0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gaziemir Tokullardan bazı işlemler için fiyat aldım durum şu:Motor yağı ve yağ filtresi değişimi: 5200 tlŞanzıman yağı değişimi 7800 tlBir adet lastik basınç sensörü: 3400 tlHava ve polen filtresini kendim alıp değiştiriyorum, fiyata dahil değil.Lastik basınç sensöründe işçilik yok, yardımcı oluruz dendi. Sadece 1 adet yedek parça fiyatı. Lastik sensrörü dışındakiler ayrı ayrı işçilik dahil fiyatlar. Hepsi birlikte yapılırsa işçilikten biraz daha tasarruf ediliyor.
Hocam filtre setini hangi marka ve nerden alıyorsunuz. Bende kendim değiştirmeyi düüşünüyorum
2 adet silecek lastiği 2.200 dendi bana serviste.
Anlaşılıyor ki bundan sonra şanzıman yağını da kendimiz değiştireceğiz.Diğerlerinin hepsini zaten kendim yapıyordum, iyice şeyini çıkartmışlar.
Tem Otodan 2009 yılından beri toyota aracıma parça alırım ancak son dönemde yedek parça fiyatları orjinal parça fiyatlarını bile sollamış.
Korkunç rakamlar..Anladığıma göre 1 saatlik ustalık ücreti kdv dahil 2500 tl olmuş,kalanı malzeme parası,artık onlarda uçuk fiyatlara ulaştı,bu durumda resmi servislere gidilmeyecek,yani standart bakım,4 teker açılsa malzeme yedek parça hariç 15.000 tl dolayında olacak.