Gönderen Konu: Fren diski değişim süresi  (Okunma sayısı 534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Fren diski değişim süresi
« : Kasım 08, 2024, 13:15:49 »
Merhaba arkadaşlar, aracım 2014 model corolla, şuan 93 bin kilometrede ve fren diskleri hiç değişmedi, frene basınca hafif ötme sesi geldiği için balataları değiştirmek istiyorum ama disklerin de değişmesi gerekiyormu. Fatura denilen kısımları elime geliyor ve yaklaşık 2mm gibi bir incelme var.  Değiştirecek olursam Ustaparçacıdan TRW düşünüyorum ne dersiniz?
Sorunsuz dediler, aldık, bakalım yaşayıp görelim..    1.6 Multidrive S inci beyazımmm

Toyota Club Türkiye

Fren diski değişim süresi
« : Kasım 08, 2024, 13:15:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren diski değişim süresi
« Yanıtla #1 : Kasım 08, 2024, 14:08:55 »
Merhaba arkadaşlar, aracım 2014 model corolla, şuan 93 bin kilometrede ve fren diskleri hiç değişmedi, frene basınca hafif ötme sesi geldiği için balataları değiştirmek istiyorum ama disklerin de değişmesi gerekiyormu. Fatura denilen kısımları elime geliyor ve yaklaşık 2mm gibi bir incelme var.  Değiştirecek olursam Ustaparçacıdan TRW düşünüyorum ne dersiniz?
Balatalar değişirken usta bakar ve değişmesi gerekip gerekmediğini söyler. Faturalanma çoksa değişim gerekecektir. Balata olarak daha önce balata değişimi oldu mu yoksa ilk defa mı balata değişiyor. Eğer ilk defa ise demekki fazla fren kullanmamışsınız ve km'ler genelde dur kalk olmaksızın uzun yolda yapılmış demektir ve diskler üzerinde aşırı çizilme yoksa daha gider tahminimce.  Yok daha önce bir kaç defa balata değişimi olduysa bu durumda disk değişimi gerekebilir. Ben 2 ay önce değiştirdim. Ön disk ve balatalar 5500tl civarı tutmuştu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2024, 14:16:08 »
Yaklaşık 5 yıl önce balatalar TRW marka ile değişmişti. Şimdi de hafiften ses yapmaya başladı, 5 yıl önceki balata değişiminde usta sonraki değişimde diskleri de değiştirsen iyi olur demişti. Tornalatmak istemiyorum. Siz hangi marka disk ve balata taktırdınız acaba. Sadece işçilik için bütün disk ve balata değişimine sanayide 3500 lira fiyat verdiler.
Sorunsuz dediler, aldık, bakalım yaşayıp görelim..    1.6 Multidrive S inci beyazımmm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 227 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 08, 2024, 20:08:11 »
Diskler bosch, balatalardan emin değilim toyota olabilir. Kırmızı kutusu vardı.
Diskler önemli ustanıza sorun kendiniz de kontrol edin aklınızda kalacağına değiştirin kafanız rahat olsun. Sadece disk balata değişimi derken sadece işçilik mi yoksa disk balata fiyata dahil mi? Dahilse çok uygun fiyat. Dahil değil sadece işçilikse işçilik ücreti çok fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2024, 21:15:42 »
Diskler en fazla 1 kere tornadan geçmeli,eğer daha önce bu işlem yapıldı ise usta ile beraberce bakıp diskleri değiştirin,fren balataları da değişsin,resmi servisten de fiyat almayı ihmal etmeyin,rakamlara artık akıl sır ermiyor ancak ben 2 yıl önce Avensis için sadece orijinal ön fren balatalarına 1040 tl gibi fiyat ödemiştim,3500 tl sadece işçilik ücreti olabilir.Bu arada fren hidrolik yağıda değişirse çok faydalı olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2024, 17:10:04 »
Aynı araç için ön disk ve balatalar için yetkili servisten fiyat aldım 7500 Diskler 3500 balatalar toplam 11.000 tl
Aracım 100.000 km de Diskler bende de değişmemiş olabilir kışlık lastik taktırorken baktım göbek kısmı inanılmaz paslıydı sanki hiç açılmamış gibiydi ben de ses ya da titreme yok diskin üstü çok çizik ve üst kısmında çıkıntı oluşmuştu
Bosh marka parçacıya sordum komple 4000 tl civarı dedi
Bu serviste takılanlar fabrikasyon orijinal oluyor değil mi henüz araba çok eski olmadığı için.
Orijinal olursa kullanım süresi km bence daha fazla olur diye düşünüyorum
Ama bir taraftan da 2 kere bosh montaj yapılabilir bu paraya.
Yetkili mi özel mi sizce ?
Konuyu açan arkadaşım ne yaptınız?
Bu arada Bujilere 3700 tl dediler dışarıda orijinali ne kadar bilmiyorum ya da has orijinal bulunabilir mi?
Önce emniyet,sonra hareket...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 227 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2024, 09:24:43 »
Bazı durum ve kampanyalar hariç Servis dışarıya göre her zaman pahalı oluyor. Kalite olarak belki daha iyidir ancak serviste değişmemesi gereken balatalarında değişim gerekir dediklerini çok gördüm.
Buji ile ilgili olarak 3 4 ay önce özel serviste ngk marka bujinin tanesine 650tl vermiştim.