Gönderen Konu: Chr seyir halinde kaput titremesi  (Okunma sayısı 680 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Chr seyir halinde kaput titremesi
« : Mart 16, 2025, 09:40:58 »
Arkadaslar merhaba. 2.el olarak 25 bin km de 2020 model chr flame 1.2 arac aldim.Araç orj.Aldigimdan beri kullanirken hafif bozuk yollarda arac esnediginde kaputun titredigini fafkediyorum.Servise goturdum.Ayar yaptilar gene ayni.Serviste bir chr vardi ona baktik ondada hafiften titremeyi gozlemledim.Aracinda boyle bir sorun yasayan beya hisseden vararmi aranizda.Kronikmidir

Toyota Club Türkiye

Chr seyir halinde kaput titremesi
« : Mart 16, 2025, 09:40:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Chr seyir halinde kaput titremesi
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2025, 18:16:04 »
Kaput altında veya motor çevresinde kaputun kapandığında bastığı bazı noktalarda altıgen vida plastikler bulunur, bu titreşim lastiklerinden sağda ve solda eşit sayıda bulunur. Bunları gevşeterek boşlukları alabilirsiniz. Kaputa değip değmediğini anlamak için üstüne ince uzun kağıt koyun, kaputu kapatın, hafif çekme gücü uygulayarak kağıdı çıkarabiliyorsanız, yeterince sıkılaşmış demek olacaktır ve sürüş esnasında kaput titremeyecektir. Sağ ve sol taraftakilerin eşit yükseklikte olmalarına dikkat ederek kaputun bir tarafa eğimli kalmasını önlemiş olursunuz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Chr seyir halinde kaput titremesi
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2025, 18:50:35 »
Dediğiniz ayarları yaptım lastiklerle kaputu sıkılaştırdım lastikleri yükselttim kaputun önünde armanın olduğu bölgede elimde bastırınca herhangi bir boşluk vesaire de yok ama giderken silecek suyu attığımız yerin altında hilal şeklinde bölge bozuk yollarda ve yüksek süratle titreme yapıyor yani kaputun sacı titriyor sanırım servise götürdün servis de çözemedi başka bir şeye çare denedik Onda da biraz titreşim vardı Acaba bu araçlarda kronik mi