Gönderen Konu: Dizel araç Enjektör bakım veya değişimi  (Okunma sayısı 427 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Dizel araç Enjektör bakım veya değişimi
« : Ekim 27, 2024, 20:14:01 »
Merhaba,
2011 150 bin km de 1.4D corolla aracım var . 150 bin bakımı yaptırdım serviste. Egr temizliği ve enjektör bakımı talep ettim. Her serviste enjektör temizleme sıvısı yakıta katılmış ayrıca makineye bağlayıp enjektör sistemini makineye bağlayıp enjektör Carbon clean  ile bakım yapılmış. Benim yakıt tüketimi yada araç çekişinde farklılık görmedim. Ortalama kaç bin km de enjektörler yenilenmeli? Sanırım bizim modellerin enjektörleri tamir olmuyormuş? (Bosch marka sanırım)ilerde sorun yaşanan parçalar enjektör yada turbo sistemi oluyor sanırım? Bu konuda ilerde arıza yapana kadar beklemek mi yoksa başka alabileceğim tedbir var mı bu parçalar konusunda? Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Dizel araç Enjektör bakım veya değişimi
« : Ekim 27, 2024, 20:14:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel araç Enjektör bakım veya değişimi
« Yanıtla #1 : Ekim 28, 2024, 20:16:46 »
Aşırı beslemeli motor kullanım kurallarına özen göstermek gerekir (detaylar sitemizde mevcut).
İyi kalite yakıt çok önemlidir.
Bakım ve bakımda kullanılan ürünlerin uygunluk ve kalitesi de mptor sağlığı için önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 28, 2024, 22:33:01 »
Genel olarak kaç bin km de benim modelimdeki araçta  enjektör sorunları yaşanmaya başlar? Ona göre kendimi ayarlamak istiyorum. Diyelimki 300 bin km’de enjektör sorunları başlarsa tamiri oluyor mu ? Değişim istesem serviste 4 enjektör ücreti nekadardır ortalama ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2024, 14:56:46 »
Genelleme yapmak çok zor,iyi kaliteli yakıt ve enjektör temizleyicilerle arıza kodu verinceye kadar bu enjektörlerle devam edin,sonra orijinal olanla değiştirirsiniz bir o kadar daha gider.
Tokay Ceritoğlu