Gönderen Konu: E160 Corollaya ankastre fırın sığar mı?  (Okunma sayısı 849 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
E160 Corollaya ankastre fırın sığar mı?
« : Ocak 29, 2025, 20:27:34 »
Forumda benimkinden çok daha önemli sorunlar paylasilirken böyle bir soru yonelterek vaktinizi aldığım için kusura bakmayın.

E160 Corolla ile İzmir'den Ankara'ya bir ankastre fırın getirmeyi planlıyorum. Fırının ölçüleri maksimum 60*60*60. Hal böyleyken, fırının bagaja girmesi imkansız gibi gözüküyor. Acaba ön yolcu kapısından fırını sokup ön yolcu koltuğunda getirebilir miyim? Bu olmazsa, arka kapıdan fırını sokup arka koltuklar üzerinde taşıyabilir miyim? Corolla ile fırın veya benzeri bir beyaz eşya (çamaşır makinesi gibi) taşıyan oldu mu?

Eski aracım aurisin bagajı geniş açıldığından koltuklari da yatirdigimda çamaşır makinesi tasiyabilmistim ama Corolla ile bu konuda henüz tecrübem olmadı, tecrübesi olan bilgi verebilirse memnun olurum.

Toyota Club Türkiye

E160 Corollaya ankastre fırın sığar mı?
« : Ocak 29, 2025, 20:27:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: E160 Corollaya ankastre fırın sığar mı?
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2025, 14:22:11 »
Ön yolcu koltuğundan sığıyor ise, koltuğun üzerine koyunuz, her ihtimale karşı emniyet kemerini de takınız. Sorun olacağını düşünmüyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2025, 16:01:47 »
Ön yolcu koltuğundan sığıyor ise, koltuğun üzerine koyunuz, her ihtimale karşı emniyet kemerini de takınız. Sorun olacağını düşünmüyorum.
Ön kapıdan gecirebilirsem mutlaka yorgan/battaniye gibi birşeyle de saracagim. Firini İzmir'den Ankara'ya getireceğim, trafik polisi fırını ön koltukta görürse ceza keser mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2025, 16:51:53 »
Eğer arka kapıdan sığıyorsa arka koltuğa koyup duruma göre ön koltuk ile arka koltuk üzerinde boşluk olmayacak şekilde ön koltuğu ileri geri ayarlayın ve mutlaka emniyet kemerini takın,tabii 4 tarafından kalın battaniye ile fırını sarın,daha korunaklı olur.Bu durumda trafik polisi hoş görülü olabilecektir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2025, 19:07:42 »
Benim E210 kasa araca ankastre fırın sığmadı. Ön, arka kapı ve bagajı denedim, sığmadı. Ön kapı kurtarıyor ama bizim araçların ön yolcu göğüs tarafı (oturunca dize gelen kısım) biraz sivri şekilde. Ondan dolayı sığmadı. Arka kapı ve bagaj zaten hiç olmuyor. Sizin araçlarda göğüs kısmı tam olarak nasıl, bilmiyorum. Belki kurtarır.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2025, 14:50:12 »
Eğer arka kapıdan sığıyorsa arka koltuğa koyup duruma göre ön koltuk ile arka koltuk üzerinde boşluk olmayacak şekilde ön koltuğu ileri geri ayarlayın ve mutlaka emniyet kemerini takın,tabii 4 tarafından kalın battaniye ile fırını sarın,daha korunaklı olur.Bu durumda trafik polisi hoş görülü olabilecektir.
Tokay Bey, teşekkürler, yorumunuzdan trafik polisinin/jandarmasinin ön koltuktaki fırından dolayı ceza yazabilecegini anlıyorum, umarım arka kapıdan girer.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 31, 2025, 14:53:44
Benim E210 kasa araca ankastre fırın sığmadı. Ön, arka kapı ve bagajı denedim, sığmadı. Ön kapı kurtarıyor ama bizim araçların ön yolcu göğüs tarafı (oturunca dize gelen kısım) biraz sivri şekilde. Ondan dolayı sığmadı. Arka kapı ve bagaj zaten hiç olmuyor. Sizin araçlarda göğüs kısmı tam olarak nasıl, bilmiyorum. Belki kurtarır.
E160'ta göğüs duvar gibi dümdüz ama on koltukta tasirsam ceza yeme ihtimalim var gibi görünüyor. Ayrıca, göğüs dümdüz olsa da yine de mekanı daraltan bir görünümü var. Öte yandan, sanırım, E160 E210dan biraz daha büyük, belki ben arka kapıdan sigdiririm, sonucu buraya yazacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 31, 2025, 17:40:33 »
Eğer ön kapıdan içeri girerse, ön koltuğu arkaya iyice yatırıp arka kolduğa yani şoförün arkasına doğru çekebilirsiniz. Bunu yaparken şoför koltuğunu da öne çekerseniz arka kısma kaydırmanız daha kolay olur. Tabi bu söylenildiği kadar kolay olmayacak. Fırının boyu küçük gibi ama bayağı bir ağır. Sizi çok uğraştırabilir. Araca zarar gelmesin diye iyice bez vb. ile sarıp bantlayın. Şimdiden Kolay gelsin.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2025, 18:07:48 »
Bununla ilgili genel bir konu açmayı düşünüyordum, iyi olmuş bu konu da.

Önemli bilgiler verilmiş zaten. Her halükarda iyi sabitlemeye dikkat edin. Negatif ivmede çok büyük kuvvetler açığa çıkabilmektedir.
Aslında HB ya da SW araçlar bu nedenle bazı yerlerde daha çok tercih ediliyor.
Bu tarz durumlar için araç kiralama da alternatifler arasında düşünülmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 02, 2025, 01:47:55 »
Ceza yemek mi eşyayı taşımak mi?
Taşıma işini yapacaksanız ve sıgıyorsa bence cezayı düşünmeyin... ( Kaç para yazar bilmiyorum)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2025, 16:28:48 »
Herkese merhaba , ankastre fırını Corollanin arka koltuğuna oturtmayı zor da olsa başardık, arkayı görmemi engelleyen güvensiz bir durum da oluşmadı gibi. Bu arada, fırını cam kapısı arabanın tavanına bakacak şekilde sokmazsaniz fırın girmiyor.