Merhaba arkadaşlar, geçenlerde bir konuya devam edip yazmıştım lakin sonuç alamadım yeni konu açmak zorunda kaldım.
Aracımda p0051 hata kodu var okuduğumuzda oksijen sensörü bank2 sensör 1 hatası veriyor. Ancak bunun parça kodunu bilmiyorum işin garip tarafı ne yetkili servis ne de parçacılar biliyor. Elimde iki adet denso sensör var zaten daha önce almıştım bozulursa değiştiririm diye lakin onlarda muhtemelen alttaki sensörler tabi hangisi sağ hangisi sol bilemiyorum onların parça numaraları 89465-05120denso kodu dox-287 diğeri 89465-05130 dox-288 öncelikle bank 2 hangisi bunu bulmam lazım şemalardan inceledim lakin bazı videolarda sağdaki bank 1 diyor ancak şemada soldaki bank 1 diyor şaşırdım kaldım. Hem parçanın numarası hemde bank 1-2 hangisi yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim keyifli forumlar.
Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2025, 14:59:02
Tekrardan merhaba arkadaşlar, bana yardımcı olan çıkmadı lakin ben öğrendiklerimi buraya aktarayım ileride birilerine lazım olur. Kaputu açtığınızda sağ üstteki parçanın numarası 89465-05100 denso kodu dox-0204 hemen onun altındaki sensörün numarası 89465-05120 denso kodu dox-287 sol üstteki sensör 89465-05110 denso kodu dox-238 onun altındaki sensör 89465-05130 denso kodu dox-288
İhtiyacı olan arkadaşlar faydalanabilirler. Bir çok konu açarak bıktırmış olabiliriz ya da özel mesaj attığım tecrübeli abilerimiz bizden sıkılmış olabilir lakin buranın amacı paylaşmak olduğunu düşünüyorum. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Soru sorduklarımız ücret mukabilinde sorunumuzu çözmek istiyor olabilir buna da saygı duyarım ve hatta onlara yaptırabilirim amaç yetkin ve tecrübeli ellerde sorun çözülsün. Ortada ustayım diye dolaşanlar bu araçta 4 tane sensör var dediğimde -hocam iki tanedir seni kabdırmışlar- diyorlar ve bunu diyenler de Toyota ustaları maalesef bir çok şeyi kendim yapmaya çalışıyorum artık elimden geldiğince ama alet edevat ve lift gerektiren hususlarda ustaya gidiyoruz mecbur başında beklemek kaydıyla çünkü bir çok şeyi yanlış yapıyorlar müdahale edince biraz bozuluyorlar ama sonuçta o araç beni taşıyor ve para harcıyorum yapacak bişey yok.
Herkese iyi günler dilerim...