Gönderen Konu: yokuşta park edememe sorunsalı  (Okunma sayısı 536 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
yokuşta park edememe sorunsalı
« : Aralık 26, 2024, 21:48:45 »
Arkadaşlar merhabalar, 2015 corolla 1.4d4 aracım, el freni gevşek kusuru nedeni ile muayeneden kaldı. El frenini düzelttirdik. Muayeneden geçti fakat 1 hafta 10 gün aradan sonra fren tutmamaya başladı. özellikle yokuşlarda hiç tutmuyor geçen gün el freni çekiliyken, ayağımı yavaşça frenden çekeyim dedim, araba 2 metre geri kaydı, hemen frene bastım, düz yere park ettim. ustasına sordum, mmt yarı otomatik araçlarda, park etmeden önce hill holder yani yokuş kalkış destek sistemini aktif edip el freninin çekilmesi gerektiğini söyledi. 2 farklı usta da bu şekilde söylüyor. enteresandır, arabayı aldıktan sonraki 2 senede sıkıntı yoktu, son 1 senedir el freni kronik sorunlu hale gelmiş durumda. başlarda az da olsa yine tutuyordu, şimdi hiç çalışmıyor. sizce sorun nerede? Şimdiden Çok teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

yokuşta park edememe sorunsalı
« : Aralık 26, 2024, 21:48:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: yokuşta park edememe sorunsalı
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2024, 11:47:22 »
Ustaların söylediği mantıklı,mmt veya amt li arabalarda böyle sorun oluyormuş,sorunu el freninden ziyade aktivatör ve baskı balata da ve bunların kalibrasyonunda aramak durumundasınız,geçenlerde 2.ci el Mitsubishi Colt alayım düşüncesiyle amt şanzımanı inceledim,yokuşta patinaj vs gibi sorunları olduğunu,bu arada geri kaçırma olduğunu vs öğrendim.Bu nedenle bulunduğunuz bölgede bunlardan anlayan iyi bit Toyota şanzıman ustası ile görüşmenizde fayda var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2024, 17:51:33 »

Mesaj Birleştirildi: [time]Aralık 27, 2024, 17:53:09[/time]
Ustaların söylediği mantıklı,mmt veya amt li arabalarda böyle sorun oluyormuş,sorunu el freninden ziyade aktivatör ve baskı balata da ve bunların kalibrasyonunda aramak durumundasınız,geçenlerde 2.ci el Mitsubishi Colt alayım düşüncesiyle amt şanzımanı inceledim,yokuşta patinaj vs gibi sorunları olduğunu,bu arada geri kaçırma olduğunu vs öğrendim.Bu nedenle bulunduğunuz bölgede bunlardan anlayan iyi bit Toyota şanzıman ustası ile görüşmenizde fayda var.

Yanlış anlaşılma olmasın, ışıklarda beklerken, dur-kalk esnasında değil. arabayı park ederken, el frenini çekiyorum ve tutmuyor. Araba bildiğin geri gidiyor. Usta bana diyor ki, yokuş aşağı arabayı park edecekken yokuş kalkışı aktif et, öyle arabayı park et. kontağı kapat ve arabadan çık. Ustanın tarif ettiği bu şekilde. ışıklarda beklerken, dur-kalk yapınca kaydırmıyor ki. Bu sorun benim zannımca, el freni ile ilgili. Usta ya ayar yapamadı başından savdı, ya da biliyor ama uğraşmak, vakit ayırmak istemiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2024, 02:48:18 »
Bu durumda; bir frenciye gidip el frenine bakılır,eğer normal koşullarda fren tutuyor,balatalar iyi durumda ise yapılacak iş el freni mekanizmasının baştan sona kontrolü ve ayarı ile ilgili olmalı..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2024, 13:06:27 »
4 disk  frenli araçlarda ki sizin aracınız da 4 disk frenli araç arka disklerin iç tarafında el freni mekanizması var youtube videoları var izler görürsünüz . Bu sistem aynı kampanalı sistemin küçük hali ve balatası ve kurulumu var belki birçok ustacık bilmiyor veya uğraşmak istemiyor olabilir . Söyledikleri tarif ettikleri şey çok saç ki bu manuel araçta el freni tutmadığı için aracı  viteste bırakmaya benziyor . El freni balatasını eğer bitik ise değişecek ve her iki teker içinde ayar  yapılacak el freni tam tutma ayarı 4-6 tık arasıdır ideal olanı birçok ustacık uğraşmak istemediği el ferini kolu üstündeki halat ayarından yaparlar .Halat sünme yapar daha çok uğraşırsınız .
Benim bildiğim bu şekilde .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "