Gönderen Konu: Yaris 2012 soğuk sıcak çalıştırma  (Okunma sayısı 830 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '12
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Yaris 2012 soğuk sıcak çalıştırma
« : Mayıs 07, 2025, 10:35:58 »
Arkadaşlar merhaba uzun süre Corolla kullandım 1.6 şimdi yaris kullanıyorum 1.33 2012 bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama marşa vurduğumda sanki motor geç çalışıyor bazende çok nadir 2. marşta alıyor. Marşı çevirdiğinde tık diye motor çalışır ya bunda  marşı çeviriyon motor çalışma arasında süre var sanki yani ateşlemeyle motor çalışma süresi sanki uzun gibi. Servise götürdüm her şey normal dediler buji akü marş dinamosu kömürler sıkıntı yok dediler anlayamadım tecrübeli yaris kullanıcıları görüşlerini paylaşırsa sevinirim. Ayrıca İzmir de Toyota tamirci tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler. Not: Araç benzinli sadece sabahları değil motor sıcakken de oluyor. Araç 120 000 km de bide ilk marşta ışıkların sönmesini bekliyecekmiyiz yoksa direk mi basacağız hangisi daha iyi.

Toyota Club Türkiye

Yaris 2012 soğuk sıcak çalıştırma
« : Mayıs 07, 2025, 10:35:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 2012 soğuk sıcak çalıştırma
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2025, 12:36:27 »
Hangi yağı kaç viskozitede kullanıyorsunuz?  aracın km si 120.000 mi daha yukarı mı? serviste önemli bir şey yok dedi ise fazla kurcalamaya  gerek yok,zaten ilk akla gelenleri söylemişler, İzmir'de Oğuz Oto Toyota  var,Bornova Naldöken de oraya gidebilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 07, 2025, 12:40:04 »
120 000 km 3 30 yağ kullanıyorum. ilk marşta ışıkların sönmesini bekliyecekmiyiz yoksa direk mi basacağız hangisi daha iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2025, 12:54:21 »
Biz genelde ışıkların sönmesini bekliyoruz.Her iki türlü de deneyin sonuca bakın fark olacak mı? Eğer fark yoksa arabayı fazla kurcalatmadan bu şekilde kullanmaya devam edin,şimdiden öngörülemeyen bir arıza varsa ortaya çıkar o zaman masraf yaparsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2025, 14:08:01 »
Genel olarak hava filitresi ,enjektor,yakıt filitresi buji ve kablosundan geç çalışma olabilir bunlarda bir sıkıntı yoksa sorun derinlesir  şimdilik bu bahsettiğim bölümler duzgunse sizi fazla rahatsiz etmiyorsa şidilik bu durumda kullanın  geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 07, 2025, 15:15:45 »
benzinli araçta yakıt filtresi var mı

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 07, 2025, 15:43:26
Genel olarak hava filitresi ,enjektor,yakıt filitresi buji ve kablosundan geç çalışma olabilir bunlarda bir sıkıntı yoksa sorun derinlesir  şimdilik bu bahsettiğim bölümler duzgunse sizi fazla rahatsiz etmiyorsa şidilik bu durumda kullanın  geçmiş olsun

Benzinde yakıt filtresi var mı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 07, 2025, 16:33:25 »
Evet tüm araçlarda benzin filitresi mevcut olmalı verdiğim bilgi tüm araçlar icin gecerlidir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 20, 2025, 12:03:04 »
Arkadaşlar benzin katkı maddesi kullanan var mı faydası olduğunu söyleyende zararlı olduğunu söyleyende var önerir misiniz araç 1.33 120 binde

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 20, 2025, 12:03:41[/time]
Arkadaşlar benzin katkı maddesi kullanan var mı faydası olduğunu söyleyende zararlı olduğunu söyleyende var önerir misiniz araç 1.33 120 binde

İletiyi düzenle

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 20, 2025, 12:14:07[/time]
120 000 km 3 30 yağ kullanıyorum. ilk marşta ışıkların sönmesini bekliyecekmiyiz yoksa direk mi basacağız hangisi daha iyi
Oğuz otoya gittim bir yağ değişimine hava filtresi hariç olmasına rağmen ha bide kartel contasına bir vidayla dişli açtılar yaptıkları iş bir vidalık işlemdi yani o kadar uğraşma gerektiren bir işlem de değildi kaçırmaması için sadece işçilik 3000 tl aldılar toplam 6100 tl bir hafta önce yetkili servise gitmiştim aracın geç çalışmasıyla ilgili tüm saydıklarınızı kontrol ettirdim ayrıca hava filtresini değiştirdim 1950 tl tutmuştu.Bundan sonra yetkili servise gitmek izmir için söylüyorum daha mantıklı.

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 20, 2025, 12:17:21[/time]
Biz genelde ışıkların sönmesini bekliyoruz.Her iki türlü de deneyin sonuca bakın fark olacak mı? Eğer fark yoksa arabayı fazla kurcalatmadan bu şekilde kullanmaya devam edin,şimdiden öngörülemeyen bir arıza varsa ortaya çıkar o zaman masraf yaparsınız.

Oğuz otoya gittim bir yağ değişimine hava filtresi hariç olmasına rağmen ha bide kartel contasına bir vidayla dişli açtılar yaptıkları iş bir vidalık işlemdi yani o kadar uğraşma gerektiren bir işlem de değildi kaçırmaması için sadece işçilik 3000 tl aldılar toplam 6100 tl bir hafta önce yetkili servise gitmiştim aracın geç çalışmasıyla ilgili tüm saydıklarınızı kontrol ettirdim ayrıca hava filtresini değiştirdim 1950 tl tutmuştu.Bundan sonra yetkili servise gitmek izmir için söylüyorum daha mantıklı.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2025, 12:18:25
Hangi yağı kaç viskozitede kullanıyorsunuz?  aracın km si 120.000 mi daha yukarı mı? serviste önemli bir şey yok dedi ise fazla kurcalamaya  gerek yok,zaten ilk akla gelenleri söylemişler, İzmir'de Oğuz Oto Toyota  var,Bornova Naldöken de oraya gidebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 20, 2025, 19:57:52 »
Oğuz Oto faturası bir hayli yüksek geldi acaba fatura kalemlerini paylaşabilirmisiniz? İzmir'deki hangi resmi servis daha uygun Tokullar-Borovalı ?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2025, 14:28:31 »
Oğuz Oto faturası bir hayli yüksek geldi acaba fatura kalemlerini paylaşabilirmisiniz? İzmir'deki hangi resmi servis daha uygun Tokullar-Borovalı ?
[/quote

Tokullar