Gönderen Konu: Multimedya Ekranın Sürekli Logo İle Açılması  (Okunma sayısı 1948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Multimedya Ekranın Sürekli Logo İle Açılması
« : Aralık 10, 2024, 11:02:51 »
Herkese merhaba,
2022 corolla vision aracıma servis dışında bilinen bir markadan multimedya alıp bağlantısını yaptım Sorun şu ki cihazdaki tüm uyku modu ayarlarında bile aracı stop ettikten yarım saat sonra 1 gün sonra gibi süreler sonrasında cihaz android logosu ile açılıyor, uyku moduna girmiyor ve bu şekilde cihaz her açıldığında tarih saat de sıfırlanıyor. Sadece 5 10 dakikalık kısa süreli stoplardan sonra aracı çalıştırınca cihaz direkt olarak açılıyor. Bu durumu satıcının teknik servisine sorduğumda "Araç Uyku Moduna geçiyor" diye bir cevap verdi. Bizim araçlarda böyle bir seçenek var mı? Arkadaşımda da aynı araçtan var farklı yerde taktırmış fakat onda böyle bir sorun olmuyor. Akü sağlığı açısından bu iyi birşey olabilir belki ama günlük kullanımda cihazın bu şekilde bekleterek açılması can sıkıcı oluyor. Bu sorunun çözümü var mıdır varsa nedir?

Toyota Club Türkiye

Multimedya Ekranın Sürekli Logo İle Açılması
« : Aralık 10, 2024, 11:02:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 132 kere teşekkür etti
  • 426 kere teşekkür edildi
Ynt: Multimedya Ekranın Sürekli Logo İle Açılması
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2024, 00:03:15 »
Araçlarımız aynı değil, ancak size fikir verebilir.

Bu arada benim cihazım araç bir hafta yatsa bile uyku modunda kalıyor öncelikle onu belirteyim, yani sizdeki sorun bende yok.  Ben aliexpress üzerinden aldım ve kendim monte ettim.

Benim cihazım 4G özellikli yani içinde sim kartım var. Bu nedenle ben de cihaz açılır açılmaz hemen internet gelsin diye şöyle bir uygulama yaptım. Aracımın ön konsolda bulunan çakmaklık soketinde sürekli enerji bulunurken,  kolçak içinde bulunan çakmaklık soketinde normalde araç kilitli iken enerji bulunmuyor. Ancak kumandadan aracı açar açmaz oraya enerji geliyor.   Bende multimedyanın ACC kablosuna bağlanması gereken enerji bağlantısını oradan yaptım. 

Kısaca kumandadan aracı açtığımda multimedyam uyanıyor. Bu süreçte aracı çalıştırmaktan vazgeçersem yaklaşık 5-10 dakika sonra yine enerjisi gidiyor ve multimedya uyku moduna geçiyor. Sizde de eğer böyle bir imkan var ve bağlantı yaparsanız  araca girip, aracı çalıştırana kadar cihazınız açılmış olur en azından.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2024, 14:29:01 »
cevabınız için teşekkür ederim. Ancak multimedyayı bağlarken soket sokete bağladım ayrı bir elektrik nasıl çekilecek ki? Ayrıca araçta kesme biçme olmasını da istemiyorum. Biraz araştırdım da problem ya cihazdan ya da aküden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2024, 13:31:57 »
cevabınız için teşekkür ederim. Ancak multimedyayı bağlarken soket sokete bağladım ayrı bir elektrik nasıl çekilecek ki? Ayrıca araçta kesme biçme olmasını da istemiyorum. Biraz araştırdım da problem ya cihazdan ya da aküden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Benimki tabiiki bir öneri. Benim aracımda da cihazın soketleri birebir aracımla uyumlu, ancak  ilmini bildikten sonra her türlü ayrı elektrik çekilir, bağlantı yapılır ve hiç bir kesme biçme olmaz ;)   Uyku modu bazı multimedyalarda problem çıkartmazken bazıları her seferinde yeni başlangıç şeklinde açılıyor. Sanırım bunun için cihazı almadan önce sormakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2024, 00:22:31 »
Arkadaşım bu tarz multimedya montaj ve satışı yapıyor her multimedyada farklı olmakla beraber çoğunun fabrika ayar modunda(şifreyle girilir o ayar kısmına) uyku moduna ne kadar süre sonra geçeceği veya hiç geçmeyeceği gibi seçenekler mevcut teknik servis bilmeden yorum yapmış araç uyku moduna geçip elektriği kesse de multimedyanın bios hafızası yok sanki ama dediğim gibi bu sizin multimedyanızın kalitesine ve markasına fazlasıyla bağlı çünkü bu cihazların hepsi çin menşeili bazılarında elden düşme ram cpu var bazıları gerçekten kaliteli biraz bilgi biraz şans işi :D

Mesaj Birleştirildi: Aralık 20, 2024, 00:26:09
Araçlarımız aynı değil, ancak size fikir verebilir.

