Merhaba,
2011 Corolla 1.4 D 160.000 km de aracım var. Serviste ön sağ ve sol amortisörde mil boşluğu var . Kuleleri ve körükleriyle değişilmeli denildi.Gözlede baktığımda sağ amortisör takozunda boşluk daha fazla.
Sormak istediğim ;
-Kule dediği Amortisör kuleleri mi?
- Arka sol sağ kuleleri de değiştireyim mi?
-Amortisörleri değişmek gerekir mi? Kaç bin km gider ortalama amortisörler?
-yayları değişmek gerekir mi ? Kaç bin km gider yaylar?
-Toyota servisi haricinde sanayide bir servis bu işlemleri yapabilir mi ?
Teşekkürler
Bulunduğunuz kentte Özel Toyota servisi varsa bu işlemleri yapabilir,tüm değişen parçalar adam gibi kullanıldığında en az 100.000 km gider,önerim bu yedek parçaların tam kontrolü ile karşılıklı,çift olarak değişimi,30-40.000 km gibi daha idare edecek parçaların değişiminin daha sonra da yapılabilecek ise ertelenmesidir,ancak hem resmi servisten hem özel servisten değişimi şart olan parçalar ve maliyeti ile rakam almanız bunları karşılaştırdıktan sonra bütçe durumuna göre karar vermelisiniz,eğer bu araca 5-10 yıl daha binmeyi düşünüyorsanız bütçeniz uygun ise hepsini bir defa da yapmayı da düşünebilirsiniz.
Çok teşekkür ediyorum. Toyota’da parçalarda ay sonuna kadar indirim vardı . Fiyat alıp karar vereceğim. Öncelik ön sağ sol takoz ve körükler. Yay ve amortisör fiyatlarına göre ön arkada değiştirmek istiyorum.
Bizim araçlarda amortisörler yağlı sanırım? Gazlı amortisör takılabilir mi aracımıza ?
Mesaj Birleştirildi: 26 May, 2025 10:36
işçilik+ön takoz sağ sol + körükler ön sağ sol 10 bin
38125 tl ön arka amaortisörler+yaylar+körükler+takozlar
Amortisörlerin markası önemli,yaklaşık 40 bin tl masraf çıkarmışlar,eğer monreo,koni gibi markalarsa normal sayılır,sanayide piyasa işi Çin,Tayvan takılacak ve fiyat farkı da çok yoksa resmi servis ürünlerini tercih edin,aracın orijinal olanı yağlı ise oradan devam edin derim,gazlı yağlı her birinin farklı tarafları var.
Yanıtnız için çok teşekkür ediyorum.Dikkate alacağım yazdıklarınızı.
Yayları değiştirmeye gerek var mı ?
Sökülünce kontrol edilir,biri diğerinden kısa vs olabilir,eski haline getirmek te zor olduğundan madem tüm sistem değişiyor onu da değiştirirsiniz,umarım aynı kalitede yenileri vardır.
Bilgiler verilmiş. Bahsettiğiniz tüm parçaların ömründe araç kullanım şekli önemli etkendir.
Yüklü ve yüksek salınımlı yollarda kullanımda tüm bu parçaların ömrü kısalır.
Yaylarda sönme var mı diye bakmak doğru olur. Sonun (orijinal ebatini kaybeden) yay eski haline gelmez. Ayrıca bu durumda yeni amortisorler de çabuk bozulur çalışma stroklari kusaldigi için.
Önemli olan yüksek kalitede ve uygun parçaların değişimde kullanılmasıdır. Piyasada kaliteli ürünler yanında çok kalitesizlere de ulaşmak mümkün.
Yeni amortisorde de amortisör kalitesi kadar nasıl depolandığına da dikkat etmek gerekir.
Yanıtınız için teşekkürler. Aslında uzun yolda özellikle keyifli ve sorunsuz amortisör yaylanmasını yaşıyorum.Sadece önce sağ sol amortisör kuleleri 1-2 cm yukarıda boşluk var.Serviste bu şekilde tespit edip değiştirelim dedi.Ben değişmişken komple değişmeyi düşündüm ama ne akdar fark olur yenilenen ön arka yay amortisörle kestiremedim !
Amortisör zamanla her halükarda ilk günkü performansını yitirir. Görevi ise yayların salınımını sonumlemektir. Bunu belli oranın üzerinde yerine getirebilmesi gerekir.
Amortisör sağlığı sadece yol tutusta değil, frenajda da önemli bir değişkendir.
Bir yerde yürüyen akşamları kontrol ettirebilirsiniz amortisör sağlığı, kuleler, yayların durumu vs.
Genel olarak ustalar toyota amortisör konusunda çok sorun çıkarmaz dediler.bende genel olarak menunum . önerileriniz için teşekkürler.