Kısıtlı bütçeyle araç alırken ilk öncelik güvendiğiniz bir eş dosttan araç almak.. ikinci öncelik yaşadığınız şehirden bir araca bakmanız olacaktır. Yakın çevre veya uzak bir şehire gitseniz araç almama durumunda en iyi ihtimalle 2000 3000 tl masrafınız olacak.2 3 kere sağan sola girseniz 10.000 çöp..Hayal kırıklığı da cabası...
Üçüncü öncelik ise ekspertiz yapılacak araca doğru karar vermek.Her aracı ekspere sokamazsınız..Detaylı ekspertiz ücreti 2025 mayıs itibariyle 5000 den başlıyor. Şimdi satıcının sözüne inanarak ekspere gidersiniz araç söylenilen gibi çıkmaz satıcı sorumluluk almaz.Hır gür çıkar keyfiniz kaçar..
Tanıdıktan veya aynı şehirden uygun araç bulmanız lazım. Bunun için de acele etmeden seçenekleri daraltmak lazım. Toyota lar başlangıç için sizi en az üzecek araçlardan biridir. Opel wosvogen peugeot Citroën grubu sizi üzer.
Sağolun Rifat Bey. Keşke öyle eşim dostum olsa. Açıkçası bırakın bulunduğun şehirde ekspertizli araç bulmayı, Türkiye'de bulmakta zorlanıyorum (bütçe bandımda ilan fotolarına ekspertiz bilgileri girilmiş sadece iki ilan bulabildim). Dediğiniz gibi satıcının sözüne güvenip de parayı çarçur etme ihtimali çok sakat; hiç istemiyorum o şekilde ilerlemeyi.
Toyota Corolla önceliğim.