Gönderen Konu: T27 Avensis Motor arızası  (Okunma sayısı 539 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
T27 Avensis Motor arızası
« : Ocak 09, 2025, 14:10:58 »
Selamlar öncelikle , 2014 Model 1.6 Avensisim var aracımın yaklaşık 3 4 ay önce arıza ışıkları yandı OBD cihazıyla bakıp sildik 2.silindir arızası veriyordu bundan bir süre sonra yani kış başlangıcında arabamızda sabahları çalışmama sorunu oldu.  marş basmamıza ragmen calısmamazlık yaptı  sonra biz çeşitli ustalara gösterdik ancak aracımızı ellettirmedik hemen hemen hepsi zengin fakir yakıtdan dolayı dediler gaz benzin karışıyor dediler bizde sonra gaz ayarı yaptırmaya gittik gaz ustası kesinlikle bu aracın gaz karıştırmadığını söyledi ve sibop yakmış olabilir dedi . Aracım 80 Binde bu arada . Daha sonra Toyota yetkili servis TOYMAR a götürdüm Kahramanmaraş da orda servisteki arkadaşlar bana bir liste hazırladı genel bakımlarını vesaire yaptılar araçtaki bütün sorunları söylediler bana valfmatikten dolayı arıza olabilecegini söylediler ve değişim yapılması gerek dediler . 47.000 civarı parça masrafı vardı valfmatik için

1:1047 valfmatik arızası veriyor değişmesi  gerek: 47,352 tl

Bununla beraber yaklaşık 100 bin tl civarında bana masraf çıkardılar bakımla beraber bobin değişimi buji park ampulleri vesaire aklınıza gelecek her şey yenilendi . Sonra ben aracımı almaya giderken bana bir video gönderdiler ve videoda 2 nolu silindirde komprassör basıncının 0 olarak çıktığını bunun için üst kapağın sökülmesi gerektiğini söylediler ve 8-10 gün süreceğini söylediler . Ben zaten yoldaydım oraya vardığımda bütün servisdeki arkadaşlar toplandılar ve dedilerki aracın motoru aliminyum yemiş olabilir motor bloğu değişimi gerekmekte felan dediler. Tahminen 300 350 bin arası masraf çıkardılar. Orada kafamdan kaynar sular döküldü zaten bana servis araba öldü bitti diye anlatmaya başladı ancak benim arabamın kmsi 80 binde performansında yakıtında hiç bir sorun yoktu sadece nadiren arabam sabahları calısmıyordu bunun üzerine ben orda servise yurtdışından gelecek parçaları (valfmatik ) iptal ettirip aracımı cıkaracagımı söyleyince biraz düşünceleri değişti beş dakika sonra bize dedilerki bizim valfmatikten haberimiz yoktu arkadaşlar bize söylemedi biz o yüzden blok değişimi dedik dediler. Yani büyük ihtimalle valfmatiktendir dediler . Biz bir süre düşünüp öyle karar vereceğimizi söyledik aracımızı garaja koyup memlekete döndük . Araştırma yaptık bir süre ustaların neredeyse hepsi valfmatikten kaynaklı olduğunu söyledi ve bir usta hem valfmatik hemde siboplardan olabilecegini söyledi ancak aracın siboplarında bir sorun olsa çalıştığında vesaire tekleme yapar yokuşta bayılır vesaire ben öyle biliyorum . Bir ustada bize oksijen sensöründen olabileceğini söyledi OBD ye bağladığımızda oksijen sensörünü arızalı gösteriyordu. Bilgisi olan varsa bizimle bilgisini paylaşırsa çok memnun olurum abilerim şimdiden kafanızı şişirdiysem hakkınızı helal  edin iyi akşamlar . aracımın arıza videosunu buraya bırakıyorum . (NOT : Aracım nadiren böyle yapıyor her zaman olan bir şey değil araç bir kere çalışırsa bir daha böyle birşey olmuyor uzun süre )

Servisin gönderdiği video : https://files.fm/f/mgsqhzeuu7

Toyota Club Türkiye

T27 Avensis Motor arızası
« : Ocak 09, 2025, 14:10:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 Avensis Motor arızası
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2025, 14:50:33 »
Geçmiş olsun. 2. silindirde hiç basınç olmaması düşündürücü. Testini düzgün yaptıklarını varsayarak söylüyorum ki böyle bir durumda motor sağlıklı çalışmaz. Ama size de hissettirirdi.

2. göz kaçağının nereye gittiğini söyleyen olmadı mı acaba servisde ? Mesela suya yağa motor içine yada yan göze verebilir. Yada segmanlardan olup motor içine verebilir. Yani ayrıntılı baktırmak lazım. Gerekirse bi kamera salsınlar içine. Bu ciddi bir arıza çünkü.

Obd bağlandığında oksijen sensörü arızası varsa sabahları geç çalışmasına neden olabilir. Vvt ise zor ve sallantılı çalışmasına neden olabilir. Herşey tamam ama para harcamadan önce iyi tespit çok önemli.

öncelikle başka ustalar 2. silindir için ölçüm yaptı mı ? Bir yorumları oldu mu ? Silindir işini çözdükten sonra diğer maddelere geçin. Mesela subap yanık çıkarsa mecburen açılması gerekecektir. Gerçekten subap yanığı varsa güzelce yapılıp toplanır, arızalar silinir ve sonra sensör ve vvt değişimine gidilir. Tüplü araçlarda subap erimesi mümkün. Özellikle d4 motorlarda..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2025, 19:17:17 »
Öncelikle geçmiş olsun. Kahramanmaraşta sürekli adını duyduğum Mitat usta var ona gösterdiniz mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2025, 20:12:23 »
Servisin doğru dürüst teşhis koyacak bir kalitede olduğunu düşünmüyorum,motor bloğunu yese diğer silindir ölçümü neden 8 civarı basınç göstersin? şimdilik hiç paniğe kapılmadan sadece oksijen sensörünü elden geçirin ve gittiği kadar gitmesini izleyin,daha belirgin hale gelince ona göre işlem yapılır,madem çalışınca epeyce gidiyor blokta büyük sorun olsa zaten araç yolda kalır,bu arada harareti,motora su kaçıp kaçmadığını sağda solda yağ kaçağı eksiltme var mı bakın,teşhis için başka ustalara da gidebilirsiniz ancak 350.000 tl gibi belki de hiç alakası olmayan onarım,yedek parçalar gerek olmayacaktır,80.000 km Toyota için çok düşük km.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2025, 23:25:10 »
Merhabalar,
Bildiğim kadarı ile ilk marşta oksijen sensörü ısınana kadar sensör bilgisi gelmiyor araç zaten zengin karşımda çalışıyor.
İlk çalıştırmada problem olmasa gerek.
Anladığım kadarı ile sorun bobinde.
İyi bir ustaya yada elinizden geliyorsa öncelikle tüm bobinleri araç soğuk iken ölçün değerleri karşılaştırın.
Bobin soketlerini söktüğünüzde soket içlerini ve bobin tarafı soket uçlarını detaylı inceleyin oksitlenme varmı ? Motor yıkama vs uygulandığında soket içlerine su kaçıp oksitlenmeye neden olabiliyor.
Benim aklıma gelen bobinin ısınınca normale dönmesi.Gerekirse bobinleri yer değiştirip arıza başka silindire geçiyormu baktırın.
Sonrasında arkadaşlarında dediği gibi güvendiğiniz iyi bir ustaya komprasyon testi uygulatın ki hiç sanmıyorum çekişte problem yok diyorsunuz.
Geçmiş olsun.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2025, 13:39:40 »
Çok teşekkür ederim oncelikle ilginiz icin . Araci baska ustalara gösterdik ancak komprassor basincini olcturmedik o devamli olan bir sorunda degil anladigim kadariyla mesela çalışmama gibi bir durumda zorlayip çalıştırınca buyuk ihtimalle havayi veriyor . Bize serviste tam bir sey soylenmedi hava suraya gidiyor burdan kaciyor veya bundan dolayi basinc yok diye bir sey soylemediler direkt olarak dedikleri aliminyum yemiş olabilir dediler blok değişimine kadar gider dediler . Ama bize serviste oksijen sensoru ile alakali hic bir sey soylenmedi teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için abi allaha emanet olun

Mesaj Birleştirildi: [time]10 Oca, 2025 13:41[/time]
Öncelikle teşekkür ederim ömer abi orda tek bir usta sibop arizasi olabilir dedi derken mitat ustadan bahsettim onada gittik

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2025, 13:54:03
Tesekkur ederim bende oksijen sensorunden baslayip kucukten buyuge dogru sorun cozulene kadar parçaları değiştirecegim banada pek sağlıklı bir kontrol gibi gelmedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2025, 21:33:31 »
Güncelleme

Merhaba herkese yazmayı unuttugum bir kaç şey vardı

LPG Vanası kapalı ilk bu sorunlar başladığı andan beri .

Aracın arıza lambası yanın elektronik el freninin kendini tutmasını vesaire iptal ediyor kendimiz tutup bırakıyoruz .

Aracım dün tekrar çalışmama sorunu yaşadı ( videoyu buraya ekliyorum )  yarın götürüp kamera ile siboplarına baktıracağım .

OBD ile siliyoruz bir gün bilemedin iki gün sonra tekrar arıza lambaları yanıyor

video :  https://youtube.com/shorts/QFI2O-u8cBM?feature=share

yanan lambalar : https://hizliresim.com/npntyxi ( lastik basınc sensörü lastiğimde kaçak vardı yaptırdım şuan yanmıyor )