0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben 15_20 gün kullanmadigim arabanın akusunun ekşi kutup başını cokariyorum. 15-20 gün de bir gezintiye çıkarıp tekrar bırakıyorum. Bu aküyü ara ara akucude şarj ettirmek gerekli mi acaba?
akücüye o parayı verene kadar şarj cihazı al herzaman gerek olur. Çok işe yarıyor
Ayhan bey biraz bilgi verebilir misiniz?Akü şarj cihazı başka akü takviye cihazı başka bildiğim kadarıyla.Sizinki akü şarj cihazı. Powerbank gibi çalışıyor sanırım bunlar. Yani önce kendisinin şarj olması lazım.Sizin kullandığınız cihazın şarj olması kaç saat sürüyor?Ve tam dolu olduğunda, arabanın boşalmış aküsünü kaç saatte şarj ediyor?
yok bu cihaz powerbank gibi değil elektrik fişine takıyorsunuz aküyü söküp bu cihazla şarj ediyorsunuz. Balkonda yapmanız gerek açık havada olursa, daha güvenli. Benim araç sabahları çalışmıyordu bununla onarım modunda şarj ettim şimdilik sorunsuz çalışıyor. Akünün ömrünü 6 ay uzatsa zaten parasını çıkartıyor. Sadece AKP'ye bağlayıp fişe takıyorsunuz akımı kendi ayarlıyor smart sistem.
Ayhan bey teşekkürler.Bir konuyu netleştirmek istiyorum.Bu alet, aküyü şarj ederken muhakkak prize takılı olmak zorunda mı?
Elbette takılı olmalıdır. Telefon şarj cihazı ile aynı mantık. O cihaz şebekeden 220 voltu alıyor, içerisinde aküyü şarj edecek volta düşürüyor ve uygun akımı da ayarlayarak akünüzü şarj ediyor.
aynen Osman Bey ın dediği gibi çalışıyor
Powerbank tarzı olanlardan şunu kullanıyoruz iş yerinde seri bir şekilde, bunu tavsiye edebilirim:https://www.n11.com/urun/utrai-jstar-mini-13000mah-1000a-jump-starter-tasinabilir-aku-takviye-cihazi-powerbank-led-lamba-16650703?magaza=oyuncakhobi&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genelBu şarj için kullanılmıyor ancak, buna dikkat edin. Sadece bitmiş akünün marş almasını sağlar. Bir de çok derin deşarj olmuş akülerde de pek fayda sağlamayabilir. Bir tane Audi A3 araçta bunu tecrübe ettik, bu cihazı takarak aracı çalıştırabiliyoruz ancak söktüğümüzde akü ve şarj sistemi yetmediği için araç stop ediyordu.
Alper bey,Özellikle belirttim yukarda. "akü şarj cihazı" ve "akü takviye cihazı" farklı mı diye.Sizin cihaz "akü takviye cihazı" . Benim aradığım tam olmasa da sizin gönderdiğiniz. Ama ben "akü şarj cihazı" almışım.Aslında neden 2 cihaz ayrı o da ayrı bir soru. Teknoloji müsait anladığım kadarıyla ve 2 cihaz tek bir cihaz yapılabilir.Ayrı ayrı 2 cihaz üretmeleri ilginç.Şimdi aldığım şarj cihazını geri verip takviye cihazı almaya çalışacağım.Öneriniz için çok teşekkür ederim.
Ayhan hocam, o eskidendi. Akücüler de benzer şeyler söylerler hep ama artık modern elektronik ile çok ufak bir cihazla da onlarca amperlik şarj sağlayabiliyorsunuz. Bende ayrıca bir akü şarj cihazı da var, LiPo ve genel maksat şarj için almıştım, normal kurşun asit akü de şarj edebiliyor ve 10A basabiliyor akülere. Boyutu da yaklaşık 1 adet süt kutusu kadar