Gönderen Konu: AE101 SAĞ ARKA KAPIM AÇILMIYOR  (Okunma sayısı 310 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
AE101 SAĞ ARKA KAPIM AÇILMIYOR
« : Ocak 09, 2025, 10:17:36 »
Selam arkadaşlar durduk yere ne oldu anlamadım sabah kızım arabaya binecekken baba kapı açılmıyor dedi . Diğer kapıdan bindirdim içerden kolu çektiğinde kapı açılıyor dışarıdan denediğimizde açılmıyordu .Bende çocuk kilidi alakalı bir sorun gibi düşünüp çocuk kilidini sağa sola çevirdim sanırım onuda aktif ettim şimdi hem içerden hem dışardan açılmıyor merkezi kili kapı dilini yukarı aşağı inip çıkartıyor ama kapı açılmıyor valla şaştım kaldım yıllardır efsaneye binerim hiç böylen birşey başımıza gelmemişti. Başına gelen yardımcı olabilecek bir arkadaşımız var mı. Ne yapmalıyım .Elimden iş gelir nasıl bir çözüm düşünebilirim kapı döşemesini sökerdim ama benim aptallığım çocuk kilidini aktif ettik o şansımızda kalmadı .En azından içerden açılıyordu
Sabah sabah canım sıkıldı .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

AE101 SAĞ ARKA KAPIM AÇILMIYOR
« : Ocak 09, 2025, 10:17:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 SAĞ ARKA KAPIM AÇILMIYOR
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2025, 20:25:13 »
Geçmiş olsun,acaba ön koltuğu ileri alıp arka  koltukları da söküp çıkardıktan sonra kapı döşemesini sökmek mümkün ise daha sonra kapıyı levye ile vs zorlayıp sağı solu ezmeden içerden belki çocuk kilidini inaktif hale getirmeyi denediniz mi?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2025, 08:48:06 »
Merhabalar Tokay abi

Dün akşam evimin kapalı garajı var orda tıpkı yazdığınız gibi benimde aklıma geldi .Kapı fitili ve döşeme arasına  ufak bir lamba sığdırmak sureti ile çocuk kilini gördüm. Diğer kapıdan bir kaç deneme yaparak kitli kalan kapıyı hanımın örgü şişi  ile ufak ufak itekleyerek çevirmeyi başardım . Kapıyı içeriden açtım. Daha sonra döşemeyi söküp sorunun kaynağını buldum . Dış kapı kolunun kilit bağlantısı plastiği kırılmış. Daha doğrusu daha önce kırılmış bir aklı evvel diyelim yenilemek yerine japon yapıştırıcısı ile yapıştırıp geri takmış .Bir tane yenisini alıp takacağım aslında çıkma orjinal bulabilsem daha iyi olur digerleri ile renk uyum sorunu olmaz hafta sonu hallederim artık onu .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2025, 09:59:33 »
Elinize sağlık,halledildiğine sevindim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 13, 2025, 10:25:33 »
Hafta sonu kore malı bulabildiğim en kaliteli yan sanayi ürünü aldım 350 tl ye .Plastik ve renk olrak orjinaline yakın diyebilirim . Tabiki orjinal ekipman ı tutmaz  1-2 mm daha çıkkın duruyor .O kadarına yapacak birşey yok  . İleriki tarihte çıkma orjianl felan denk gelirse alır değiştiririrm . Eskisini sökmek hayli zahmetli oldu .Kolu sökmek için kilit mekanızmasına kadar sökmeniz gerekiyor .Daha önceden tecrübem olduğu için sorun olmadı ama . Vidalardan biri zamanla su aldığı için sanırım bildiğiniz kaynamış .Demir testerisi ile dışındaki pirinç malzemeyi keserek ancak çıkarabildik . yarım saatlik iş 2 saatte anca yapabildim . Ama kendim yaptım güzelce bütün tesisatı kilidi felan temizledim yağladım güzel temiz işçilik oldu .Çok şükür şıkır şıkır çalışıyor .