Gönderen Konu: AVENSİS 1.6 ELEGANT EXTRA 2015 LASTİK BASINCI SENSÖRÜ RESETLEME BUTONU NERDE  (Okunma sayısı 510 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
AVENSİS 1.6 ELEGANT EXTRA 2015 LASTİK BASINCI SENSÖRÜ RESETLEME BUTONU NERDE BULAMIYORUM. ÖNCE YANIP SÖNÜYOR SONRA SABİTLENİYOR. RESETLEMEK GEREKİYORMUŞ. BUTONU BULAMIYORUM. LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ???? 2015 YILINDA YENİ KASA ÇIKMIŞTI. BENİM ARABAM ESKİ KASADIR. LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
[/quote]

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
AVENSİS 1.6 ELEGANT EXTRA 2015 LASTİK BASINCI SENSÖRÜ RESETLEME BUTONU NERDE BULAMIYORUM. ÖNCE YANIP SÖNÜYOR SONRA SABİTLENİYOR. RESETLEMEK GEREKİYORMUŞ. BUTONU BULAMIYORUM. LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ???? 2015 YILINDA YENİ KASA ÇIKMIŞTI. BENİM ARABAM ESKİ KASADIR. LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
Avensis için bilmiyorum. Kitapçığınız varsa orada yazıyordur. Corolla'da torpido kapağını açınca sol tarafta bir düğme var oradan resetleniyor. Nelki sizde de aynıdır. Bazı araçlarda düğme olmuyor. Lastik belirli bir dönüş yapınca hava basıncını algılayıp sönüyor. Sizde öyle mi bilmiyorum.
Ancak uyarı ışığı yanıp sönüyor ve sonrasında sabit kalıyorsa sensörlerde bulunan pil bitmiştir ve gerekli veriyi gönderemiyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
TORPİDONUN ETRAFINA İYİCE BAKTIM. KİTABI İNCELEDİM. KİTAPTA BUTONUN DİREKSİYON ALTINDA OLDUĞU ŞEKİL İLE GÖSTERİLİYOR. ANCAK ORADA BUTON YOK. BÜYÜK BİR KAPAK VAR. ETRAFINA İYİCE BAKTIM YOK. BU KONUDA İLGİLENEN SANAYİDE BİR FİRMAYA GİTTİM. BİR CİHAZ İLE SAĞ ARKA TEKERDEN SİNYAL GELMEDİĞİNİ ARIZALI OLDUĞUNU VE DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER. ONLAR DA BUTONU ÇOK ARADILAR BULAMADILAR.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 12, 2024, 14:21:20
ARKADAŞLAR SONUNDA BULDUM VE SORUN ÇÖZÜLDÜ. BELKİ BİRİLERİNE LAZIM OLUR DİYE BURAYA YAZIYORUM. DİREKSİYONUN SAĞ ALT TARAFINDA BULUNAN HIZ SABİTLEME KOLU VAR. UCUNDA DÜĞMESİ VAR. BU DÜĞME HIZ SABİTLEMEYİ AKTİFLEŞTİREN DÜĞME. BU ÇUBUĞUN ÜZERİNDE İSE ALT VE ÜST ŞEKLİ OLAN GÖSTERGELER VAR.  ALT GÖSTERGENİN ÜZERİNDE İSE "SET" YAZIYOR. ŞİMDİ ARABAYI ÇALIŞTIRMADAN SADECE KONTAĞI AÇIYORUZ YADA STAR/STOP A BASIYORUZ TÜM GÖSTERGELER AÇILIYOR. LASTİK BASINÇ GÖSTERGESİ İSE BAŞLIYOR YANIP SÖNMEYE, BENDE BAHSETTİĞİM "SET" YAZAN KOLU AŞAĞI DOĞRU SABİT TUTUYORUM. YAKLAŞIK 1 DAKİKA SONRA TAMAMEN SÖNDÜ. PROBLEM ÇÖZÜLDÜ. HERKESE İYİ GÜNLER DİLERİM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '14
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
1 dakika boyunca basılı mı tuttunuz? Yanıp sönüyor sonra sabitleniyorsa sensör arızalı diyorlar size de cihazla arızalı demişler o halde böyle bir durumda sensör arızalı diyemeyiz direk.
Ben de corolla var istemede arkada ne yaptımsa söndüremedim ama 1 dakika tuşa basılı tutmadım hiç
Yakın zamanda servise gittiğimde göstereceğim.
TORPİDONUN ETRAFINA İYİCE BAKTIM. KİTABI İNCELEDİM. KİTAPTA BUTONUN DİREKSİYON ALTINDA OLDUĞU ŞEKİL İLE GÖSTERİLİYOR. ANCAK ORADA BUTON YOK. BÜYÜK BİR KAPAK VAR. ETRAFINA İYİCE BAKTIM YOK. BU KONUDA İLGİLENEN SANAYİDE BİR FİRMAYA GİTTİM. BİR CİHAZ İLE SAĞ ARKA TEKERDEN SİNYAL GELMEDİĞİNİ ARIZALI OLDUĞUNU VE DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER. ONLAR DA BUTONU ÇOK ARADILAR BULAMADILAR.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 12, 2024, 14:21:20
ARKADAŞLAR SONUNDA BULDUM VE SORUN ÇÖZÜLDÜ. BELKİ BİRİLERİNE LAZIM OLUR DİYE BURAYA YAZIYORUM. DİREKSİYONUN SAĞ ALT TARAFINDA BULUNAN HIZ SABİTLEME KOLU VAR. UCUNDA DÜĞMESİ VAR. BU DÜĞME HIZ SABİTLEMEYİ AKTİFLEŞTİREN DÜĞME. BU ÇUBUĞUN ÜZERİNDE İSE ALT VE ÜST ŞEKLİ OLAN GÖSTERGELER VAR.  ALT GÖSTERGENİN ÜZERİNDE İSE "SET" YAZIYOR. ŞİMDİ ARABAYI ÇALIŞTIRMADAN SADECE KONTAĞI AÇIYORUZ YADA STAR/STOP A BASIYORUZ TÜM GÖSTERGELER AÇILIYOR. LASTİK BASINÇ GÖSTERGESİ İSE BAŞLIYOR YANIP SÖNMEYE, BENDE BAHSETTİĞİM "SET" YAZAN KOLU AŞAĞI DOĞRU SABİT TUTUYORUM. YAKLAŞIK 1 DAKİKA SONRA TAMAMEN SÖNDÜ. PROBLEM ÇÖZÜLDÜ. HERKESE İYİ GÜNLER DİLERİM.
Önce emniyet,sonra hareket...