Gönderen Konu: Motor ısındıktan sonra tek marşta çalışmıyor  (Okunma sayısı 374 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Aracım 2004 1.6 vvt-i LPG li Corolla. Son bir aydır bir arızam var. Geçen günlerde arabadan kısa süreliğine inip hemen gelmiştim marşa bastığımda araç marş yapıyor ama çalışmıyordu. Neyse kontağı kapadım tekrar bastım çalıştı. Takip eden hafta tekrar aynı şekilde arabadan 2 dakikalığına inip tekrar marş bastım araba tekte yine çalışmadı kontağı kapadım marşa bastım çalıştı. 1 ayda 2 3 kez tekrarlandı bu durum. Bugün lpg ustama gittim lpgyi iptal ettirdim sorun araba ısındıktan sonra ortaya çıkıyor ilk aklıma LPG sistemi geldi. Motor ustamın ilk görüşü arabanın manifolduna lpg doluyor araba boğulup çalışmıyor LPG yi iptal edelim bide öyle dene oldu LPG ustası LPG sisteminin basıncının iyi olduğunu söyledi ama yinede şuan LPG iptal araçta. Daha önce başına gelen var ise yardımcı olmasını istiyorum aküm 5 aylık alternatörüm sağlam benim aklıma gelen ilk sorun marş motoru olmuştu ama soğukta tek marşta alıyor araba. İkinci fikrim ise krank sensörü ama sensör arızası olsa OBD de gözükür diye düşünüyorum. Kısacası bir sorun var ama bulamıyorum fikri olanları tartışmaya beklerim

Mesaj Birleştirildi: Ocak 14, 2025, 15:59:32
2 gün benzinle bineceğim bakalım ne olacak
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor ısındıktan sonra tek marşta çalışmıyor
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2025, 18:06:33 »
Aracım 2004 1.6 vvt-i LPG li Corolla. Son bir aydır bir arızam var. Geçen günlerde arabadan kısa süreliğine inip hemen gelmiştim marşa bastığımda araç marş yapıyor ama çalışmıyordu. Neyse kontağı kapadım tekrar bastım çalıştı. Takip eden hafta tekrar aynı şekilde arabadan 2 dakikalığına inip tekrar marş bastım araba tekte yine çalışmadı kontağı kapadım marşa bastım çalıştı. 1 ayda 2 3 kez tekrarlandı bu durum. Bugün lpg ustama gittim lpgyi iptal ettirdim sorun araba ısındıktan sonra ortaya çıkıyor ilk aklıma LPG sistemi geldi. Motor ustamın ilk görüşü arabanın manifolduna lpg doluyor araba boğulup çalışmıyor LPG yi iptal edelim bide öyle dene oldu LPG ustası LPG sisteminin basıncının iyi olduğunu söyledi ama yinede şuan LPG iptal araçta. Daha önce başına gelen var ise yardımcı olmasını istiyorum aküm 5 aylık alternatörüm sağlam benim aklıma gelen ilk sorun marş motoru olmuştu ama soğukta tek marşta alıyor araba. İkinci fikrim ise krank sensörü ama sensör arızası olsa OBD de gözükür diye düşünüyorum. Kısacası bir sorun var ama bulamıyorum fikri olanları tartışmaya beklerim

Mesaj Birleştirildi: Ocak 14, 2025, 15:59:32
2 gün benzinle bineceğim bakalım ne olacak
aynı sorunu lpg li alfa romeo 156 aracım varken yaşadım, oksijen sensörü değişti sorun çözülmüştü, soğuk motorda marş alıyor çalışıyor hiç stop etmiyor, ama stop edince sıcakken yeniden çalışmıyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2025, 18:10:49 »
Oksijen sensörü olsa motor arıza ışığı yanmaz mı ? 1.3 Getzim var oksijen sensörü bozuktu arıza ışığı değistirene kadar hiç sönmedi maşallah :)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2025, 22:14:03 »
Oksijen sensörü olsa motor arıza ışığı yanmaz mı ? 1.3 Getzim var oksijen sensörü bozuktu arıza ışığı değistirene kadar hiç sönmedi maşallah :)
bende yanmıyordu ama fiata özel bir obd chazında sorun ortaya çıkmıştı ve anlattığınız sorunun aynısını yaşamıştım çözülmüştü sorun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2025, 12:39:06 »
Selam Burak

Araç ısındıktan sonra yapıyor ise . Lpg enjektörü veya regülatörü monafolta gaz kaçırıyor buda aracın boğularak uzun marş ile çalışmasına sebebiyet veriyordur . Bunu testini şöyle yaparsın lpg tankından vanayı kapatıp araca lpg gelişini keseceksin . Sisteme hiçbir şekilde gaz gelmeyecek . Aracını benzinde  2-3 gün kullan sorun ortadan kalktı ise arıza lpg sistemi kaynaklı regülatör veya enjektörler gaz kaçırıyor tespiti kolay birçok tespit videosu var kolayca bulursun  . Başka bir sebep ise benzin sistemin ile alakalı olabilir benzin pompan gerekli basınçta yakıt gönderemediği için özellikle motor ısındığından lpg den dolayı boş çalışan pompada ısınıyor gerekli yakıtı gönderemiyor oalbilir buda her çalışmada önce benzinle çalıştığı için araç ilk marşta benzini çekiyor ikinci marşta ancak çalışabiliyor olabilir. Bunuda aracı ramapaya çekerek anlayabilirsin aracın rampa aşağı iken sıcakken tekde çalışıyor ise rampa yukarı zor çalışıyor ise benzin pompa yenilenmesi gerektiğini gösterir. Birde dha önceden okumuştum motor ısı müşürü ile alaklı bir durumda da özellik aaç sıcakken zor çalıştığı mevzusudur . benim bildiğim aklıma gelenler bunlar .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2025, 15:59:51 »
Selam Burak

Araç ısındıktan sonra yapıyor ise . Lpg enjektörü veya regülatörü monafolta gaz kaçırıyor buda aracın boğularak uzun marş ile çalışmasına sebebiyet veriyordur . Bunu testini şöyle yaparsın lpg tankından vanayı kapatıp araca lpg gelişini keseceksin . Sisteme hiçbir şekilde gaz gelmeyecek . Aracını benzinde  2-3 gün kullan sorun ortadan kalktı ise arıza lpg sistemi kaynaklı regülatör veya enjektörler gaz kaçırıyor tespiti kolay birçok tespit videosu var kolayca bulursun  . Başka bir sebep ise benzin sistemin ile alakalı olabilir benzin pompan gerekli basınçta yakıt gönderemediği için özellikle motor ısındığından lpg den dolayı boş çalışan pompada ısınıyor gerekli yakıtı gönderemiyor oalbilir buda her çalışmada önce benzinle çalıştığı için araç ilk marşta benzini çekiyor ikinci marşta ancak çalışabiliyor olabilir. Bunuda aracı ramapaya çekerek anlayabilirsin aracın rampa aşağı iken sıcakken tekde çalışıyor ise rampa yukarı zor çalışıyor ise benzin pompa yenilenmesi gerektiğini gösterir. Birde dha önceden okumuştum motor ısı müşürü ile alaklı bir durumda da özellik aaç sıcakken zor çalıştığı mevzusudur . benim bildiğim aklıma gelenler bunlar .
Yücel Abi bugün 2. günü benzinde kullanıyorum dün rampa yukarı denedim tekte marş alıyor. Pompadan pek bir şüphem yok açıkcası. Regülatörden şüphe ediyorum artık bakalım cuma gününe kadar benzinde bineceğim sonra LPG'yi aktif edip regülatörü test etmek var aklımda yüksek ihtimal az da olsa kaçırıyor. Regülatörde değilse aklıma ilk krank sensörü geliyor bakalım cuma günü belli olur güncellerşm konuyu.
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2025, 17:54:06 »
Burak yüksek ihtimal lpg kaynaklı kardeşim  internette bolca video var kendin bile tespit edebilirsin  1 bardak su ile bulabilirisin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2025, 19:01:37 »
Burak yüksek ihtimal lpg kaynaklı kardeşim  internette bolca video var kendin bile tespit edebilirsin  1 bardak su ile bulabilirisin

Evet abi son durum şöyle araç benzinde sıkıntı çıkarmadı bende bunun üzerine LPG yi aktif ettim 3 enjektörde ve regülatörde kaçak tespit ettim bir bardak su ile bu arızayı bulmak kolay dediğin gibi. Sonra LPG servisine gidip orijinal BRC enjektörler ile 3 enjektörü ve regülatör diyaframını değiştirdik toplam 7500 tl gibi bir masraf oldu.
Corolla 2004 1.6 Terra