Gönderen Konu: Bakım Hk.  (Okunma sayısı 801 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Bakım Hk.
« : Mart 19, 2025, 20:58:38 »
Merhaba arkadaşlar, malum serviste bakım fiyatları epeyce tuzlu. Aracım 1.33 life, 73 binde. Bakımını servis yerine sanayide yaptırmak istiyorum. Fakat sanayideki usta sanırım servistekinden farklı marka bir yağ kullanıyor. "Mobil" gibi bir şeydi galiba. Sizce bakımda farklı marka bir yağ kullanımı sorun olur mu?

Toyota Club Türkiye

Bakım Hk.
« : Mart 19, 2025, 20:58:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Ynt: Bakım Hk.
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2025, 21:08:35 »
Merhaba arkadaşlar, malum serviste bakım fiyatları epeyce tuzlu. Aracım 1.33 life, 73 binde. Bakımını servis yerine sanayide yaptırmak istiyorum. Fakat sanayideki usta sanırım servistekinden farklı marka bir yağ kullanıyor. "Mobil" gibi bir şeydi galiba. Sizce bakımda farklı marka bir yağ kullanımı sorun olur mu?

Aracınız için en uygun motor yağının Mobil olduğunu söylersem abartmış olmam sanırım. Ayrıca, Toyota markalı motor yağlarını da aslinda Mobil'in ürettiğini bilmenizi isterim (kutusu bile nerdeyse Mobille aynı). Dolayısıyla, bu bakımda Mobil'e geçip sonraki bakımlarda da aynı vizkositedeki Mobil yağ ile dvm etmeniz en mantıklısi olur bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2025, 21:46:43 »
Eğer Mobil 1 5w/30 kullanacaksanız veya ustanız öneriyorsa olur ancak sanayide kapağı yanınızda açılmıyorsa tereddüt edilir,çünkü 4 litrelik  Mobil 1 yağın ambalajına arka tarafta doldurulan ,fıçıdan doldurulan yağların ne olduğu belli olmaz,bu nedenle yağı siz sitesinden alın usta sanayide gözünüzün önünde kapağı açsın doldursun,1.33 e filtre değişimi de olacağı için 3.6 litre yeterli olacaktır.Bundan böyle sürekli Mobil yağı kullanacaksanız motor iç yıkama da yaptırıp kullanabilirsiniz veya Mobil yağların temizleyici özelliği var deniyor,ona güveneceksiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2025, 21:49:49 »
Bilgi için teşekkür ederim hocam. O zaman sorun yok. Daha önce Hyundai marka otomatik bir aracımda sanzıman arızası yaşadım. Tamiri epeyce maliyetli olmuştu. Acaba farklı marka yağ kullanımından mi oldu diye şüphe duymuştum. Tabi bu sadece bir ihtimaldi. 2. el bir araç olduğu için belki de şanzımani tamir görmüş bir araç almıştım. Bilmiyorum. O yüzden benimkisi sütten ağzı yananın yoğurdu üfleyerek yemesi gibi. Cevap için çok sağ olun.

Mesaj Birleştirildi: Mart 19, 2025, 22:00:02
Verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim hocam. Gideceğim yer sanırım Mobil ile anlaşmalı. Tabelada kocaman Mobil Center yazıyor. Yine de temkinli olmakta fayda var, haklısınız. Ama bu markanın aracimla uyumlu olacağı konusunda olumlu şeyler duymak güzel oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2025, 22:00:30 »
Eğer Mobil 1 5w/30 kullanacaksanız veya ustanız öneriyorsa olur ancak sanayide kapağı yanınızda açılmıyorsa tereddüt edilir,çünkü 4 litrelik  Mobil 1 yağın ambalajına arka tarafta doldurulan ,fıçıdan doldurulan yağların ne olduğu belli olmaz,bu nedenle yağı siz sitesinden alın usta sanayide gözünüzün önünde kapağı açsın doldursun,1.33 e filtre değişimi de olacağı için 3.6 litre yeterli olacaktır.Bundan böyle sürekli Mobil yağı kullanacaksanız motor iç yıkama da yaptırıp kullanabilirsiniz veya Mobil yağların temizleyici özelliği var deniyor,ona güveneceksiniz.

Üstad, bende de 1.33 var, 3.6 litre kesinlikle fazla olur, 3 litre konduğunda bile yağ çubuğunda yağ seviyesi maximum ve minimum noktalarının hemen hemen ortasına geliyor. Zira ne kadar iyi bosaltilsa da sanırım önceki yağın bir kısmı içerde kalıyor. Zaten, kullanım kılavuzuna göre de 1.33 motor filtreyle birlikte maksimum 3.4 litre yağ alıyor. Öte yandan, sahte yağ konusundaki hassasiyetiniz bence çok yerinde, ayrıca, sanayide orijinal yağ olsa bile eski tarihli yağ kullanabiliyor bazi ustalar, dolayısıyla, en doğrusu filtre seti de dahil olmak üzere tüm sarf malzemelerini alıp sanayiye gitmek. Motor iç yıkama da dediğiniz gibi çok elzem bir işlem değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2025, 22:05:21 »
Otomatik şanzıman tabii ki çok hassas konu,eğer aracınız otomatik ise ve şanzıman için yağ değişimi söz konusu ise o zaman resmi servisten orijinal Toyota lv75 gibi şanzıman yağını kullanmanız önemli olur, çünkü şanzıman yağı değişiminde eski yağ tam boşalmıyor,bir kısmı boşalıyor kalanı farklı marka yağ olursa otomatik şanzımanda sorun yaratır.

Mesaj Birleştirildi: Mart 19, 2025, 22:25:01
Normal koşullarda motor sıcak iken yağın boşaltılması gerekiyor,ancak ustalar daha yağın damlaması kesilmeden alttan tapayı kapatıyorlar elbette belli bir miktar kalıyor,0.2 litreyi yağ filtresinin aldığını kabul edersek 3.2 litre daha en az yağ konulması ve yavaş yavaş doldurmak,süzülmesini beklemek ve tekrar kontrollü bir şekilde yağ çubuğundan bakarak azar azar tamamlamak işin tam olarak yapılması demek,evet tekrar baktım benim notlarımda da 1.33 için toplamda 3.4 lt konulmalı diyor,1.6 ile aradaki fark ise toplamda 0.8 litre.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2025, 22:25:53 »
Şimdi Mobil'in sitesine baktım, satış için başka sitelere yönlendiriyor. 2023 üretimi Mobil Süper 3000 FE 5w-30 Motor Yağı 4 lt 1200 tl gösteriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2025, 22:41:01 »
Tercihan 2024 tarihli üretimleri almanız iyi olur,tüm sitelere bakınız, döviz hareketli, gecikmeden almakta fayda olur.Farklı fiyatlar gördüm üretim yılı ile ilgili olabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2025, 22:46:48 »
Şimdi Mobil'in sitesine baktım, satış için başka sitelere yönlendiriyor. 2023 üretimi Mobil Süper 3000 FE 5w-30 Motor Yağı 4 lt 1200 tl gösteriyor.

Mobil'i internetten gönül rahatlığıyla alabileceğiniz yer Cleanpex'tir, ancak, cleanpex diğer yetkili satıcılara göre biraz pahalıdır, dolayısıyla, sahte ürün satmadigindan emin olduğunuz guvenilir bir yer varsa mobil süper 3000'i oradan almanız daha hesaplı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 19, 2025, 22:53:36 »
Teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Mart 20, 2025, 09:35:24
Hocalarım bu Mobil 5w-30 yağın da çeşitleri var. Sentetik, süper vb. Bunlardan hangisi 1.33 life'a uygun acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2025, 11:50:53 »
Teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Mart 20, 2025, 09:35:24
Hocalarım bu Mobil 5w-30 yağın da çeşitleri var. Sentetik, süper vb. Bunlardan hangisi 1.33 life'a uygun acaba?

Mobil süper 3000 5w30 tam sentetik bir yağdır ve aracınız için gayet yeterlidir. Mobil 1 ESP 5w30 ise mobil süper serisinden daha kaliteli bir tam sentetik yağdır, bütçenizi zorlamayacaksa mobil 1 ESP tercih etmeniz daha iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 20, 2025, 12:44:21 »
Resmi servisten kurtulunca önce 1.6 Corolla'da şimdi ise Avensis'de Mobil 1 ESP 5w/30 kullanmaya devam ediyoruz,inceleyip değerlendirebilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 20, 2025, 14:31:55 »
Peki filtreler için ne tercih ediyorsunuz? Mann veya Bosh dışında bir marka var mı? Ya sa güvenli bir site?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 20, 2025, 16:32:35 »
Mann'ın yan ürünü filtron hem kaliteli hem de hesaplidir. Bosch'un hava filtresi araçlarımızla tam uyumlu değil maalesef.