Merhaba,
2011 150 bin km de 1.4D corolla aracım var . 150 bin bakımı yaptırdım serviste. Egr temizliği ve enjektör bakımı talep ettim. Her serviste enjektör temizleme sıvısı yakıta katılmış ayrıca makineye bağlayıp enjektör sistemini makineye bağlayıp enjektör Carbon clean ile bakım yapılmış. Benim yakıt tüketimi yada araç çekişinde farklılık görmedim. Ortalama kaç bin km de enjektörler yenilenmeli? Sanırım bizim modellerin enjektörleri tamir olmuyormuş? (Bosch marka sanırım)ilerde sorun yaşanan parçalar enjektör yada turbo sistemi oluyor sanırım? Bu konuda ilerde arıza yapana kadar beklemek mi yoksa başka alabileceğim tedbir var mı bu parçalar konusunda? Teşekkürler
Aşırı beslemeli motor kullanım kurallarına özen göstermek gerekir (detaylar sitemizde mevcut).
İyi kalite yakıt çok önemlidir.
Bakım ve bakımda kullanılan ürünlerin uygunluk ve kalitesi de mptor sağlığı için önemlidir.
Genel olarak kaç bin km de benim modelimdeki araçta enjektör sorunları yaşanmaya başlar? Ona göre kendimi ayarlamak istiyorum. Diyelimki 300 bin km’de enjektör sorunları başlarsa tamiri oluyor mu ? Değişim istesem serviste 4 enjektör ücreti nekadardır ortalama ?
Genelleme yapmak çok zor,iyi kaliteli yakıt ve enjektör temizleyicilerle arıza kodu verinceye kadar bu enjektörlerle devam edin,sonra orijinal olanla değiştirirsiniz bir o kadar daha gider.