Gönderen Konu: Karbüratörlü Araca Sıralı LPG Takmak  (Okunma sayısı 860 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 221000
  • Model Yılı: '08
  • 97 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Karbüratörlü Araca Sıralı LPG Takmak
« : Aralık 23, 2024, 15:40:21 »
Selamün Aleyküm arkadaşlar. Geçen gün yutubede dolaşırken karbüratörlü araçlara sıralı sistem lpg sistemi takılan bir video seyrettim. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

Toyota Club Türkiye

Karbüratörlü Araca Sıralı LPG Takmak
« : Aralık 23, 2024, 15:40:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
Ynt: Karbüratörlü Araca Sıralı LPG Takmak
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2024, 16:27:13 »
sıralı tamamen fantazi bir durum karbüratörlü araçlarda evet takılıyor yarı sıralı diye geçiyor sistem ama gereksiz bana göre, neden derseniz LPG montajı zaten tasarruf için yapılıyor araba hiç benzin harcamıyor zaten sıralı olmayan sistemlerde, ne gerek var sıralı yapıp benzin kullanmasına aracın ? baştan gazla çalışsısn daha ekonomik değilmi? şu an 1 yıllık yaptığım hesapta yüzde 85 LPG %15 benzin kullanmışım sıralı sistemde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2024, 22:26:18 »
sıralı tamamen fantazi bir durum karbüratörlü araçlarda evet takılıyor yarı sıralı diye geçiyor sistem ama gereksiz bana göre, neden derseniz LPG montajı zaten tasarruf için yapılıyor araba hiç benzin harcamıyor zaten sıralı olmayan sistemlerde, ne gerek var sıralı yapıp benzin kullanmasına aracın ? baştan gazla çalışsısn daha ekonomik değilmi? şu an 1 yıllık yaptığım hesapta yüzde 85 LPG %15 benzin kullanmışım sıralı sistemde

Evet karbüratörlüde ilk çalışmada gazda çalıştığı için motora zarar verdiğini söylüyorlar. Malum gaz kuru bir yakıt. Benzinde az da olsa yağlama yapıyor. Birde sıralı sistem lpg de hem daha fazla performans sağlıyor hem de yakıt sarfiyatı azalıyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2024, 22:43:00 »
eski tip araçlara zarar verdiğini düşünmüyorum neden derseniz yıllardır hemde 10 yıllardır reno toros şahin kartal gibi araçlar lpg li çalışıyor subap yakan var mı? yok, yeni nesil araçlar gibi nazlı da değiller sorunsuz kullanıyorlar yeni nesil olsa eyvallah dediğinize katılırım ama eski araçlar dayanıyor LPG ye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2024, 22:54:11 »
eski tip araçlara zarar verdiğini düşünmüyorum neden derseniz yıllardır hemde 10 yıllardır reno toros şahin kartal gibi araçlar lpg li çalışıyor subap yakan var mı? yok, yeni nesil araçlar gibi nazlı da değiller sorunsuz kullanıyorlar yeni nesil olsa eyvallah dediğinize katılırım ama eski araçlar dayanıyor LPG ye
Evet haklısınız eski araçların motorları daha dayanaklı olabilir. Benim merak ettiğim sıralı sistem lpg karbüratörlü gibi randımanlı olur mu? Sürekli arıza verir mi? Dedikleri gibi yakıt ve performansa etki eder mi? Hem bilgilenmek hem de arkadaşların bilgi sahibi olması için açmıştım konuyu.