0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi akşamlar diliyorum, piyasada Toyota SLLC Antifriz satılmıyor sanırım. Hiçbir yerde göremedim ama önceden satılıyormuş. Acaba bu durumun sebebi hakkında bilgisi olan var mıdır, piyasadan mı kalktı ya da tedarik edilebilecek bir yer var mıdır?
Merhaba, ben aracım için iki yıl önce Motul auto cool G12 Evo antifiriz aldım. Bunun G13 olanını da alabilirsiniz. Başlıkta kırmızı diye yazıyor ama pembe. Toyota'nın kullandığı ürün ile aynı. İki yıldır bir sıkıntı yok. Soğutma deposunda renk değişimi de yok. Trendyol gibi sitelerde var. Aracınız LPG'li olduğu için Soğutma deposuna sadece antifiriz koymayın. Yaşadığınız iklime göre saf su da ekleyin. Yüzde 15-25 aralığında su eklerseniz LPG sisteminde soğutma suyu bağlantı kısmında sıvı kaçağını önlemiş olursunuz. Çünkü antifiriz suya göre daha ince ve kaygan. Suyun geçemeyeceği deliklerden geçebiliyor. Antifirize su ekleyerek, sıvıyı az da olsa kalınlaştırıp kayganlığını azaltmış olursunuz. Kaçak riski de azalmış olur. Selamlar
Aynı marka olmayınca radyatörde tortu yapıyor daha sonra pas vs oluyor diye ya aynı markayı kullanmalı veya tamamen boşaltıp iç kısmını saf su ile yıkayıp daha uygun fiyatlı antifriz ile değişim yapmak olması gereken ancak yeni konulacak olan ürünlerin Toyota sllc gibi uzun ömürlü olmadığı da bir gerçek,resmi servislerin bunu bilmesine rağmen o da pembe bu da pembe diyerek işlem yapması çok kötü.
Toyota'nın kullandığı ürün ile aynı.
Yukarıdaki kelamı şahsi tecrubelerinize binaen mi ettiniz yoksa gerçekten de motulun Toyota sllc ile birebir ayni bir antifrizi mi var? Örneğin, bazı Amerikalı YouTuberlar Toyota motor yağlarının dolumunu Mobil yapıyor filan diyorlar, antifriz konusunda da motulla Toyota arasında bunun gibi bir işbirliği mi var? Öte yandan, bir ABDli YouTuber Mazdanin bir antifrizi ile Toyota sllc'nin birebir aynı olduğunu, Mazda markalı olanın daha ucuz olduğunu ve Toyota markalı olan yerine gönül rahatlığıyla alınabileceğini iddia ediyordu.
sakın ola forumda yok orjinalin aynısı yok şu marka olur bu marka onun aynısı diye yazılan yorumlara itibar etmeyin, orjinalin haricinde ürün kullanırsanız tortu oluşumu kaçınılmazdır , LPG montajları esnasında az miktarda bile saf su, motul, total , castrol marka ekleyen herkesin sistemlerinde tortu oluştuğunu biliyorum , evet orjinal ürün pahalı ama değişim periyoduna bakarsanız aslında pahalı olmadığını görürsünüz kimin ne yazdığına ne söylediğine bakmayın hele sanayideki veya servisteki ustaların söylediklerine hiç itibar etmeyin.bilende bilmeyende burada yazıyor sadece saf su koyabilirsin bile yazan var gördüm, antifirizin araçtaki amacını bilmiyor ne işe yaradığından haberi yok, antifiriz sudan daha ince yazanda gördüm aksine viskozitesi daha yüksektir, daha antifirizin ne olduğundan haberi bile yok sadece soğutma suyu zannediyorlar, aracın en önemli sıvısı antifirizdir ve bir defa yanlış ürün doldurursanız dönüşü olmayan bir yola girmiş olursunuz