Bu arada benim cihazım araç bir hafta yatsa bile uyku modunda kalıyor öncelikle onu belirteyim, yani sizdeki sorun bende yok.  Ben aliexpress üzerinden aldım ve kendim monte ettim.

Benim cihazım 4G özellikli yani içinde sim kartım var. Bu nedenle ben de cihaz açılır açılmaz hemen internet gelsin diye şöyle bir uygulama yaptım. Aracımın ön konsolda bulunan çakmaklık soketinde sürekli enerji bulunurken,  kolçak içinde bulunan çakmaklık soketinde normalde araç kilitli iken enerji bulunmuyor. Ancak kumandadan aracı açar açmaz oraya enerji geliyor.   Bende multimedyanın ACC kablosuna bağlanması gereken enerji bağlantısını oradan yaptım. 

Kısaca kumandadan aracı açtığımda multimedyam uyanıyor. Bu süreçte aracı çalıştırmaktan vazgeçersem yaklaşık 5-10 dakika sonra yine enerjisi gidiyor ve multimedya uyku moduna geçiyor. Sizde de eğer böyle bir imkan var ve bağlantı yaparsanız  araca girip, aracı çalıştırana kadar cihazınız açılmış olur en azından.

hocam konudan bağımsız aliexpress den ne zaman sipariş ettiniz bende bu tarz bi multimedya aradım fakat güncel gümrük politikası buna izin vermiyor sanırım nasıl bi yol izlediniz öğrenebilir miyim rica etsem
Avensis,linea/1.6vvt-i/110bg/Manuel/Atiker LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2024, 17:14:10 »
2023 Eylül ayında aldım. O zamanki haliyle bana 4.748,00 TL ye mal oldu.  Kargo, vergi falan hepsi.  Herhangi bir sorun olmadı PTT ile kapıma teslim ettiler. Maalesef artık yurtdışından ürün almayı epeyce zorlaştırıyorlar. Türkiyeden bakmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2024, 19:12:55 »
teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için
Avensis,linea/1.6vvt-i/110bg/Manuel/Atiker LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 23, 2024, 10:02:54 »
Arkadaşım bu tarz multimedya montaj ve satışı yapıyor her multimedyada farklı olmakla beraber çoğunun fabrika ayar modunda(şifreyle girilir o ayar kısmına) uyku moduna ne kadar süre sonra geçeceği veya hiç geçmeyeceği gibi seçenekler mevcut teknik servis bilmeden yorum yapmış araç uyku moduna geçip elektriği kesse de multimedyanın bios hafızası yok sanki ama dediğim gibi bu sizin multimedyanızın kalitesine ve markasına fazlasıyla bağlı çünkü bu cihazların hepsi çin menşeili bazılarında elden düşme ram cpu var bazıları gerçekten kaliteli biraz bilgi biraz şans işi :D

Mesaj Birleştirildi: [time]Aralık 20, 2024, 00:26:09[/time]

hocam konudan bağımsız aliexpress den ne zaman sipariş ettiniz bende bu tarz bi multimedya aradım fakat güncel gümrük politikası buna izin vermiyor sanırım nasıl bi yol izlediniz öğrenebilir miyim rica etsem

Fabrika ayarlarında birçok şifre ile değişik ayarlar açtım ancak uyku modu ile ilgili birşey bulamadım, sadece ayarlar içinde yer alan uyku seçeneğinden ayar değişimi yapılabiliyor fakat orda da tüm ayarları denememe rağmen cihazda bir değişim olmuyor. Dediğiniz gibi biraz da şans işi sanırım..

Mesaj Birleştirildi: Aralık 23, 2024, 10:03:05
Cevaplarınız için öncelikle herkese teşekkür ederim. Haftasonu yetkili servis ile görüştüm, multimedya satıcısının dediği gibi araç uyku modu diye birşey yokmuş, servisteki yetkili biz de burada andorid multimedya takıyoruz(necvox marka) daha bir tane bile sizinki gibi bir şikayet gelmedi dedi. Sorun sanırım benim aldığım cihazdan kaynaklı, aldığım yer de herkesçe bilinen bir marka, tabiki hepsi çin menşeili ama sanırım yine de hepsinin birbirinden az çok farkları var. Benim cihaz 2 gb ram 32 gb hdd özelliğindeydi, servisteki yetkili nerde taktırırsanız taktırın ama 2/32 olan taktırmayın çok sorun oluyor en azında rami 4 gb olsun dedi. Anladığım kadarı ile bu tarz cihazlardan verim almak için bu minvalde bir cihaz kullanmak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 23, 2024, 11:55:17 »
araç uyku modu diye birşey yokmuş,

Böyle bir özellik var tabiiki, en azından benim cihazımda. Maximum 7 gün süre uyku modu var bende. Tamam ürünlerin geneli Çin menşeli  doğrudur ancak üretilen firma bazında romlar farklı oluyor. Buda temalar, ek özellikler ve farklı menüler barındırabiliyor.

Ek olarak, bir cihazı alırken tabiiki yüksek özellikli olması tercih sebebi olmakla birlikte, sanırım biraz da kullanım tarzı ile alakalı. 2023 Eylülden itibaren kullanmaktayım 2/32 özellikli ürünü. Ek olarak sadece spotify, poweramp, whatsapp ve obd uygulaması olmak üzere 4 adet apk kurdum.  Gayet stabil herhangi bir sorunu olmadı bu zamana kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 24, 2024, 09:05:58 »
Multimedyanın genel ayarlarında sizinki gibi uyku ayarları sekmesi var ama işlevsiz gibi orada hangi ayarı seçersem seçeyim son stoptan 1 sonra çalıştırdığımda cihaz logo ile geç açılıyor. Cihazı satan carvocaldaki yetkili arabanın uyku ayarı var ve sorunun oradan kaynaklandığını iddia ediyor, ben de yetkili servisle görüştüğümde aracın uyku modu olmadığını sadece multimedya ekranın uyku modu olduğunu söylemişti. Bu arada sizin arayüz daha bir güzelmiş sizin cihazda canbus modülü de var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 24, 2024, 13:31:06 »
Multimedyanın genel ayarlarında sizinki gibi uyku ayarları sekmesi var ama işlevsiz gibi orada hangi ayarı seçersem seçeyim son stoptan 1 sonra çalıştırdığımda cihaz logo ile geç açılıyor. Cihazı satan carvocaldaki yetkili arabanın uyku ayarı var ve sorunun oradan kaynaklandığını iddia ediyor, ben de yetkili servisle görüştüğümde aracın uyku modu olmadığını sadece multimedya ekranın uyku modu olduğunu söylemişti. Bu arada sizin arayüz daha bir güzelmiş sizin cihazda canbus modülü de var mı?

Evet var, ürünle birlikte gelmişti. Bu arada aracın uyku modu olayını hiç duymamıştım. 

Ek olarak, eğer cihazı aracın dışında çalıştırıp deneme imkanınız varsa, Cihazınızı çalıştırabilecek bir akü veya  pc power supply tarzı bir güç kaynağı ile  power bağlantılarından  sarı ve kırmızı renkli kabloya direk (+), Siyah olan kabloya da (-) vererek cihazı çalıştırınız.  Cihaz tamamen açıldıktan sonra sadece kırmızı kabloyu (+) dan ayırınız. Yaklaşık 15-20 dakika bekleyiniz yada araçta ne kadar süre sonra çalıştırdığınızda tekrar logo ile açılıyıorsa o süre sonunda kırmızı kabloyu tekrar (+) ya bağlayınız. Bakalım logo ile mi açılacak yoksa hemen uyku modundan mı uyanacak. Merak ettim açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 30, 2024, 11:01:17 »
Sunduğunuz öneri aslında gayet mantıklı Osman Bey ama cihazı geri gönderdim paramı iade edin diye bakalım oradan ne dönüş olacak. Eğer geri cihaz yollarlar ise dediğiniz gibi bir deneyeceğim, teşekkür ederim öneriniz için.