Gönderen Konu: Aracımda değişen çıktı :)  (Okunma sayısı 462 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Aracımda değişen çıktı :)
« : Nisan 18, 2025, 20:45:19 »
Merhaba arkadaşlar,
2-3 Ay önce aracımın tamponlarını boyattım , boyatırken sağ arka kapımda lokal boya mı var yoksa komple boyalımı diye baktırırken ön kaputumun boyandığı ortaya çıktı ancak çok emin olamadı arkadaş.
Aklıma takıldı bu durum , geçen gün ekspertiz firması önünden geçerken aklıma geldi sadece kaporta için ekspertiz yaptırdım. Aracın ön kaputu sök tak ve boyalı çıktı ki ben kesinlikle araca böyle bir işlem yaptırmadım. Üstüne sol çamurluğum değişen çıktı.
Aracın ilk sahibiyim ve yetkili servis harici işlem yaptırmadım. Acaba ben mi unuttum diye tramer sorgulama yaptırdık oralarda da böyle bir işlem çıkmadı.
Ekspertiz arkadaş çok büyük ihtimal aracı ilk aldığımda taşıma sırasında bir problem olmuş ve orada değişim ve kaput boyanma işlemi olduğunu söyledi.

İnternette izliyordum insanların başına 0 araç alınca boyalı çıkıyor diye , başıma gelmiş oldu.
Araç yenilersem artık marka fark etmeksizin bir usta ile gidip imza atmadan aracı tekrar kontrol edeceğim. :)

Toyota Club Türkiye

Aracımda değişen çıktı :)
« : Nisan 18, 2025, 20:45:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracımda değişen çıktı :)
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2025, 21:23:23 »
Zaman geçtiği için hak talep etmek zor,böyle olaylar oluyor,bundan böyle masrafı neyse göze alıp ciddi ekspertiz firmalarından birini bayiye getirip orada rapor almalı,bazen dürüst bayilerde olabiliyor,2013 yılında biz de Opel Corsa alacaktık,proforma faturasını bile almıştık,araba bayiye geldiğinde tırdan inerken kaput ucunda avuç içi kadar göçük olmuş,böyle alırsanız onarıp teslim edecek ve sizden şu kadar lira eksik ödeme alacağız dediler,ben de servisin ustabaşı ile görüştüm,ufacık yer için kaputun vernik vs işleme tabi tutulacağını söyleyince vazgeçtik o arabayı almadık,eğer söylemeselerdi nereden bilecek veya tahmin edecektik? bu nedenle madem ki 0 km araba için milyonlar ödüyoruz,bayi de bile ekspertiz yaptırmalıyız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2025, 01:21:35 »
Geçmiş olsun,
Ancak aklıma takılan bir konu acaba expertiz yaptırdığınız kişi boya kazıyanlardan mı yoksa kurumsal bir firmamı?
Sıfır araçta boya,düzeltme vs duyuyorum ancak değişim pek aklıma yatmadı.
Tekrar geçmiş olsun.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2025, 23:33:50 »
Geçmiş olsun, son zamanlarda bunun gibi durumlar çok arttı maalesef. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki bayiiden sıfır otomobil dahi alınacak olsa expertize gidilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2025, 09:38:48 »
Geçmiş olsun,
Ancak aklıma takılan bir konu acaba expertiz yaptırdığınız kişi boya kazıyanlardan mı yoksa kurumsal bir firmamı?
Sıfır araçta boya,düzeltme vs duyuyorum ancak değişim pek aklıma yatmadı.
Tekrar geçmiş olsun.
Merhabalar
Kurumsal firmada yaptırdım sonra da güvenemedim diğer aracımı bakım yaptırdığım yerdeki kaporta ustasına da gösterdim.