0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bizim Avensis'in aküsü Varta idi 9.cu yıla girdi,hala tek marşta alıyordu artık acaba sürpriz yapar mı diyerek fabrikadan 20 gün önce çıkmış İnci Akü ile değişim yaptım,bakalım 2 yılı geçecek mi?
Eski akülerin içindeki plaka sayısı ile yeni akülerin plaka sayısının aynı olmadığını,kalitede çok önemli düşüşler olduğunu var sayıyorum,diğer taraftan en önemli olan akünün fabrikadan akü içine asitli suyun konulduğu tarih ile bizim satın aldığımız ve arabaya takıldığı tarih arasındaki süredir,örneğin 2021 tarihinde üretilmiş hala yeni akü diye satılan aküler var internet sitelerinde ve bayilerde,küçük indirimler ile 2021-22-23-24 diye satılıyor,ben 1 yıldır araştırıyordum nihayet üretim tarihi 20 gün önce olan ve bayiye gelen İnci Aküyü buldum ve aldım,bakalım bizim kullanma şeklimizle ne kadar gidecek?
Akü kalitesi kadar kullanım şeklide önemli diye düşünüyorum,şehir içi kısa mesafe kullanım ile ilk marşta harcanan enerji yerine konulmadan hedefe varılıp stop edilen aracın günlük yaptığı 20 km. ile, tek marşta yapılan 20 km yol ve akü performansları aynı olmaz