0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç içi kamera sürekli kullanılırsa aküyü bitirir. Ancak powerbank evde doldurup takarak olabilir ama o da garanti değil.Ben araç çalıştıkça çakmaklıktan gelen elektrikle çalışacak şekilde ayarladım.Çalınma için en garantisi iphone telefona sahip olmak ve airtag alıp araçta bulunmayacak bir yere saklamak. Tabi airtag'in hoparlör sargısını çıkarmalısınız ve sakladığınız yeri unutmamalısınız.
Teşekkürler.Araç içi kamera çok kullanışlı değil anlaşılan.Şu fikre ne dersiniz?Bazı akıllı saatlerde GPS var biliyorsunuz. Bu saatlerin pili 1 hafta dayanabiliyor.Bagaja cep telefonuna bağlanmış böyle bir saat konulsa faydalı olmaz mı??Arabanın çalınması durumunda, en azından cep telefonu ile yeri bulunabilir.
Aslında seçenek var, 1-Artık kullanılmayan android bir telefona ön ödemeli bir gsm hat alınır2-Telefon gerekirse bir elektronikçi yardımı ile araç aküsünden sürekli çalışacak şekilde modifiye edilir.3-Ön ödemeli hatta internet paketi, lira gibi size istenildiği zaman internet sağlayacak paket yüklenir.4-Telefonun mobil verisi ve konum bilgisi açık hale getirilir5-Telefonda mevcut telefonunuzda kullandığınız yada ulaşabilir durumda olduğunuz gmail hesabı ile oturum açılır 6-Telefon araçta uygun bir yere sesi tamamen kısılarak konulur.Olaki araç kayboldu, telefonunuzdan yada windows bilgisayardan Find my device (cihazımı bul) özelliği ile Google haritalar üzerinde yerini bulabilirsiniz.
Onlar tam yeri göstermiyor..İlla kasko diyorsanız Toyota servisleri araç kaç yaşında olursa olsun kasko yapıyor..
Araç içi kameranın amacı trafikte ilerlerken kanıt oluşturması. Ben iphone telefona sahip olduğumdan ve telefonlar arasında iphone kullanım oranı yüksek olduğu için gsm den bağımsız airtag çok rahat işimi görüyor. Karavanıma gizledim, yurtdışına gittiğimde aracıma gizledim. Hem park yeri unutma derdi kalmıyor hem de ne olur ne olmaz diye garanti sunuyor. Ama eski telefonla konum almak da bir çözüm fakat, akü bitip telefon kapanırsa tekrar açılmayacağı için bir risk oluşturabilir. Aynı şekilde saat de benzer bir sorun çıkarabilir.
Mutlu bey,Apple sayfasında airtag için bluetooth ile haberleşir diyor.Bu da maksimum 30 metre demek.Arabanın çalınması durumunda nasıl bir faydası olabilir?
Diğer apple ekosistemini kullanarak cihazın konumunu paylaşıyor. ülkemizde ve dünyada apple cihaz kullanım oranı da yüksek olduğu için bulunuyor rahatça. Yeter ki gizleyin ve içindeki hoparlörü çıkarın. Yoksa siz konuma erişmek istediğinizde airtag sesli uyarı veriyor.