Gönderen Konu: Lastik sürtme- direksiyon toparlayamama-  (Okunma sayısı 384 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Lastik sürtme- direksiyon toparlayamama-
« : Mayıs 06, 2025, 16:58:40 »
Hepinize Selam Abiler&Kardeşler

Ağustos ayında abim 2011 model 1.0 Terra sporty toyota yaris araç aldı. aldıktan 10 gün sonra abimi kaybettik. Bende hatırası var hemde araca ihtiyacım var diyerek aracı kendim aldım. Ancak rahmetli yaş tahtaya basmaz diye düşünürdük fakat biraz yanılmış ya da kandırıldı sanırım,

Şöyle ki; aracı aldıktan sonra baskı balata değiştirdik. Sonra sola tam manevra yaptığımda aracın lastiğinin şaseye sürttüğünü tespit ettim. al takımdan sesler geldiğini de fark edince eş dosta sorarak iyi bir usta arayışına girdim. Gittik bir ustaya durumu anlattım. Aks değişecek salıncaklar değişecek dedi. Eyvallah dedik Aks revizyon yaptırdık( Yan sanayi almanı tavsiye etmem orjiinal parçanı revize et dedi)
Ustanın dedikleri yapıldı şimdi sen rota git düzelecek dedi. Rota gittik düzelmedi. Hatta rottaki arkadaş bu araba sağdan kazalı şasede yamukluk var bir baktır dedi.
Hop ver elini şaseci durumu anlattık evet hafif bir yamlukluk var dedi beni tekrar rota gönderdi ölçülerini al gel dedi. Tamam dedik aldık ölçüleri götürdük. arabaya sağdan soldan balyozla giriştiler elinde metre falan ölçü alıyor düzeltiyor vs. Dediki şase ölçülerin tamam tekrar rot ayarını yap. Gittik tekrar rota bu sefer de sağ lastik salıncağa sürtüyor şok olduk. Neyse rotta bayağı bir uğraştılar salıncaktan kurtardı sürtmeyi kesti.
bu sefer sağ lastik çok minil şaseye sürtüyor. dedim ki başka br göz daha gördün gittim herhangi bir rotçuya dediki bana senin salıncakların yanlış takılmış. sanki uzun takılmış dedi. Çünkü lastiklerin çok fazla dönüyor ve hafif yan yatıyor. allah allah deim bende bakayım evet çok fazla dönüyor. ve lastik hafif yan yatıyor. Şİmdi şu problemimde başladı örnek veriyorum sağa tam dönüş yapacağım gazı veriyorum direksiyonu çevirip ama direksiyonu toparlayamıyorum. bu neden olur? he bir de en ufak kasisten geçiyorum küt diye ses geliyor ya da en ufak bi çukur araba yalpalıyor yani o derece.
Yani Allah rızası için başına gelen biri varsa bir akıl verin bana. lastiklerin şuan kışlık yazlık takınca düzelirmi? anlamadığım için soruyorum. Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Lastik sürtme- direksiyon toparlayamama-
« : Mayıs 06, 2025, 16:58:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik sürtme- direksiyon toparlayamama-
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2025, 18:52:53 »
Anlattığınız kadarı ile araçta birkaç sorun bir arada öncelikle şasecinin tavsiye ettigi bir rotcu olmalı daha sonra iyibir mekanikci şase veya rotcunun önerdiği olmalı direksiyon kutusunda da bir sorun olabilir normal bir durum değil  geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2025, 20:47:25 »
Yazlık lastik takınca da sorun çözülmez,bu araç sağdan soldan belki 1-2 kazada şaseden önden darbe almış ve şase yamulmuş,bulunduğunuz kentleri yazmadığınız için usta servis tavsiyesi yapılamıyor,herhalde bulunduğunuz yerde Toyota ustası bulunamadığı için her usta rot salıncak ve şase düzeltme işlerini adam gibi yapamamış,sıradan işlerle ancak bu kadar olmuş,şase düzelten makinelerle işlemin yapılması lazım daha sonra ön takım yapılır.Birde lastik ölçüleri orijinal mi? ona bakın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2025, 08:24:16 »
Yazlık lastik takınca da sorun çözülmez,bu araç sağdan soldan belki 1-2 kazada şaseden önden darbe almış ve şase yamulmuş,bulunduğunuz kentleri yazmadığınız için usta servis tavsiyesi yapılamıyor,herhalde bulunduğunuz yerde Toyota ustası bulunamadığı için her usta rot salıncak ve şase düzeltme işlerini adam gibi yapamamış,sıradan işlerle ancak bu kadar olmuş,şase düzelten makinelerle işlemin yapılması lazım daha sonra ön takım yapılır.Birde lastik ölçüleri orijinal mi? ona bakın.

İstanbulda yaşıyorum abicim. İstanbul çekmeköy. Usta tavsiyesi verebilirseniz çok mutlu olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2025, 12:47:23 »
Genelde Kartal ve Bostancı oto sanayide özel Toyota servisleri var,şase düzeltme için sorabilirsiniz,referans Maslak oto sanayi de Tem Oto'dur  size doğrusunu ve nerede şase düzeltilebileceğini söylerler,orada şase tamamen toparlandıktan sonra diğer bahsi geçen yerlerde ön takımı kontrol ettirirsiniz,direksiyon kutusu da kontrol edilmeli,direksiyon toparlamıyor diyorsunuz,açılır bakılır duruma göre işlem yapılır.
Tokay Ceritoğlu