Gönderen Konu: Auris / 2015 - 1.6 manuel aracın arızası P0301 ve P1604  (Okunma sayısı 377 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Merhaba, aracımda motor arıza ve esp (kayan yol) işaretleri yanıyor ve bir çözüm bulamadık. Ustaya götürdüm 1. Ve 2. Bobini değiştirdi. 1 gün sonra gene aynı ışık yandı. Bu tür bir arızası olan var mıdır? Yoksa artık servise götürmeyi planlıyorum. Aracın cekişinde bir problem hissetmiyorum. Arıza lambalarını bazen ilk çalıştırmada yakarken bazen de harelet halindeyken yakıyor.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: Auris / 2015 - 1.6 manuel aracın arızası P0301 ve P1604
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2024, 08:40:07 »
Güncelleme, böyle bir hata ile karşılaşırsanız. Lpg'ci de ayarlarınızı kontrol ettiriniz. Benim gibi en başta rast gele bir lpg bayiine gitmeyin. Kaliteli bir usta bulun. Lpg ayarlarının doğru yapılmadığı ortaya çıktı. Bilgisayar kendisi tomatik afr ayarı yaptı. Gaz enjektörlerinin de yerlerini değiştirdiklerinin tespiti yapıldı. Onlarda düzeltildi. 2 gün oldu şimdilik bir arıza yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2024, 14:01:41 »
Güncelleme, böyle bir hata ile karşılaşırsanız. Lpg'ci de ayarlarınızı kontrol ettiriniz. Benim gibi en başta rast gele bir lpg bayiine gitmeyin. Kaliteli bir usta bulun. Lpg ayarlarının doğru yapılmadığı ortaya çıktı. Bilgisayar kendisi tomatik afr ayarı yaptı. Gaz enjektörlerinin de yerlerini değiştirdiklerinin tespiti yapıldı. Onlarda düzeltildi. 2 gün oldu şimdilik bir arıza yok.
geçmiş olsun. Afr ayarı o şekilde otomatik olarak yapılmaz benim bildiğim kadarıyla. Yolda giderken ve eksoza da bir cihaz takılarak aracın çeşitli hız-devir-yol durumlarına göre yapılır. Sizinki muhtemelen kalibrasyondur.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2024, 16:02:55 »
Olabilir üstadım, ben afr diye gittim lpgciye. Ayarları sıfırlayıp yeniden yaptılar