0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anlattığınıza göre konu tam olarak pvc valfine bağlı değil gibi..çünkü yağda çamurlaşma gibi bir şikayetiniz bulunmuyor,motor rektifiyesi tam olarak önerilen bir çözüm olmakla birlikte 200.000 tl korkunç bir rakam ,bu durumda resmi serviste tam bir teşhis yaptırıp ona göre bütçe durumuna göre sekman attırma yoluna gidebilirsiniz bu arada pvc valfide değişir,bunun maliyetini öğrenip ona göre hareket edilir,ancak Toyota motorunun daha uzun kilometreler gidebildiğini biliyoruz sanıyorum sizin aracınız halen 80-90 bin km lerde olmalı.
Araçtan pek anlamam; şu an için ara sıra egzoztan beyaz duman atıyor. Bunu her zaman yapmıyor, dikkatimi çeken genelde yokuş aşağı inerken düzlükte gaza yüklenince bi beyaz duman atıyor, bazen sağlam duman çıkartıyor. Birde yine yokuş arka viteste de ara ara bu beyaz duman çıkıyor ve baya fazla çıkıyor, göz gözü görmüyor Onun haricinde hararet yok, siyah duman yok...( araç 90.000 km )İlk bu arızayı verdiğinde Ufuk Sönmez bey ile irtibata geçmiştim, ( zaten araç bakımalrını da tem toyota da yaptıryorum ) o zaman için çok detyalı bir şekilde telefonda bilgi vermişti , h segman piston vs vs hatta bu seri motorlar farbiaksyon hatalı ve fiyat olarakta tabi baya yüklü bir masraftan söz etmişti...Bu arada teşekkür ederim yorum ve bilginiz için....Bu konuda çok yorum okudum ama daha pek çözüm bulan yok sanırım, hatta bu olayın motor yaptımada biel tekrarlama olasılığı olması can sıkıcı...Ve kime anlatsam toyota yapmaz bunu diyor )
Bahsettiğiniz sorunun tek sebebi sibob lastikleri yanması,ilk gaza basmada piston üstüne yağ damlatıyor kuruyunca duman atmayı kesiyor,bu döngü gazdan ayağınızı çekip her basmada meydana gelir,sibob lastiklerinin yanmasındaki ilk etken varsa lpg dir,bozuk lpg ayarında ısı fazla yükselir motor içerisindeki en nazik kısımda sibob lastikleri olduğu için en çok etkilenen yerdir,Liqui moly nin bu tip sorunlar için özel yağlayıcı bir katkısı var motor yağına ekleyip 200 300 km kullandıktan sonra yağ değişimi yapıyorsunuz ve yeni yağda takip ediyorsunuz denekten bişey kaybetmezsiniz ama öncesinde lpg varsa komple kapatın katkıyı koyduktan sonra durum düzelirse iyi bir afr ayarı yaptırıp aracı kullanmaya devam edersiniz.