Gönderen Konu: lpg de sarsıntılı çalışma  (Okunma sayısı 5345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
lpg de sarsıntılı çalışma
« : Mayıs 06, 2009, 08:23:43 »
arabam iki gündür lpg'ye geçtiğimde sarsıntılı çalışıyordu. sıralı sistem lpg değil. dün lpg ustama gittim benzinle gazı karıştıroyor yani emulatör bozuk dedi. emulatörü yenisiyle değiştirdi. sorun halloldu.lpg de böyle sorun yaşayanlar için bu tecrübemi aktarmak istedim. saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

lpg de sarsıntılı çalışma
« : Mayıs 06, 2009, 08:23:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Ynt: lpg de sarsıntılı çalışma
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2009, 10:11:32 »
Recep bey ne kadara mal oldu?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2009, 10:35:07 »
ali bey 20 tl 'ye mal oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2009, 01:06:01 »

recep bey aracınız ne marka hangi lpg kiti var
birde sadece benzinden gaza geçiş sırasındamı oluyor yoksa gaza geçtikten sonra sürekli mi yapıyordu sarsıntıyı?
{bende 2001 corolla var sıralı lpg li günün ilk çalışmasın da benzinden gaza geçiş sırasında yapıyor sadece (günün 2.-3. çalışamlarında yok) devamında gazla çalışmasında sıkıntı yok.usta sıcaklık ayarı dedi sıcaklığı 40 dereceye yükseltti ama değişen bişey yok vede önemsiz kafana takma diyo ama ben takıyom....}
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2009, 01:37:06 »
Abdullah bey, Recep beyin kiti sıralı sistem değilmiş, yani direk gazda çalışıyor bu nedenle sanırım sürekli yapıyordu, Doğru mu anladım Recep bey ?
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla Terra - 2023 Corolla Vision
  • Model Yılı: '23
« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2009, 15:58:12 »
Abdullah bey bahsettiğiniz sorun motor soğuk iken sabah  ya da uzun süre çalışmazsa lpgye geçişte mi yaşanıyor. Benim de yaşayıp çözemediğim bir sorun var da
2003 Corolla Terra
2023 Corolla Vision

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 23, 2009, 13:14:30 »
Merhaba
Özellikle sıralı sistem LPG lerde böyle bir sarsıntılıçalışmanın nedeni LPG enjektörlerinde arıza, bağlantı hatası(kopma -temassızlık), nedenleri olabiliyor. Aynı durumu ben yaşadım. Servisteki kontrolda sarsıntı sebebinin LPG den olduğunu söylediler. LPG yi (BRC- Sıralı sistem) taktırdığım servise götürdüm enjektörlerden 1 tanesi arızalanmış değiştirdiler. sorun halloldu. bazen bağlantı temassızlığından da böyle sarsıntı olabileceğini söylediler. Sonuçta Elektronik parça. elektrik akımı ile çalışyor.
İlgilenenlere faydası olur umarım.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2009, 23:42:51 »
Merhaba
Özellikle sıralı sistem LPG lerde böyle bir sarsıntılıçalışmanın nedeni LPG enjektörlerinde arıza, bağlantı hatası(kopma -temassızlık), nedenleri olabiliyor. Aynı durumu ben yaşadım. Servisteki kontrolda sarsıntı sebebinin LPG den olduğunu söylediler. LPG yi (BRC- Sıralı sistem) taktırdığım servise götürdüm enjektörlerden 1 tanesi arızalanmış değiştirdiler. sorun halloldu. bazen bağlantı temassızlığından da böyle sarsıntı olabileceğini söylediler. Sonuçta Elektronik parça. elektrik akımı ile çalışyor.
İlgilenenlere faydası olur umarım.
cafer bey bana mantıklı geldi söylediğiniz ama yaz gelip havalar ısındığında yani bugünlerde kayboluyor.Dediğiniz gibi arıza olsa sıcak havadada yapmalı sanki?ama benimki sadece soğuk havalarda ve günün ilk çalışmasında yapıyor ikinci üçüncü çalışmalarda yapmıyor.
birde enjektör değişimi kaça patlıyor...
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 26, 2009, 17:48:12 »
Abdullah bey LPG yi taktırdığım servise götürdüm ve 3 yıl önce (2006 5 haziran) LPG takmış olmama rağmen ücret almadılar. Garanti kapsamında olduğunu söylediler. (BRC marka LPG). Ayrıca kış veya yaz farketmez. eğer arıza var ise zaten siz giderken hissediyorsunuz. (Düşünün 4 enjektörden 3 tanesi çalışıyor. diğeri çalışmıyor yani 3 enjektörden gaz geliyor.4. sü devre dışı olduğundan o enjektörün sırası geldiğinde yakıt gelmediği için bir an duraklama - vuruntu yapıyor. bu da titreme ve sarsıntı oluşturuyor. kışın soğuk havadaki ses ile arızalı enjektör nedeniyle oluşan sarsıntı çok farklı. Eğer benim gibi arabanın tek kullanıcısı isen arabadan  gelebilecek her türlü farklı-yeni- olağan dışı sesi hissedersin. çünkü artık onunla bütünleşmiş oluyorsun.Bendeki 97 model corolla XEİ 12 yıldır kullanıyorum. aldığımda 10 bin km civarında 3 aylıktı daha. şu anda 125 km civarında ve 12 yıldır tek kullanıcısıyım. Avensise niyetliyim. sıfıra henüz gücümüz yetmiyor. 2. el için de arabayı satmayı göze alamıyorum.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 26, 2009, 23:58:27 »
anlaşıldı cafer bey benimki enjektör arızası değil
çünkü benim ki sadece kışın soğuk havalarda (yazın no problem) yapıyor ve günün ilk çalıştırmasında yapıyor motor ısındıktan sonra günün 2.-3. vs çalışmalarında no problem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi