Gönderen Konu: 2021 corolla mds sarsıntı (lpg landirenzo)  (Okunma sayısı 283 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2021 corolla mds sarsıntı (lpg landirenzo)
« : Haziran 01, 2025, 22:20:25 »
Merhabalar
Önceki aracım 1.6 corolla 2015 mds idi. Lpg liydi. İkinci el 2021 corolla mds fabrika cikisli landirenzo lpg li araç aldım 80.000 km de. zannediyorum alışma sürecinde de olduğundan dolayı bazı şeyler dikkatimi çekti ama bunlar sorun mu yoksa bu araçtaki normal olan şeyler mi bilmiyorum .
birinci problemim aracım rölanti‘de daha sesli çalışıyor sanki dizel arac gibi hatta ilk 5 sn daha sessiz sonra sesli. aracın içinden bu sesi alabiliyorum Forumlarda da yatak sarma problemleri olduğunda görünce acaba benim aracımda da mı böyle bir şey var diye düşündüm korktum acikcasi ( bakimlar servste yapilmis) ama bilemiyorum açıkçası sesli çalışması normal mi.
İkinci olarak aracımı bazen kapattığım zaman kapanma sarsıntılı oluyor sanki motor takozlarında bir problem varmış gibi fakat aracı ekspertiz full pilot garajda yaptırdım hiçbir şey demetler Arapça yol testine de çıktık araci hususi dinlettirdm ustalara problem yok dediler. Ama bazi durumlarda kontak kapatirken sarsintili kapaniyor.
Üçüncü problem ise aracı çalıştırdıktan sonra bazen devir düşüş oluyor araba biraz sardıktan sonra normal toparlıyor sanki stop edecekmiş gibi oluyor

Bu durumları yaşayanlar varsa bilgi verirlerse memnun olurum yaklaşık olarak 10:15 sayfa okudum buna benzer şeyler görmedim

Tesekkurler

Toyota Club Türkiye

2021 corolla mds sarsıntı (lpg landirenzo)
« : Haziran 01, 2025, 22:20:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: 2021 corolla mds sarsıntı (lpg landirenzo)
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2025, 23:06:39 »
Bütün 3 silindirli motorlar gibi çok az daha sesli ve sarsıntılı olur rölanti ama dizelin yanına yaklaşmaz o kadar da değil.Rölanti dalgalanması genelde lpg li araçlarda daha sık görülen bir problemdir, o sebeple birkaç yüz devirden fazla bir dalgalanma mevcutsa lpg üzerine düşmek gerek önce.Ayrıca Corolla hiçbir zaman honda gibi fabrikasyon lpg üretmedi.Bayiler anlaşmalı Lpg servislerinde taktırıyor.Yani senin gidip taktırdığından hiçbir farkı yok.Fabrikasyonla aynı şey değil kesinlikle.Sizin içinizi rahatlatacak veya sorun varsa ortaya çıkaracak yegane yol aynı araçtan bulup yan yana getirip çalıştırıp karşılaştırma yapmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '24
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2021 corolla mds sarsıntı (lpg landirenzo)
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2025, 23:54:30 »
Saniyorum Honda da fabrikasyon degil, cayirovada brc ile anlasmisti,gemiden inen araclara lpg takip sevk ediyorlardi.

ayrica hondanin motorlari yakit tuketimi 1 lt fazla idi toyotaya göre,
bu fark aracin titremesini vs azaltiyor, motor ömru daha uzun oluyordu..