Gönderen Konu: Toyota SLLC Antifriz Hk.  (Okunma sayısı 1537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 2 kere teşekkür etti
Toyota SLLC Antifriz Hk.
« : Nisan 20, 2025, 00:15:56 »
İyi akşamlar diliyorum, piyasada Toyota SLLC Antifriz satılmıyor sanırım. Hiçbir yerde göremedim ama önceden satılıyormuş. Acaba bu durumun sebebi hakkında bilgisi olan var mıdır, piyasadan mı kalktı ya da tedarik edilebilecek bir yer var mıdır?

Toyota Club Türkiye

Toyota SLLC Antifriz Hk.
« : Nisan 20, 2025, 00:15:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota SLLC Antifriz Hk.
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2025, 09:56:11 »
Çok pahalı bir antifriz olduğu için piyasada satılmaması normal,1 lt 1500 tl civarında ,5 litreliği de 6.000 tl gibi,ya resmi servise ya da Tem Otoya sorun.Yerine ikame edecek başka bir markada kullanılmıyor maalesef.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2025, 02:12:58 »
Teşekkür ederim, lpg'li 2019 model corolla aracım bağlantı borularından antifriz sızdırdı malesef. Düzenli yetkili servis bakımlı olmasına rağmen servis formlarında aracıma toyota antifriz dışında antifriz eklediklerini gördüm. Açıkçası bu durum yetkili servislere olan güvenimi sarsti, yaşadığım sorun şimdilik ciddi bir problem oluşturmadı ama kılavuzdaki antifrizi piyasada bulamamak, üstüne bir de yetkili servisin kitapçıkta önerilen dışında antifriz kullanması canımı sıktı.

Teşekkür ederim cevabınız için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2025, 08:39:08 »
İyi akşamlar diliyorum, piyasada Toyota SLLC Antifriz satılmıyor sanırım. Hiçbir yerde göremedim ama önceden satılıyormuş. Acaba bu durumun sebebi hakkında bilgisi olan var mıdır, piyasadan mı kalktı ya da tedarik edilebilecek bir yer var mıdır?
Merhaba, ben aracım için iki yıl önce Motul auto cool G12 Evo antifiriz aldım. Bunun G13 olanını da alabilirsiniz. Başlıkta kırmızı diye yazıyor ama pembe. Toyota'nın kullandığı ürün ile aynı. İki yıldır bir sıkıntı yok. Soğutma deposunda renk değişimi de yok. Trendyol gibi sitelerde var. Aracınız LPG'li olduğu için Soğutma deposuna sadece antifiriz koymayın. Yaşadığınız iklime göre saf su da ekleyin. Yüzde 15-25 aralığında su eklerseniz LPG sisteminde soğutma suyu bağlantı kısmında sıvı kaçağını önlemiş olursunuz. Çünkü antifiriz suya göre daha ince ve kaygan. Suyun geçemeyeceği deliklerden geçebiliyor. Antifirize su ekleyerek, sıvıyı az da olsa kalınlaştırıp kayganlığını azaltmış olursunuz. Kaçak riski de azalmış olur.  Selamlar
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2025, 09:19:08 »
Aynı marka olmayınca radyatörde tortu yapıyor daha sonra pas vs oluyor diye ya aynı markayı kullanmalı veya tamamen boşaltıp iç kısmını saf su ile yıkayıp daha uygun fiyatlı antifriz ile değişim yapmak olması gereken ancak yeni konulacak olan ürünlerin Toyota sllc gibi uzun ömürlü olmadığı da bir gerçek,resmi servislerin bunu bilmesine rağmen o da pembe bu da pembe diyerek işlem yapması çok kötü.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2025, 09:38:15 »
Çok teşekkür ederim hocam, en kısa zamanda tedarik edip uygun bir serviste yenileteyim.

Merhaba, ben aracım için iki yıl önce Motul auto cool G12 Evo antifiriz aldım. Bunun G13 olanını da alabilirsiniz. Başlıkta kırmızı diye yazıyor ama pembe. Toyota'nın kullandığı ürün ile aynı. İki yıldır bir sıkıntı yok. Soğutma deposunda renk değişimi de yok. Trendyol gibi sitelerde var. Aracınız LPG'li olduğu için Soğutma deposuna sadece antifiriz koymayın. Yaşadığınız iklime göre saf su da ekleyin. Yüzde 15-25 aralığında su eklerseniz LPG sisteminde soğutma suyu bağlantı kısmında sıvı kaçağını önlemiş olursunuz. Çünkü antifiriz suya göre daha ince ve kaygan. Suyun geçemeyeceği deliklerden geçebiliyor. Antifirize su ekleyerek, sıvıyı az da olsa kalınlaştırıp kayganlığını azaltmış olursunuz. Kaçak riski de azalmış olur.  Selamlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2025, 13:51:54
Çok teşekkür ederim Tokay bey, dikkat etmeye çalışayım

Aynı marka olmayınca radyatörde tortu yapıyor daha sonra pas vs oluyor diye ya aynı markayı kullanmalı veya tamamen boşaltıp iç kısmını saf su ile yıkayıp daha uygun fiyatlı antifriz ile değişim yapmak olması gereken ancak yeni konulacak olan ürünlerin Toyota sllc gibi uzun ömürlü olmadığı da bir gerçek,resmi servislerin bunu bilmesine rağmen o da pembe bu da pembe diyerek işlem yapması çok kötü.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2025, 11:41:21 »
Güven sarsacak bir durum yok. Zaten Toyota'nın herşeyi kendi üretme gibi bir durumu yok. Yağları da fason ürettiriyor ucuza, sonra pahalıya satıyorlar.

Kırmızı hibrit uzun ömürlü D tip antifriz kullanabilirsiniz. Total Glacelf Auto Supra uygundur. Kendi aracımda da kullanmıştım. Ilıman iklimde yaşıyorsanız direk saf su da koyabilirsiniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2025, 13:00:32 »
Toyota'nın kullandığı ürün ile aynı. 

Yukarıdaki kelamı şahsi tecrubelerinize binaen mi ettiniz yoksa gerçekten de motulun Toyota sllc ile birebir ayni bir antifrizi mi var? Örneğin, bazı Amerikalı YouTuberlar Toyota motor yağlarının dolumunu Mobil yapıyor filan diyorlar, antifriz konusunda da motulla Toyota arasında bunun gibi bir işbirliği mi var? Öte yandan, bir ABDli YouTuber Mazdanin bir antifrizi ile Toyota sllc'nin birebir aynı olduğunu, Mazda markalı olanın daha ucuz olduğunu ve Toyota markalı olan yerine gönül rahatlığıyla alınabileceğini iddia ediyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2025, 13:17:41 »
Bahsedilen ürünlerin şahsi görüşten çok eğer bilimsel bir araştırma sonucu birebir aynı ,uzun vade de eşdeğer,kimyasal farklı tepkime vermeyeceği ortaya konulmuş ise elbette makul fiyata alalım,ılıman iklimde olduğumuz için acil haller için 1 lt saf su aldım yedekte tutuyorum.Tabii ki insanın başına her şey gelebilir,yolda iz de acil hallerde ne bulursak servise gidinceye kadar farklı markalar kullanılabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 23, 2025, 05:18:48 »
Yukarıdaki kelamı şahsi tecrubelerinize binaen mi ettiniz yoksa gerçekten de motulun Toyota sllc ile birebir ayni bir antifrizi mi var? Örneğin, bazı Amerikalı YouTuberlar Toyota motor yağlarının dolumunu Mobil yapıyor filan diyorlar, antifriz konusunda da motulla Toyota arasında bunun gibi bir işbirliği mi var? Öte yandan, bir ABDli YouTuber Mazdanin bir antifrizi ile Toyota sllc'nin birebir aynı olduğunu, Mazda markalı olanın daha ucuz olduğunu ve Toyota markalı olan yerine gönül rahatlığıyla alınabileceğini iddia ediyordu.
2 yıldır kullanımdan kaynaklı şahsi tecrübem ve benzerlik. Deyimsel olarak yazdım. Yoksa kapsamlı bir araştırma yapmadım. İş görür ve kaliteli manasında, söylemsel bir cümle.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2025, 09:53:58 »
Antifiriz konusunda bende çok zorlandım. Lpg takıldıktan sonra iki defa değiştirmem gerekti. Orjinal sıvısı servisde var. Dışarıdaki supra dahil hiçbirisi tam olarak toyotanın istediği antifiriz değil.

Ben motul de hybrid antifiriz diye bir seçenek var. Onu kullanıyorum, şimdilik pas, sızdırma gibi bir sorunum olmadı.

https://www.motul.com/tr-TR/products/35476?product=MOTUL+E-AUTO+COOL+DHC 

Linkteki ürün toyota standartını karşılıyor. Fakat fiyat olarak işinize gelmeyebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 15 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 25, 2025, 21:05:21 »
Servise  Toyota Orijinal "Super Long Life Coolant/Pink" sordum, kirmizi icin fiyat donduler, sanirim tr de pembe yok, ANTIFRIZ LLC 5LT (KONSANT) KIRMIZI ANTİFRİZ, sanirim %50 ile 10 litre oluyor. acaba bu kirmizi mi iyi yoksa MOTUL E-AUTO COOL mu?
2012 Toyota Verso 1.6 Elegant extra Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 27, 2025, 10:04:07 »
sakın ola forumda yok orjinalin aynısı yok şu marka olur bu marka onun aynısı diye yazılan yorumlara itibar etmeyin, orjinalin haricinde ürün kullanırsanız tortu oluşumu kaçınılmazdır , LPG montajları esnasında az miktarda bile saf su, motul, total , castrol marka ekleyen herkesin sistemlerinde tortu oluştuğunu biliyorum , evet orjinal ürün pahalı ama değişim periyoduna bakarsanız aslında pahalı olmadığını görürsünüz kimin ne yazdığına ne söylediğine bakmayın hele sanayideki veya servisteki ustaların söylediklerine hiç itibar etmeyin.bilende bilmeyende burada yazıyor sadece saf su koyabilirsin bile yazan var gördüm, antifirizin araçtaki amacını bilmiyor ne işe yaradığından haberi yok, antifiriz sudan daha ince yazanda gördüm aksine viskozitesi daha yüksektir,  daha antifirizin ne olduğundan haberi bile yok sadece soğutma suyu zannediyorlar, aracın en önemli sıvısı antifirizdir ve bir defa yanlış ürün doldurursanız dönüşü olmayan bir yola girmiş olursunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 27, 2025, 22:21:04 »
vaktizamanında eneos llc antfriz almıştık litresi 30₺ den. hey gidi günler hey.
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 28, 2025, 20:28:30 »
sakın ola forumda yok orjinalin aynısı yok şu marka olur bu marka onun aynısı diye yazılan yorumlara itibar etmeyin, orjinalin haricinde ürün kullanırsanız tortu oluşumu kaçınılmazdır , LPG montajları esnasında az miktarda bile saf su, motul, total , castrol marka ekleyen herkesin sistemlerinde tortu oluştuğunu biliyorum , evet orjinal ürün pahalı ama değişim periyoduna bakarsanız aslında pahalı olmadığını görürsünüz kimin ne yazdığına ne söylediğine bakmayın hele sanayideki veya servisteki ustaların söylediklerine hiç itibar etmeyin.bilende bilmeyende burada yazıyor sadece saf su koyabilirsin bile yazan var gördüm, antifirizin araçtaki amacını bilmiyor ne işe yaradığından haberi yok, antifiriz sudan daha ince yazanda gördüm aksine viskozitesi daha yüksektir,  daha antifirizin ne olduğundan haberi bile yok sadece soğutma suyu zannediyorlar, aracın en önemli sıvısı antifirizdir ve bir defa yanlış ürün doldurursanız dönüşü olmayan bir yola girmiş olursunuz

Senelerdir bu şekilde yorum yapanı asla görmedim her zaman muadil olarak eklenir ayrıca SLLC’nin eş değer olarak aynı seviyede bulunmadığını da söylenmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 01, 2025, 08:49:43 »
Aslında sorun şurda toyota kendi soğutma sıvısının içeriğini tam açıklamıyor,  Organic acid salts proprietary  olarak tanımlanıyor. Bu nedenle SDS’lerde bile “tuzlar, asit tuzları,  katkılar” deniyor, fakat hangi asit / tuz / inhibitor olduğu açıklanmıyor, muhtemelen lastik/ conta koruyucu katkılar” şeklinde genel bir içerik tanımı yapılabiliyor; ancak spesifik katkı isimleri, oranları, inhibitor kimyası, koruyucu ajanlar  üretici dışındaki kişilerle paylaşılmıyor.   bu sebepten eğer orjinalin dışında bir ürün kullanılırsa ürünün yapısına göre kısa-orta veya uzun vadede kimyasal tepkime başlıyor,  bu çok uzun bir zamanda da olabilir örneğin 3-5 yıl veya karışan ürünün tipine göre belkide 1 yıl,  örneğin  motul antifirizle LPG montajı yapılırken ekleme yapılan bir aracın( en uyumlu olduğu söylenen marka) soğutma suyunda hafif renk koyulaşması fark ettiğmiz için değiştirmeye karar verdiğimiz bir araçta (2 yıl sonra renk değişimi fark ettik çok az) suyu bir bidona aldıktan sonra şeffaf bidona döküp ışıkla baktığımızda bulanık bir renk ve içeride belli belirsiz hareket eden lif tarzı parçalı maddeler gördük sonra aracın sistemi tamamen saf su ile yıkanıp tekrar orjinal toyota SLLC doldurduk bir yıl sonra su tekrar bulanıklaşmaya başladı çünki sistemde kalan saf suydu aslında deiyonize su olması gerekiyordu SLLC içerisinde deiyonize su kullandığını söylüyor( bu su ile hiç denemedim ama tepkimeye girmeyeceğini tahmin ediyoruz sadece tecrübe yok) , yani o suyun içine ne katarsanız katın eninde sonunda yapısında bir bozulma başlıyor bunun araca zarar vermesi belki 10 yıl sürer bilemiyorum.