Gönderen Konu: avensis 2,0 2004 stop etme - sarsıntılı çalışma  (Okunma sayısı 547 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
avensis 2,0 2004 stop etme - sarsıntılı çalışma
« : Mayıs 26, 2025, 00:01:43 »
merhaba herkese;
çok severek aldığım araçtan gerçekten yıldım artık. sırf sorunsuz olsun diye 140 binde boıyasız 2004 avensis aldım geçen sene ancak 5 aydır canıma tak etti bu gün artık iyice satma kararı aldım.
araç ile otobanda giderken gişelere gelirken yavaşlıyordum yokuş aşağı olduğundan motor freni ile de destek verdim ancak gişelerden geçer geçmez araç 20 km hızda stop etti ve direksiyon fren taşlaştı. hemen sağa çektim zor bela. tamirci arkadaşımı aradım bobini sök tornavida ile şase ver ve marş yap dedi yaptım ve çalıştı araç. o şekilde eve kadar geldim. ancak sabah bu sefer yine aynı sıkıntıyı yapınca çekici ile arkadaşıma götürdüm. sorun benzin gelmemesinden dolayı diye benzin pompasını değiştirdi.
sorun düzeldi kafam rahat diye kullanırken 1 ay sonra sonra tam ışıklar için dururken tekrar stop etti. aynı işlemi tekrarladım hemen çalıştırdım yoluma devam ettim ve yine 1 aya yakın sorunsuz kullandım. 1 ay sonra kasisten geçtikten sonra tekrar stop etti ve yine aynı şekilde çalıştırdım bu sefer tamirciye götürdüğümde enjektörleri test edildi ve özel cihaz tam 1 saati geçkin temizliği yapıldı. montaj yapıldı sorun yine düzeldi inşallah diye düşünürken geçen gün yine yaptı bu sefer iki üç seferde çalıştırabildim aracı ve artık başımın ağrıcağını anladım. hafta sonu olduğundan bişey yapamadım ancak bu gün araç lazım olduğundan mecbur kullanmak zorundaydım dışarı çıktım ve yine stop etti bu sefer çalıştırdığımda araç sanki 3 piston çalışır gibi s arsıntılı çalışıyordu. acaba motor şase kablosumu arızalı diye kalın bir kabloyla motora şase verdim. araç hatadan dolayı yazılımsal sıkıntı var diye kutup başını söktüm sonra taktığımda arıza silinmiş ama araç yine aynı sarsıntılı çalışıyor.
yarın bi ustaya götürücem ama malum bu araçlara kimse bakmak istemiyor. önce çok iyi bir elektrikçiye götürücem sonrada bi usta arıycam.
Tecrübeli arkaşların yorumlarına ihtiyacım var.
izmirde yaşıyorum
araçta lpg yok ben 3.sahibiyim ama ilk sahibi kısa süreliğinede olsa sanırım lpg takmış olabilir araca

Toyota Club Türkiye

avensis 2,0 2004 stop etme - sarsıntılı çalışma
« : Mayıs 26, 2025, 00:01:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis 2,0 2004 stop etme - sarsıntılı çalışma
« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2025, 13:04:38 »
Karışık bir durum,Bornova'da Oğuz Oto Toyota'yı telefonla arayıp sorun eğer bakarız hallederiz diyorlarsa ..tel 0232 4868456-05357141223 veya Tokullar Borovalı'da arıza tespiti yapsınlar,diğer türlü sorun elektrik,yazılım,mekanik mi derken çok masraf çıkmasın.
Tokay Ceritoğlu