Merhaba arkadaşlar, hep toyota konuşacak değiliz, sonuçta hayatımızda sadece araçlarımız yok

Müstakil tek katlı bir evim var, ısıtması da kömürlü kalorifer sistemi ile. Sıcak suyumu ise, kışın kalorifer sistemine bağlı boyler, yazın ise elektrikli termosifon ile sağlıyorum.
+ Yaz aylarında boylerin altındaki vanaları kapatıyorum ve sıcak su ihtiyacımızı termosifondan karşılıyoruz,
+ Kış aylarında ise termosifonun altındaki vanaları kapatıyorum ve ihtiyacımızı boylerden karşılıyoruz, buraya kadar sorun yok ancak,
Kışın gündüzleri havalar biraz sıcak olduğunda, tabiri caizse pastırma yazı olan günlerde kalorifer sıcaklığını bazen 40 derecelere düşürüyoruz. Hatta geceleri uyurken daha az sıcaklık ihtiyacı olduğu için biraz daha düşürebiliyoruz. Böyle durumlarda sabah işe gitmeden önce duş almak istediğimizde, traş olmak istediğimizde su sıcaklığı yeterli gelmeyebiliyor.
1-Acaba diyorum, kışın da termosifonu 24 saat açık tutsam boyler ile birbirlerini tamamlarlar mı, yoksa yine yaz mevsiminde olduğu kadar tükettiği elektriği tüketir, benim boylerin hiç faydası olmaz mı ?
2- Düz mantıkla her ikisi de açık iken mutfak evyesi sıcak su ihtiyacını ilk etapta boylerden, banyo ise termosifondan karşılar değil mi?
Tesisat resmi altta, sizlerin fikirleri nelerdir ?