Gönderen Konu: Yağ Çubuğu Seviyesi Hakkında  (Okunma sayısı 432 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Yağ Çubuğu Seviyesi Hakkında
« : Mayıs 21, 2025, 16:59:35 »
Merhaba, geçenlerde1.33 life aracımın yağ seviyesine baktım. Maximum seviyeden 2-3 cm fazla olduğunu fark ettim. Bir hata mı var diye düşünüp daha düz bir zeminde tekrar kontrol ettim. Sonuç yine aynıydı. Bakımını yapan ustayı aradığımda bunun araca bir zararının olmayacağını söyledi. Fakat internette nereye baksam fazla yağın motora zarar vereceği söyleniyor. Tabi bu usta  muhtemelen bütün araçlarda aynı şeyi yapıyor. Şu ana kadar olumsuz bir dönüş olsaydı bunu önemserdi diye düşünüyorum. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

Toyota Club Türkiye

Yağ Çubuğu Seviyesi Hakkında
« : Mayıs 21, 2025, 16:59:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Çubuğu Seviyesi Hakkında
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2025, 17:38:26 »
Merhaba, geçenlerde1.33 life aracımın yağ seviyesine baktım. Maximum seviyeden 2-3 cm fazla olduğunu fark ettim. Bir hata mı var diye düşünüp daha düz bir zeminde tekrar kontrol ettim. Sonuç yine aynıydı. Bakımını yapan ustayı aradığımda bunun araca bir zararının olmayacağını söyledi. Fakat internette nereye baksam fazla yağın motora zarar vereceği söyleniyor. Tabi bu usta  muhtemelen bütün araçlarda aynı şeyi yapıyor. Şu ana kadar olumsuz bir dönüş olsaydı bunu önemserdi diye düşünüyorum. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

Fazla yağın tabiki zararı var, ileride kecelerden sızdırma yapacaktır, bunu uzun vadede gözlemleyebilirsiniz, ilk fırsatta fazla yağı aldirmanizi tavsiye ederim, usta uğraşmak istemediği için birşey olmaz filan demiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2025, 11:13:02 »
Az önce bir şırınga ve serum yardımıyla 100 ml kadar yağı çıkarttım. Tekrar ölçtüğümde seviyede belirgin bir azalma göremedim. Yine maximum seviyeden 1-2 cm ilerdeydi. Daha fazla uğraşmak istemiyorum. Artık gelecek yılki bakıma ustaya iyice tembihleriz. Umarım araca bir zararı olmaz.

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 22, 2025, 11:14:34[/time]
Yağ çubuğunun ölçümümde de bir sıkıntı olabilir mi diye düşünüyorum. 2 şırınga çektim seviye yine değişmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2025, 11:45:34 »
Fazla yağ gelecek yıla kadar motorda kalmasın,şırınga ile olmuyor ve sizin ustanız uğraşmak istemiyorsa arabayı başka yerde lifte kaldırın alttan temiz bir kaba karter tapasından biraz yağ aksın,tapa ve contasını değiştirerek kapatın,sonra yukarıdan yavaş yavaş yağ çubuğundan kontrollü bir şekilde ekleme yapın derim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2025, 12:17:19 »
Teşekkür ederim. Fırsat bulursam bunu da yaparım inş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2025, 11:21:50 »
Fazla yağı motordan geri çekmek biraz zahmetli bir iş.
Yağ kapasitesi 3.4 litre, ancak önceki yağ ne kadar iyi bosaltilsa da bir kısmı motorda kalıyor, dolayısıyla 3.4 litre yağ konsa bile maksimum çizgisi geçilmiş oluyor. Daha kötüsü, bazı dikkatsiz ustalar aracın maksimum yağ kapasitesini göz önüne dahi almadan direk 4 litrelik yağı motora boşaltıyor. Halbuki 3 litre yağ konsa bile yağ seviyesi minimumun üstüne geliyor.
Ben işi şansa ve ustalara bırakmamak adına, yağ değişimi öncesi, bidonda 3 litreden az yağ kalmayacak şekilde yağın bir kısmını bir pet şişeye dolduruyorum, böylece usta istese de fazla yağ koyamıyor (bilahare maksimum seviyeyi aşmayacak şekilde eklemeyi kendim yapıyorum).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 23, 2025, 15:42:05 »
Ben 500 ml yağ çektim. Ancak 2 -3 mm azaldı..
Bir şey olmaz diyene de bir daha gitmeyin...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007