Gönderen Konu: 98 Model Toyota Coralla araç muayenesinde takıldı, sebep Arka Servis Freni  (Okunma sayısı 8911 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Merhaba,
98 model aracım araç muayenesinde arka servis freni kusuru olarak takıldı, 2 kez araç muayene bedeli ödemek zorunda kaldım, Toyota yetkili servisi frenlerde ayar yapıyor, bize göre sorun yok diyor gönderiyor, muayenede takılıyor, muayenede geçmediği için servis Kampana, p valfi ve fren balatalarının değiştirilmesinin bu sorunu çözeceğini söylediler. Servis ücreti 1.300 tl Dışarda başka özel servise götürdüm onlarda kampanayı tornalama yaptılar, yine geçmedi araç takıldı. Ne yapmam lazım yardımcı olabilirmisiniz. Bu son şansım.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
 Bu durumda P Valfin mutlaka değişmesi gerekiyor...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
hızlı cevabınız için teşekkürler, bugün özel servisçiye tekrar gideceğim birde fren ayarlarınıza bakalım dediler, sizce hiç uğraşmadan p valfini değiştirmelimiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
 Aynı sorunu ben bi arkadaşımın Clio'sunda yaşadım. Frene basıldığında arka tekerlek silindirlerine çok az basınç gönderdiğinden yetersiz frenleme oluyor. Bu olayında tek suçlusu P Valf.
 P Valf değiştikten sonra muayenede yapılan kontrolde hakikaten farkı gördüm.
 Bizim kasa(AE101)larda sık sık muayeneden geçemeyen araçların P valfinin değiştiğine şahit oldum.
 Bence fren ayarı vs. ile boşa vakit harcamayın...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
vay vay , muayene işe yarıyor demek
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Başka özel servise götürdüm P valfi ve fren sisteminin değiştirilmesi gerektiğini söylediler, gelişmeleri tekrar yazarım... Galiba sonunda iyi bir usta bulduk. Gelişmeleri bildiririm.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Başka özel servise götürdüm P valfi ve fren sisteminin değiştirilmesi gerektiğini söylediler, gelişmeleri tekrar yazarım... Galiba sonunda iyi bir usta bulduk. Gelişmeleri bildiririm.  
   Engin bey gelişmleri bildirin bildirmesinede şu avatar bilgilerinizide tamamalasanız.Bizde yaşınızı ve yaşadığınız şehri öğrensek..Nasıl olur sizce...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
evet sonuç süper, araç muayeneden geçti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Arkadaşlar bende de benzer bir problem var.95 model corollam var. muayneden geçemedim ve muayene ücreti yandı. Tekrar girdim ve bu son şansım. Bulunduğum yerde (Mardin) bu işlerden anlayan usta yok varsa da ben en az 20 usta tanıyom daha göremedim. En son muayneden moral bozukluğuyla çıktıktan sonra yine bi ustaya gittim çok emin konuştu ama tabii parayı o ödemediği için ben o kadar da emin değilim. Çok övülen başka bi usta var. Ona da götürdükten sonra muayneye girecem. Biraz uzun oldu ama sorum şu: Bu arka frenleri cihaz olmadan 3 aşağı 5 yukarı denemenin bi yolu var mı? Çünkü frene basınca direk önler devreye giriyo. İkinci olarakda muayneden sonra verilen bir aylık süre için de trafik polisi niye muayneyi yaptırmadın diye ceza yazıp trafikten aracı alır mı? Çünkü bu süre içinde İzmir'e gidicem büyük ihtimalle. Orda yaptırabilirim diye düşünüyorum.

Bu arka frenlerin ikisinin de yaklaşık eşit tuttuğunu nasıl anlarız. Muayne de sol 202 sağ 101 çıkmıştı. sapma % 52 diyodu. el freni sapma %2 diyordu.
Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Aynı sorun benim aracım da da vardı 98 corolla sw.Arka fren balatalarını değiştirdim geçmedi bir sefer param yandı 4. muayeneye girdim onda da çok zor geçti sınırdan. sanırım benim araçtaki sorun da p valf olabilr.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
engin ve nebi beyler, lütfen kendinizi tanışma bölümünde tanıtın, form kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. şimdiden teşekkürler, iyi formlar...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Arkadaşlar bende de benzer bir problem var.95 model corollam var. muayneden geçemedim ve muayene ücreti yandı. Tekrar girdim ve bu son şansım. Bulunduğum yerde (Mardin) bu işlerden anlayan usta yok varsa da ben en az 20 usta tanıyom daha göremedim. En son muayneden moral bozukluğuyla çıktıktan sonra yine bi ustaya gittim çok emin konuştu ama tabii parayı o ödemediği için ben o kadar da emin değilim. Çok övülen başka bi usta var. Ona da götürdükten sonra muayneye girecem. Biraz uzun oldu ama sorum şu: Bu arka frenleri cihaz olmadan 3 aşağı 5 yukarı denemenin bi yolu var mı? Çünkü frene basınca direk önler devreye giriyo. İkinci olarakda muayneden sonra verilen bir aylık süre için de trafik polisi niye muayneyi yaptırmadın diye ceza yazıp trafikten aracı alır mı? Çünkü bu süre içinde İzmir'e gidicem büyük ihtimalle. Orda yaptırabilirim diye düşünüyorum.

