Gönderen Konu: 1.4d Sarı renkli motor arıza lambası yanıyor..EGR İPTALİ  (Okunma sayısı 496 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Partikül lambası bir süredir yanıyordu..Uzun yol yapmadığım için partikül lambası bu sefer motor arıza lambasını yakmaya başladı (Sarı renkli)..
Egr iptali çözüm deniyor..Temizlik sonrası tekrarlıyormuş... EGR iptali araca sonrasında ne gibi olumsuzluk verir..? Fikrinizi bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.4d Sarı renkli motor arıza lambası yanıyor..EGR İPTALİ
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2025, 16:34:05 »
Kısa vade de bir şey olmasa bile turbo ve manifold basınç hataları olabilir,mekanik ve yazılımsal olarak işi iyi bilen biri yapmalı,daha sonra egsoz gazı testi yapılır,yapıldıktan sonra hala duman varsa yeniden değerlendirme yaparsınız,fabrikalar bunu emisyon için yapıyorlar ama değişik görüşler olabilir ben olsam temizleme işlemi yaptırır daha sonra ara ara otoyola çıkıp yüksek devirde bir alt viteste kullanır hem kurum birikmesini önler hem de var olanın atılımına yardım ederdim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.4d Sarı renkli motor arıza lambası yanıyor..EGR İPTALİ
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2025, 21:56:58 »
Temizlik yaptırdıktan sonra liqui moly nin ansung sistem temizleyici ürünü nü 6 ayda bir düzenli kullanmanızı tavsiye ederim,tabi dizel arabayı devamlı şehir içi düşük devirde kullanırsanız sorun bitmez ara sıra devirli kullanmanız lazım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.