Gönderen Konu: AVENSİS T27 BALATA ÖNERİSİ ?  (Okunma sayısı 867 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Atmosferik candır...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
AVENSİS T27 BALATA ÖNERİSİ ?
« : Şubat 20, 2025, 01:00:00 »
Selamlar,
2011 avensis balata önerisi arıyorum. Son taktırdığım balataları sanayide parçacıdan aldım. 2 bin km olmadan ötmeye başladı ve kış aylarında bu ses gittikçe arttı. Her frende oluşan ıslık sesinden artık iyice sıkıldım. Ses yapmayan fren performansı güzel bir balata markası arıyorum. Önerisi olan arkadaşlar var mı?  Delphi ya da Trw marka hakkında bilgisi olan var mı?

Toyota Club Türkiye

AVENSİS T27 BALATA ÖNERİSİ ?
« : Şubat 20, 2025, 01:00:00 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: AVENSİS T27 BALATA ÖNERİSİ ?
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2025, 12:21:32 »
Ben resmi servisten alınmış orijinal ön fren balatalarını 3 yıl önce taktırmıştım,hiç sorun ve ses olmadı,nibk marka Tem oto dan temin edilebilen daha yumuşak balata kullanıp çok memnun olanlar var,delphi ve trw kullanmadım,bazı markalar için fren balatalarının toz topladığı için ses yaptığını duyuyorum,kanal açılıyor vs,pah kırma yapılıyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Atmosferik candır...
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2025, 15:46:58 »
Ben resmi servisten alınmış orijinal ön fren balatalarını 3 yıl önce taktırmıştım,hiç sorun ve ses olmadı,nibk marka Tem oto dan temin edilebilen daha yumuşak balata kullanıp çok memnun olanlar var,delphi ve trw kullanmadım,bazı markalar için fren balatalarının toz topladığı için ses yaptığını duyuyorum,kanal açılıyor vs,pah kırma yapılıyor.

Şuanda üstündekiler fazlasıyla toz yapıyor zaten. Markalarını hatırlamıyorum ama aldığımda üzerinde kanalı vardı. Yetkili serviste fiyatlar uçup gittiği için yan sanayi balataya yönelmek zorunda kalıyoruz...

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2025, 19:39:41 »
Haklısınız,ben o zaman ön iki fren balatasına 1044 TL gibi rakam ödemiştim,özel Toyota servisi sordu ne yapalım diye,mutlaka bayiden alın dedim,zaten arabanın başındayım her zaman,sert balata diski çiziyor ve bozuyor bu nedenle tercih ediyorum ancak belki bir süre sonra bu fiyatlar böyle artmaya devam ederse resmi servisler bile yan sanayi takarlar.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2025, 22:10:03 »
Selamlar,
2011 avensis balata önerisi arıyorum. Son taktırdığım balataları sanayide parçacıdan aldım. 2 bin km olmadan ötmeye başladı ve kış aylarında bu ses gittikçe arttı. Her frende oluşan ıslık sesinden artık iyice sıkıldım. Ses yapmayan fren performansı güzel bir balata markası arıyorum. Önerisi olan arkadaşlar var mı?  Delphi ya da Trw marka hakkında bilgisi olan var mı?
İlk önerim kesinlikle NIBK marka olur tek satıcısı form üyemiz tem servistir orjinal japon menşeidir,pahalı gelirse braxis marka öneririm şuanda 2022 egea aracında kullanıyorum çok memnunum 2 bin km oldu toz ses vs herhangi bir olumsuzluk yok.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.