Bu arka frenlerin ikisinin de yaklaşık eşit tuttuğunu nasıl anlarız. Muayne de sol 202 sağ 101 çıkmıştı. sapma % 52 diyodu. el freni sapma %2 diyordu.
Şimdiden teşekkürler.
Ae 101 kasalarda p valfi arızası sonucu muayeneden geçememe kronikleşti.P valfi arızalandığı için değiştirilmesi icap eder.Tamir ederiz diyenlere itibar etmeyiniz.Parçayı söküp içindeki plastik kaliperleri çıkarıp tekrar takıyorlar.Sonuçta araç muayeneden geçiyor ama zaten zayıf olan ae 101 freni  bu seferde kıç atmaya,savurmaya başlıyor.Araçlarımızdaki çapraz fren özelliğide devreden çıkmış oluyor.Maddiyatı zorlamayacaksa Pvalfini değiştirin.Orjinali 380 tl.Yan sanayiisi yok .Hayatı zorlamaktansa maddiyatı zorlamak iyidir.
  Düz beton zeminde hareket halindeyken 20-30 km hızla fren atınız.Arka lastiklerdeki fren izleri aynı seviyede ise sorun yok.Biri daha sonra iz yapmışsa 20-30 cm ve daha fazla,frenlerde sapma vardır.Yada 20-25 tl ye fren testi yapıyorlar.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Arakadaşlar bu arada üşenmeden bugün gittim trafiğe sordum bu bir ay müddette trafik polisi muayneden ceza yazar mı diye. Yanınızda muayne raporunu bulundurursanız sorun olmayacağını söyledi.
Beton zeminde denedim ama ön frenlerin izi çıkıyo hep. O yüzden geri geri arkaya bir kaç kişi oturtarak frenleri denemeyi düşünüyorum. Ayrıca o 25 liraya fren testi yapan yeri Mardin'de bi bulsam önünde kamp kuracam. :)
Gelecek haftaya kadar son kez girecem. Artık geçersem kocaman kocaman yazarım buralara.
Unutmadan sorayım. Yazılanlara okudum ama bu p valfiyle, motorun arkasında kalan fren merkezi aynı şey mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Benim araçta arkaya 2 kişi bindiği taktirde frenler zayıflıyor araç boş iken hiç bir problem yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Arakadaşlar bu arada üşenmeden bugün gittim trafiğe sordum bu bir ay müddette trafik polisi muayneden ceza yazar mı diye. Yanınızda muayne raporunu bulundurursanız sorun olmayacağını söyledi.
Beton zeminde denedim ama ön frenlerin izi çıkıyo hep. O yüzden geri geri arkaya bir kaç kişi oturtarak frenleri denemeyi düşünüyorum. Ayrıca o 25 liraya fren testi yapan yeri Mardin'de bi bulsam önünde kamp kuracam. :)
Gelecek haftaya kadar son kez girecem. Artık geçersem kocaman kocaman yazarım buralara.
Unutmadan sorayım. Yazılanlara okudum ama bu p valfiyle, motorun arkasında kalan fren merkezi aynı şey mi?

sanırım o dediği frenleme sadece el freni çekerek yapılıyor yani mantıken böyle olmalı diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı

Sadece ön frenlerin izi çıkmamalı.Dediğim gibi 20-30 km hızla giderken sert bir fren atın.Fren izleri aşağı yukarı aynı hizada olmalı.Bir arkadaşınızda dıştan gözlemlesin.Fren esnasında iki tekerde aynı anda kilitleniyor mu?Bu işlemi el freni ile değil bildiğimiz ayak freni ile test ettim.Başka bir arkadaşın 1,3 XE sinide aynı şekilde denedik.Sonuç pozitif.Hatta ben tam emin olmak için fren testine de soktum.%50 çıkan sapma %7 ye düştü.Muayeneden geçtim.

http://forum.donanimhaber.com/m_14865417/mpage_123/key_/tm.htm
Bu adreste resim ve bilgi mevcut.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
En sonunda, dördünce muaynede, muayneden geçmeyi başardım. Daha öncesinde servise gitmiştim. Sorun p-valf'te demişlerdi ama orda değilmiş. Başka bi ustaya gittik gene. Heralde bu 20'inci falan oluyo. Yaklaşık 6 saatlik bir uğraştan sonra sorunun fren ana merkezinde olduğunu söyledi. 110 liraya onu değiştirdikten sonra göz kararı bir deneme yapdık. Beni çok tatmin etmese de arkadaşlar bu sefer geçeriz dediler. Gittik muaynede sapma %19 çıktı ve nihayet GEÇTİM.
Artık araba bana için daha bir başka görünmeye başladı. Daha bir sevimli oldu birden sanki ama bana bu sorun yaklaşık 500 tl ye mal oldu.