Gönderen Konu: T25 avensis beyin ve şanzıman h.k  (Okunma sayısı 890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
T25 avensis beyin ve şanzıman h.k
« : Temmuz 17, 2025, 01:02:49 »
Merhaba arkadaşlar, avensis aracımda yağ kaçağı vardı. Geçenlerde yılda giderken şanzıman üzerindeki yeşil ışığın kırmızıya döndüğünü gördüm. Ertesi gün hemen ustaya gittim şanzımandan yağ kaçağı varmiş cihaza bsğlandığında şanzıman herhangi bir arıza vermiyordu şanzımancıyı aradı ve o araçlar öyle arıza vermez dedi ayrıca şanzıman yağı da eksik değil dedi. Ancak baya yağ akıtıyordu velhasıl kaçak tamir edildi bende bir miktar yağ ekledim ancak ışık sönmedi bu neden olabilir?
Diğer konuya gelece olursak malum konuya hakim arkadaşlar abilemiz var benim aracımda uzun zamandır 1. Silindir ateşleme arızası var motor değişti, enjektör değişti. bobinler yetkili servisten sıfır alındı, bujiler değişti lakin hala düzelmedi. Yolda giderken ara ara arıza geliyor sonra tekrar siliniyor elektrikçilere baktırdım tesisatta bir sıkıntı yok geriye en son çare beyin kaldı. Gerçi alıştım artık böyle sürmeye de lâkin can sıkmaya başladı önerebileceğiniz bir beyinci varsa yardımcı olursanız memnun olurum. Bu işin üstadı @Ahmet Güve (8047) hocam diye biliyorz ama onu da bi kaç soru sorarak bıktırdım galiba hakkını helal etsin. İstanbul çevresi vs farketmez artık nerede olursa giderim. Herkese iyi forumlar...

Toyota Club Türkiye

T25 avensis beyin ve şanzıman h.k
« : Temmuz 17, 2025, 01:02:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
Ynt: T25 avensis beyin ve şanzıman h.k
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2025, 16:38:12 »
Yardımcı olacak kimse yok mu arkadaşlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2025, 15:21:27 »
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2025, 21:34:41 »
Şanzıman beyni mi yoksa arabanın beyni mi kart arızası dolayısıyla sinyal vermiş olabilir,onarımları da 20-30.000 gibi rakamlara ulaşacağı için acele etmeden araştırın,resmi servisten yanıt alamıyorsanız Avcılar da Beyinci Murat ve başka beyincilerde vardır,alo diyerek fikir ve bilgi almaya çalışın 0212 428 50 13,en az 2-3 beyinciden fikir ve bilgi almadan hareket etmeyin derim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2025, 23:20:02 »
Merhabalar, aracın 1. Silindir ateşleme arızası muhtemeldir ki daha önceden çıkma bobinler vardı ondan oluyordu zaten foruma yazdıktan sonra da yolda kalmaya başladı araç. Görünürde hiç bir şey yok kimse arızayı tespit edemedi bende multimetre ile soketleri ölçtüm her şey normaldi biraz kurcalarken baktım kablolarda oksit var biraz açılmalar olmuş hemen ateşleme tesisatının soket ve kablolarını yeniledim lakin düzelmedi bi kaç beyinliye gittim beyin bulup denemeniz lazım dediler tamiri için ise 15-20 bin civarı dediler bende biraz araştırma sonucu Konya'da özellikle avensislerin beynini tamir eden birini buldum beyni söktüm yolladım kendisine bi kaç gün sonra bana geri kargo yaptı sağolsun bir hafta dene şimdi paranı almayayım bir şey olırsa haber et dedi bende bir hafta kullandım bir sıkıntı çıkmadı çok şükür sonrasında borcum ne diye sordum 5 bin lira istedi helali hoş olsun şanzıman ışığı da yeşile dönmüş oldu. Sıkıntısı ise baya bi oksit oluşmuş beyinde onlar temizlenip onarıldı sorun böylece halledildi. Beyin ile alakalı sorun yaşayanlara kendisinin numarasını verebilirim. Herkese iyi forumlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 06, 2025, 23:25:37 »
Geçmiş olsun,sorun çözülmüş hem de ekonomik ve teknik olarak..eğer bir kaç gün daha kullanıp sorun görülmüyorsa bu sayfada forumda paylaşırsanız not alırız,belki başka ihtiyacı olanlar olur.
Tokay Ceritoğlu