0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Başka özel servise götürdüm P valfi ve fren sisteminin değiştirilmesi gerektiğini söylediler, gelişmeleri tekrar yazarım... Galiba sonunda iyi bir usta bulduk. Gelişmeleri bildiririm.
Arkadaşlar bende de benzer bir problem var.95 model corollam var. muayneden geçemedim ve muayene ücreti yandı. Tekrar girdim ve bu son şansım. Bulunduğum yerde (Mardin) bu işlerden anlayan usta yok varsa da ben en az 20 usta tanıyom daha göremedim. En son muayneden moral bozukluğuyla çıktıktan sonra yine bi ustaya gittim çok emin konuştu ama tabii parayı o ödemediği için ben o kadar da emin değilim. Çok övülen başka bi usta var. Ona da götürdükten sonra muayneye girecem. Biraz uzun oldu ama sorum şu: Bu arka frenleri cihaz olmadan 3 aşağı 5 yukarı denemenin bi yolu var mı? Çünkü frene basınca direk önler devreye giriyo. İkinci olarakda muayneden sonra verilen bir aylık süre için de trafik polisi niye muayneyi yaptırmadın diye ceza yazıp trafikten aracı alır mı? Çünkü bu süre içinde İzmir'e gidicem büyük ihtimalle. Orda yaptırabilirim diye düşünüyorum. Bu arka frenlerin ikisinin de yaklaşık eşit tuttuğunu nasıl anlarız. Muayne de sol 202 sağ 101 çıkmıştı. sapma % 52 diyodu. el freni sapma %2 diyordu.Şimdiden teşekkürler.
Arakadaşlar bu arada üşenmeden bugün gittim trafiğe sordum bu bir ay müddette trafik polisi muayneden ceza yazar mı diye. Yanınızda muayne raporunu bulundurursanız sorun olmayacağını söyledi.Beton zeminde denedim ama ön frenlerin izi çıkıyo hep. O yüzden geri geri arkaya bir kaç kişi oturtarak frenleri denemeyi düşünüyorum. Ayrıca o 25 liraya fren testi yapan yeri Mardin'de bi bulsam önünde kamp kuracam. Gelecek haftaya kadar son kez girecem. Artık geçersem kocaman kocaman yazarım buralara.Unutmadan sorayım. Yazılanlara okudum ama bu p valfiyle, motorun arkasında kalan fren merkezi aynı şey mi?