Gönderen Konu: Toyota Tarihindeki İlk Zararını Açıkladı  (Okunma sayısı 966 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Toyota Tarihindeki İlk Zararını Açıkladı
« : Mayıs 08, 2009, 10:14:01 »
Dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota, dünyayı saran ekonomik kriz ve sonucunda oluşan talep daralması nedeniyle tarihinde ilk kez zarar açıkladı.

Japon firma bu sene 31 Marta kadar olan dönemde 436.94 milyar yen ($4.4 milyar) zarar açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde ise rekor seviyede kar açıklamıştı.

Önümüzdeki yıl için ise Toyota'nın tahmini daha da yüksek bir zarar rakamı.

Diğer rakipleri gibi Toyotanın da satış rakamları düşerken Türkiye'nin de içinde bulunduğu birçok bölgedeki üretim tesisinde de üretim kesintilerine gitmişti.

Toyota ayrıca yüksek hammade fiyatları ve değerli yen'i de araçlarının fiyatlarının yükselmesi ve satışlarının düşmesine neden gösterdi.

"Bu dönemde hem gelirler hem de karlarda azalma oldu" dedi Toyota başkanı Katsuaki Watanabe.

Devamında "bunun nedeni otomobil satışlarında ciddi düşüşler yaşamamızdır, özellikle Amerika ve Avrupada" diye ekledi.

Toyota Mart 2010 ile sonlanacak bu finansal yıl için 550 milyar yen ($5.5milyar) zarar öngördüğünü söyledi.

"Görünüşe göre Amerika ve Avrupadaki finansal marketlerin toparlanması ve global ekonominin düzelmesi için bir süre daha geçmesi gerekecek," Watanabe dedi.

kaynak: http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8039406.stm
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

Toyota Tarihindeki İlk Zararını Açıkladı
« : Mayıs 08, 2009, 10:14:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Tarihindeki İlk Zararını Açıkladı
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2009, 10:18:01 »
Satışların düşmesi Toyota gibi ölçeği çok büyük firmalar için önemli bir sorun. Bakalım Toyota bu süreci nasıl yönetecek, çok merak ediyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Tarihindeki İlk Zararını Açıkladı
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2009, 11:11:55 »
Bunların tepesine atom bombası düştü, dünyanın en kanlı savaşından yenik ayrıldılar. Ona rağmen teknolojide en ileri memleket olmayı başardılar. Bir şey olmaz bunlara... Bunu atlatırlar diye düşünüyorum...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI