Gönderen Konu: 1.6 Lpg de belli devirde araç teklemesi  (Okunma sayısı 467 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
1.6 Lpg de belli devirde araç teklemesi
« : Nisan 26, 2025, 01:03:01 »
Herkese merhaba. Kazasız belasız yolculuklar dilerim. Aracımda  yaşadığım bir sorun var bekli daha önce başına gelenler olmuştur. 2007 model Toyota Corolla 1.6 Elagant aracım var. MMT şanzımanlı. Araç lpg deyken tam 3000 devire geldiğinde ve 4000 devire yakın araçta bir irkilme oluyor. Teklermiş gibi yada şanzıman bir anlığına boşa çıkmışta tekrar devreye girmiş gibi tam tarif edebildim mi bilmiyorum. Benzinde bu olmuyor oluyorsa da ben hissetmiyorum. Bir kaç tamirciye sordum hepsi farklı sebepler olabileceğini söyledi. Acaba böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Yada bu neden olabilir acaba?

Toyota Club Türkiye

1.6 Lpg de belli devirde araç teklemesi
« : Nisan 26, 2025, 01:03:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 Lpg de belli devirde araç teklemesi
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2025, 07:55:57 »
Size de iyi yolculuklar. Sorun LPG filtresinin tıkanmasından kaynaklanmış olabilir.  İlkin LPG filtresini değiştirin. En ucuz olanı bu. Eğer düzelmez ise başka kısımlara bakın. Sanayilerde her an dolandırılma ihtimali çok çok yüksek. Alınan kötü bir LPG, filtrenin tıkanmasına sebep verir. Ayrıca, iyi bir AFR Yol Ayarı yaptırın, eğer yaptırmadıysanız tabi. Selamlar
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2025, 10:47:39 »
Herkese merhaba. Kazasız belasız yolculuklar dilerim. Aracımda  yaşadığım bir sorun var bekli daha önce başına gelenler olmuştur. 2007 model Toyota Corolla 1.6 Elagant aracım var. MMT şanzımanlı. Araç lpg deyken tam 3000 devire geldiğinde ve 4000 devire yakın araçta bir irkilme oluyor. Teklermiş gibi yada şanzıman bir anlığına boşa çıkmışta tekrar devreye girmiş gibi tam tarif edebildim mi bilmiyorum. Benzinde bu olmuyor oluyorsa da ben hissetmiyorum. Bir kaç tamirciye sordum hepsi farklı sebepler olabileceğini söyledi. Acaba böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Yada bu neden olabilir acaba?
regülatör öncesinde ve sonrasında 2 adet LPG filtresi bulunur her ikisini de değiştirin, genelde küçük olan hep unutulur değiştirilmez zamanla tıkanabilir, 2. olarak ise yolda yolda hareket halindeyken LPG ayarı yapılmamış ise yolda aracı siz kullanırken LPG ayarını yapacak iyi bir AFR ustası bulup LPG haritasını yeniden yapmanız gerekecektir. Benzinde sorun yoksa bu yazdığım çözümler sorunu çözecektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2025, 17:01:43 »
Teşekkürler ilk fırsatta filtreleri değiştireceğim ve ayar yaptıracağım. Gerçekten İşini düzgün yapan insanlar var ancak ülkenin genelinde olduğu gibi sanayide dolandırıcılar var ne yazık ki. Ben bir kaç ustaya sordum kimse lpg den bahsetmedi. Birisi bobinlerden dedi benzinde yapmıyor dedim benzinde hissetmessin dedi. Başka birisi benzinde olmuyor dediğimde motorda bir pistonun düzgün çalışmayabileceği söyledi, Başka birisi elektirikçiye git dedi. Ben ustalara da hak veriyorum bu söylediklerinin hepsi olabilir ancak, öyle konuşuyorlar ki kapıdan giriyorum sorunu anlatıyorum tamam abi bobinleri değiştirelim diyor tamam değiştirelim ama sorun çözülecek mi diyorum söz veremem diyor. Yani birisi bak kardeşim bu hata şunlardan olabilir bize bırak arızayı tespit edelim yada en olası sorundan en az rastlanan soruna doğru tamir yapacağız falan diyen yok. Neyse dediğim gibi bu ülkenin genel sorunu sadece tamirciler için böyle konuşmamak gerekir. Çürük elmalar her yerde var. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2025, 22:33:28 »
Özellikle lpg li araçlarda sorunları belirlemek için sanayiye gitmeden önce lpg yi vanasından sigortasından kapatıp benzin ile 200-300 km kullanmak suretiyle eğer her şey normal ise lpg üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor yoksa ustacıklar hazır vatandaş elime düşmüşken olmadık çözüm önerileri getirerek kendilerine haksız kazanç yaratmaya çalışıyorlar.Aslında başka meslek grupları da farklı davranmıyorlar artık..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2025, 13:37:51 »
Ateşleme sistem kontrolü yaptırın bujiler ne zaman değiştiğini bilmiyorsanız ilk önce buji ve bobinleri kontrol ettirin lpg benzine göre daha güçlü ateşleme ister,tabi afr ayarı da ea geçilmemesi lazım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.