Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 10:53:24
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»
Konu:
2003 Yaris Amortisör Takozu
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 2003 Yaris Amortisör Takozu (Okunma sayısı 429 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
:
Kasım 23, 2024, 21:57:46 »
Merhabalar arkadaşlar. 2003 1.3 Yaris aracımın yakın zamanda ön ve arka amortisörlerini takım olarak değiştirdim. Ön amortisörlerin kule takozlarını da yeniledim. Arkalar için ise parça sipariş verdim ve değiştirmek için gittiğimde usta arka amortisörlerin üst takozlarının olmadığını söyledi. Bagajı açtım ve iç kısımda bulunan sağdaki ve soldaki kapakları söküp baktığımda dediği gibi takoz yoktu. Ben bu durumu net olarak anlayamadım. Aracın orijinalinde takoz var mı yok mu bilen var mi acaba ? Gelen parçayı monte edebilecek bir alan da göremedim. Parça üstündeki etikette 1999-2005 Yaris arka amortisör takozu yazıyordu. Bu kasaya sahip olanlar ya da bilenler cevaplayabilir mi lütfen..
Toyota Club Türkiye
«
:
Kasım 23, 2024, 21:57:46 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Dinozor
Araç: Avensis
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 56100
Model Yılı: '16
215 kere teşekkür etti
1349 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003 Yaris Amortisör Takozu
«
Yanıtla #1 :
Kasım 23, 2024, 22:31:24 »
Usta Toyota ustası ise dediği doğru olmalı,arka amortisör üst takozu kasislerde ve sağ sol yapıldığında aracın dengesi yönüyle ilgilidir,siz de böyle bir sorun var mı? takozu çift olarak değiştirin.Normal de arka amortisörlerin üst takozu olur.
Tokay Ceritoğlu
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Ynt: 2003 Yaris Amortisör Takozu
«
Yanıtla #2 :
Kasım 24, 2024, 00:51:55 »
Rot Balans işi yapan usta.
Önleri değiştirdim fakat arkaları söktüğünde senin araçta arka amortisör takozu yok dedi. Yani fabrikasyon olarak yok dedi.
İnternetten parça olarak aratıyorum parça çıkıyor ama anlamadım.
Dediğiniz gibi Toyota bilen bir ustaya götürmek gerek. Emsal bir araç bulursam durdurup bakacağım vallahi.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»
Konu: