksijen sensörü ve sıcaklık sensörü iptal edilirse oradaki şayet tıkanıklık varsa bu sorun yaratır mı.

Uzun uzun oldu kusura bakmayın hafta sonu sadece cumartesi birkaç saat ilgilene bildiğim için net bir çözüme kavuşmak istiyorum.

Hata kodu: P2237
LAMBDA SONDASI SIRA 1 SENSOR 1

Hata kodu: POOBD
HAVA KÜTLESI OLÇER SENSOR 1

Hata kodu: C13A7
Elektromekanik el frenini

Toyota Club Türkiye

2016 Avensis O2 Sensörü be diğer arızaları
« : Temmuz 17, 2025, 20:14:05 »