Gönderen Konu: Direksiyon sola dönüşte direksiyon sertleşmesi  (Okunma sayısı 1267 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 88000
  • Model Yılı: '17
Direksiyon sola dönüşte direksiyon sertleşmesi
« : Mart 11, 2025, 02:56:07 »
hayırlı ramazanlar öncelikle forum sakinleri bu akşam ufak bi kaza yaşadım sol tekeri kaldırıma vurdum ve araç sekti normal yola döndüm ve şöyle bir sorunum var direksiyon sağa dönüşte yumuşak sola dönüşte sanki hidroliksiz direksiyon gibi sert direksiyon ve hafif sağa kayık geri toplamıyor direksiyonu nasıl bıraktıysam öyle kalıyor giderken sorun neyden kaynaklı olabilir ve ortalama bir fiyat bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz

araç 2017 model corolla advance

Toyota Club Türkiye

Direksiyon sola dönüşte direksiyon sertleşmesi
« : Mart 11, 2025, 02:56:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon sola dönüşte direksiyon sertleşmesi
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2025, 11:21:57 »
Arabayı vurduğunuz pozisyona göre belli bir hasar var ki direksiyon toplamıyor,ilk iş iyi bir rot balans ön düzenciye gidip alttan da duruma bakarak durum tespiti yaptırmak,viraj demirlerini,şase uçlarını vs komple kontrol edilmesini talep edin ondan sonra mekanik ustasına gidersiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2025, 11:44:20 »
Şase ile hiçbir tarafına dokunulmadı hocam sadece alt takım hasar aldı darbeden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 218 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2025, 11:49:48 »
Şasede bir şey yoksa fazla bir masraf çıkmayacağı için eğilen bükülen kısım hesaplı halledilir,ama şase de uç kısımlarında bir zarar olsaydı araç satılırken açıklamak sorun olurdu.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2025, 15:53:05 »
Hocam bugün tamiri yapıldı direksiyon kutusu ve sol ön bilya değişimi yapıldı sorunu bu şekilde çözüme ulaştırdılar direksiyon kutusunun içerisinde kremayeri eğmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 218 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2025, 20:46:50 »
Geçmiş olsun.Güncel yedek parça ve işçilik fiyatlarını yazarsanız öğrenmiş oluruz,ayrıca o kadar sert vurup rulman değişecek kadar olduysa jantta herhangi bir eğrilme ,kırılma vs var mı?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2025, 11:36:59 »
Hocam kusura bakmayın biraz baya geç cevap verebildim iş yoğunluğu vs derken anca 17.000 tl ye özel bir firmaya yaptırdım tanıdık vasıtasıyla rot balansı dahil olarak hepsini yaptılar ama parçada şöylebir sıkıntı yaşıyorum direksiyon kollarını ya tam ayarlayamadılar yada malzeme sıkıntılı sol tam kırışta direksiyon açı sensör hatasına düşüyor direksiyon zaten fazla dönüyor eskisine nazaran bi çeyrek tur kadar daha fazla teknik olarak konuşmak gerekirse fabrikasyon değer 540 derece direksiyon 598 dereceyi geçince sensör otomatik olarak arızaya düşürüyor. Jantta hafif bir ezilme oldu onuda son olarak bir süre öyle kullandım hava kaçırma gibi durum olmadı ama görüntü olarak hem kötü hemde istemsiz olarak sağlam bir şey olsun diyerek düzelttirip boyattım tekrardan 4 jantıda temizlensin diyerek şuanda yaklaşık 5-6 bin km dir biniyorum araca farkedilir seviyede yumuşama var servisten gidipte 54 bin tl ye yaptırmak mı yoksa orijinal parça alıp 25-30 bin tl bandında kapatmak mı sizin kararınız

Mesaj Birleştirildi: Aralık 16, 2025, 11:42:08
https://share.icloud.com/photos/076br2PoxAmok1-JKQGwhncgQ Öncesi ve sonrası olarak bulunuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 218 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2025, 12:52:42 »
Hayırlı olsun güzel görünüyor,sürtülen kısma kaynak vs yapılmadı değil mi? sadece üstten darbe gördü alt kısım sağlam ise sorun yok,yine parça kırığı olup lastik gümlemesi ihtimali çok zayıf görünse de o jantı arka tekerleklerde kullanmaya özen gösterin,resmi servisler bazı işleri de dışarda yaptırabilirler sanayide uğraşmak istemeyenler bu yolu seçerler ama fatura yüksek olur,bu nedenle sizin işi üstlenmeniz kendi yararınıza olmuş,direksiyonu tekrar başka yerde ayarlatmaya çalışın oluyorsa ne ala,olmuyorsa böyle dikkatli kullanmaya devam edersiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Aralık 31, 2025, 04:36:14 »
Yakın zamanda konya da bulunan bosch car service mutlu servis de bakım yaptırdım ardından direksiyoncuya gittim dediler rot balanscı yapması gerekiyor bende dedim tahmin ettiğim gibi kollarda bulunan pulu kırmışım plastik parça gittim demirden yaptırdılar özel olarak araç üzerinde ölçü alarak sağ sol şeklinde sıfırdan pul atıldı araya şuanda o arıza sorunum çözülmüş oldu ve direksiyon eskisi gibi bir tık daha ağırlaştı şuan için memnunun ama jantlar için aynı şeyi söyleyemiyeceğim herhangi bir şey değse sanki boyası çatlayacakmış gibi geliyor korkudan rahat binemez oldum araca geçenlerde lastik değişimi yaptırdım her yanını kontrol etmek zorunda kaldım boyayı çatlattılar mı diye ve şöyle bir durum var dediğiniz şeyi kaynak vs hiçbir şey yok ufak bir gamze var oda sıcak press ile düzeltlmiş jantta baktığınızda hafif gamzeler mevcut yani oda nazarlık diyebilirim

Mesaj Birleştirildi: [time]31 Ara, 2025 04:39[/time]
Pul kırma durumu kazadan hariç tabiki esp nin frenlemesi ve dönüş sırasında gerçekleşti o

Mesaj Birleştirildi: Aralık 31, 2025, 04:44:02
Jantların 4 ü de kontrol edildi ve ufak çizikleri olsun her şeyi tamamıyla düzeltildi ama insanlık hali bazı ufak şeyler olabilir elbette ama konya da ikamet eden arkadaşlar için tavsiye ederim bu dükkanı KRC JANT TEMİZLEME Murat abim sevdiğim bir abimdir