Gönderen Konu: Hybrid batarya sorunu  (Okunma sayısı 1087 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Hybrid batarya sorunu
« : Aralık 29, 2024, 01:42:04 »
İyi forumlar. 2019 model corolla araç aldım 4 ay önce. Forumlarda gruplarda çoğu kişi en fazla 5 litre yaktığını söylüyor ama ben 6dan aşağıya hiç düşemiyorum. Çok sakin kullandığım zaman bile aracın bataryası çabuk bitiyor geç doluyor benzinli motora geçiyor. Acaba pillerde mi sorun var hücreleri mi bozuk acaba. Servis pilde sorun yok dedi ama piilere baktırmak istiyorum. İzmirde hybrid pil hücrelerine bakan var mı acaba.

Toyota Club Türkiye

Hybrid batarya sorunu
« : Aralık 29, 2024, 01:42:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Hybrid batarya sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2024, 02:41:01 »
Bu konularda yetişmiş bir servis olduğunu sanmıyorum ancak Otopratik servisleri ile bir telefon görüşmesi yapıp böyle bir ölçüm yapabiliyorlar mı sorun,bakım yapıyoruz diyorlar belki yetişmiş elemanları varsa..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2024, 10:19:29 »
İyi forumlar. 2019 model corolla araç aldım 4 ay önce. Forumlarda gruplarda çoğu kişi en fazla 5 litre yaktığını söylüyor ama ben 6dan aşağıya hiç düşemiyorum. Çok sakin kullandığım zaman bile aracın bataryası çabuk bitiyor geç doluyor benzinli motora geçiyor. Acaba pillerde mi sorun var hücreleri mi bozuk acaba. Servis pilde sorun yok dedi ama piilere baktırmak istiyorum. İzmirde hybrid pil hücrelerine bakan var mı acaba.

Cevdet bey merhaba, öncelikle aracını hayırlı olsun.. Hücrelerde sorun olma ihtimalini tamemen reddetmemekle birlikte servis sorun yok dediyse muhtemelen yoktur.. Gittiğiniz güzergah, mesafe, sürüş stili,
hava soğukluğu vs gibi bir çok etmen farklı olabilir tüketiminizde.. Siz forumlarda dolaşanlara bakmayın, benim de bu forumda 2,2- 2,9 lt arası yaktığıma dair iletiler var ama bunu her zaman yakalamıyorum.. Normalde 4,5 lt civarı tüketimim..

Araca biraz daha alışın, imkanınız varsa farklı bir araçla aynı güzergahı deneyin.. İnternette pulse&glide diye aratırsanız hybrid sürüş teknikleri bulabilirsiniz..Bir de tavsiyem fren pedalını mümkün mertebe az kullanın..

Keyifli forumlar..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2024, 13:28:17 »
Pilde sorun olabilir ama ilk önce sürüş önemli. Elektrikle gitmeye çalışmamak gerekli. Kalorifer kullanımı yakıtı 2 katına kadar çıkarabilir. O yüzden auto 20 üstü yapmamak lazım. Uzun yolda yapılır ama kısa mesafede yakıtı etkiler. Çoğu kişi HI konuma getirip kullanıyor nedense.

Pil fanını temizleyin veya değiştirin. Hızlı durmak yerine sakin yavaşlama yapın. Bir de hızlan yavaşla hızlan yavaşla agresif kullanım yakıtı etkiler. Güzergah ve aracın ağırlığı da önemli etmendir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2024, 21:09:54 »
Bence pilde sorun yoktur. Kullanımda sorun vardır. İlk çalıştırmada motorun çalışması için P konumunda gaza basın. Belli süre geçmeden hızlanmaya bayır çıkmaya çalışmayın. Yada arabanın içini serin tutun. Bayır aşağı iniyorsanız da böyle bir sorun olabilir.

şöyle özetleyim, hanım kullanırken dediğiniz sorunu yaşıyoruz. Ben kullanırken gerektiği gibi pile yüklenmeden kullanıyorum. Ortalamam 4.6 litre.