0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gaziemir Tokullardan bazı işlemler için fiyat aldım durum şu:Motor yağı ve yağ filtresi değişimi: 5200 tlŞanzıman yağı değişimi 7800 tlBir adet lastik basınç sensörü: 3400 tlHava ve polen filtresini kendim alıp değiştiriyorum, fiyata dahil değil.Lastik basınç sensöründe işçilik yok, yardımcı oluruz dendi. Sadece 1 adet yedek parça fiyatı. Lastik sensrörü dışındakiler ayrı ayrı işçilik dahil fiyatlar. Hepsi birlikte yapılırsa işçilikten biraz daha tasarruf ediliyor.
Hocam filtre setini hangi marka ve nerden alıyorsunuz. Bende kendim değiştirmeyi düüşünüyorum
2 adet silecek lastiği 2.200 dendi bana serviste.
Anlaşılıyor ki bundan sonra şanzıman yağını da kendimiz değiştireceğiz.Diğerlerinin hepsini zaten kendim yapıyordum, iyice şeyini çıkartmışlar.
Tem Otodan 2009 yılından beri toyota aracıma parça alırım ancak son dönemde yedek parça fiyatları orjinal parça fiyatlarını bile sollamış.
Korkunç rakamlar..Anladığıma göre 1 saatlik ustalık ücreti kdv dahil 2500 tl olmuş,kalanı malzeme parası,artık onlarda uçuk fiyatlara ulaştı,bu durumda resmi servislere gidilmeyecek,yani standart bakım,4 teker açılsa malzeme yedek parça hariç 15.000 tl dolayında olacak.
Dün Özel Toyota servisi Oğuz oto ya 60.000 km bakımı için gittim,halen 58.800 km deyiz,5w/30 motor yağı ve filtreler değişti,4 teker açıldı ,arka fren balataları değişti orijinal Toyota 3400 tl,disk torna yapıldı 850 tl,10 yıllık araba olunca keyfe keder şanzıman yağı ve V kayışını değiştirttim ,şanzıman yağı 3750 tl,2.5 litre konuldu,V kayışı yine 3450 tl ,parçalar resmi servisten geliyor,balataları,LV 75 şanzıman yağını ve Mitsuibishi kayışı bizzat gösterdiler,başında bekledim ve işlemler tamamlandı toplam 21.000 tl fiyat çıktı,güncel fiyatlar bunlar.Resmi servis standart bakım için 25.000 tl gibi fiyat talep etmişti.
Standart bakım için mi 25000 ₺ talep edildi abi gerçekten çok yüksek Volkswagen yetkili servis faturalarında gördüğümde şaşırmıştım mekanik işçiliği ayrı alınıyor polen filtresi söküm için ayrı hava filtresi söküm için ayrı artık dur demeleri şart