Gönderen Konu: 2016 Auris Far Ayarı Sorunu  (Okunma sayısı 575 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2016 Auris Far Ayarı Sorunu
« : Ocak 11, 2025, 03:23:33 »
Herkese merhaba. 2024 Kasımda 2016 model auris active skypack multidrive s satın aldım. Araçtan gayet memnunum. Tek bir sorunum var. Aracın farları sola doğru aydınlatıyor. Yukarı aşağı ayarı değil far bariz şekilde sola bakıyor. Aracı aldığımda yetkili servise götürdüm. Özellikle farın sola baktığını ayarlanmasını istedim. Tabi aracı gündüz teslim aldığım için çıkarken kontrol edemedim hava karardı baktım yine aynı. Sağ sol far ayarı nereden nasıl yapılıyor başına gelen var mı bilgi almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

2016 Auris Far Ayarı Sorunu
« : Ocak 11, 2025, 03:23:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 Auris Far Ayarı Sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2025, 16:54:20 »
Yetkili serviste bulunan far ayar cihazı bozuk olabilir. Kalibrasyonu ile ilgili bir sorun olabilir. Farın üzerinde odaklamayı ayarlayabileceğiniz bir yıldız tornavida ile dönen plastik vida ile ayarlanıyor ama doğru ayarlamadan emin olmak için kalibrasyon cihazının olması en doğrusu olur. Youtube da yüksek bir aracın far ayarını yaparken video çekmiş bir arkadaş
Toyota Auris - 2014 - Advance Skypack Multidrive S - Kar Beyaz(040)

Renault Megane 2 HB - 2005 - Authentic - Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2026, 22:45:13 »
Tekrar merhaba;

Konuyu baya önce açmıştım. Aracın far sorununu çözdüm. Oto aydınlatma sistemleri üzerine bir yere gittim araca takılı ampulü söktük. İçinden adı sanı belli olmayan led ampuller çıktı. Araçta mercekli far var fakat orjinali sarı mı beyaz mı bilmiyorum. Behaz renk de hoşuma gitmişti açıkçası. Ben de Photon Milestone led ampul aldım. Biraz tuzluydu ama odak noktası ufuk çizgisi aydınlstma gücü olarak çok iyi. Takıp far ayarından sonra herhangi bir sorun kalmadı artık. Düşünenlere tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2026, 23:01:33 »
2 yıl civarında ömrü olduğu için ben daha ucuz markayı tavsiye ediyorum fiyatları gereksiz pahalı hâle gelmiş Niken markayı tavsiye ediyorum fiyatına göre gayet ideal.
Corolla Flame Xpack 2022