Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 23:44:03
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Avensis
»
Konu:
Seyir halindeyken stop etme
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Seyir halindeyken stop etme (Okunma sayısı 726 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Avensis
Kan Grubu: A+
Kilometre: 270000
Model Yılı: '04
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
:
Aralık 01, 2024, 15:46:24 »
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır bir sorunla buraya gelmemiştim. Gayet keyifle aracımı kullandım. Umarım herkes de keyifle aracını kullanıp sadece buraya muhabbete gelir.
Bu kasım ayından iki kere arıza ile karşılaştım. Sonuncusu dün gece seyir halindeyken oldu yaklaşık 200 km yol yaptım birden seyir halindeyken araç stop etti görünen bobin arızası lakin bobinleri servisten sıfır alarak hepsini değiştirdim. Seyir halindeyken gaza bastığımda aracın tepki vermediğini farkettim hemen emniyet şeridine girdim frene basıp durunca araç stop etti. Biraz bekledim araç soğuyunca tekrar çalıştıp devam ettim. Tabi arıza lambası da yaktı henüz kodlarını öğrenmedim kasım ayı başında bir kere daha aynısı olmuştu o zaman da araç soğuyunca devam etmiştim tekrar. Benim aklıma gelen kelebek konum sensörü arızası olabilir lakin bunun nasıl kontrol edildiği ile alakalı bir fikrim yok. Daha önce grank sensörü orjinali ile değiştirmiştim onunla alakalı olacağını da düşünmüyorum. Böyle bir sorun ile karşılaşan var mı acaba? Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Toyota Club Türkiye
«
:
Aralık 01, 2024, 15:46:24 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
Ynt: Seyir halindeyken stop etme
«
Yanıtla #1 :
Aralık 25, 2024, 19:04:40 »
Bugün yetkili servise bıraktım. Artık ne bulacaklar bakağım.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Calm down. The king is back
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 132000
Model Yılı: '11
6 kere teşekkür etti
18 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Ocak 22, 2025, 14:07:18 »
ne oldu? sorun bulundu mu? çözüldü mü? forum olarak çok aktif değiliz, Toyota sağolsun. yine de sorun bulunduysa ve çözüldüyse yazarsanız, yarın öbürgün karşılaşırsak bizde faydalanırız
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S
Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
Kilometre: 56100
Model Yılı: '16
215 kere teşekkür etti
1349 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ocak 22, 2025, 17:18:32 »
Normal de araç stop edince fren kazık gibi olur direksiyon kilitlenir, stop ettiğinde bu şekilde sorun oldu mu ? Toyota'nın emniyet şeridine kadar durumu idare etmesi olağanüstü..
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Araç: Başka Marka
Model Yılı: -
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Ocak 25, 2025, 12:59:14 »
Geçmiş olsun. Bu gibi durumlara karşı İleri Sürüş Teknikleri konumuzda bazı bilgilendirmeler mevcut
Cihazla arıza teşhisi en doğrusu olur. Elektrik kesilme ihtimali ya da yakıt besleme de gözden geçirilebilir.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
Kilometre: 56100
Model Yılı: '16
215 kere teşekkür etti
1349 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ocak 25, 2025, 16:37:06 »
Üşenmedim ileri teknikle ilgili 11 sayfayı baştan aşağı yeniden okudum,çok faydalı bilgiler var,biraz vakit ayırmakla hiç olmazsa bildiklerimizi hatırlamış oluruz.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
74 kere teşekkür etti
17 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Şubat 05, 2025, 19:03:52 »
Toplu olarak cevabım olsun
Açıkcası kimseden bir yorum gelmeyince bende foruma girmedim uzun süredir. Baktım ki şimdi şenlenmiş ortalık
Yetkili servis tam bir fiyasko oldu başta aracı almak istemedikleri bariz belliydi ama yok diyemedikleri için aldılar sonra aradılar gerekli kontrolleri yapabilmemiz için aracın motorunu indirmemiz lazım dediler sonra motor tesisatının değişmesi lazım dediler. Bende tesisatta bir sorun mu tespit ettiniz dedim motoru indirirsek ederiz dediler fiyat olarak da beşyüz bin TL den başlar yukarı doğru çıkar diye yanıtlar aldım. Kısacası yetkili servis başından savdı. Bende motor tesisatını kontrol için elektrikçiye gittim 2 gün araç orada kaldı baştan aşağı bakıldı tesisatta bir sorun yok dedi ustam. Ancak daha önce bobinler takım olarak değişmediğinden beyne zarar vermiş olabileceği ihtimali üzerinde duruldu haftaya işin ehli bir beyinciye gitmeyi planlıyorum. Arızanın durumu ise evet arıza tekrarlıyor 1. Silindir ateşleme hatası veriyor ama kontrol ettiğimde zaten bobinler de yetkiliden alınma ve sıfır arızaya düştüğünde ateşlemede herhangi bir problem görünmüyor ve arıza da bir kaç çalıştırmadan sonra ışık kendisi sönüyor. Araç stop ettiğinde direksiyonda kilitlenme olmadı emniyet şeridine emniyetli bir şekilde geçtim çok şükür yüksek hızda da başıma geldi dikkat gerektiriyor tabi her ne kadar cana gelmesin mala gelsin desek de maddi zarar da can sıkıyor maalesef.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Avensis
»
Konu: