0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar corolla 1.4 4D otomatik vites hakkında biraz bilgi alabilirmiyim. Kullanan bilen arkadaşlar nasıldır tavsiye eder misiniz? Arkadaşımda da var iş sahibi km 80 bine yakın satmayı düşünüyor ben de almayıCorolla gli den 1.6 sola geçtim 2 yıl oldu çok iyi gelmişti araba. Bu nasıl gelir ?
Bahsettiğin araçtan kullanıyorum. Bu araçlarda Yarı otomatik MMT şanzıman var. Vites geçişlerini manuel gibi hissettirir. Ayrıca Rampa ve yokuşlarda vites kararsızlık yapıp aracı silkeliyor bu da gerçekten can sıkıyor. Manuel modu var. Rampalarda bu modda kullanman gerekiyor. Performansına gelince şöyle yorum yapayım.1 ay önce Marmarise gittim orayı bilenler bilir hep dağlık yollarda dik rampa çıkıp iniyorsun. O yolda maalesef aracımın nefesi yetmiyordu. Araba bayılacak gibi oluyordu. Bulunduğun mevkide rampa çoksa bu aracı tavsiye etmiyorum. Onun dışında aracım çok şükür şehir içinde hiç üzmedi. Sanayi yolu göstermez kolay kolay. Benim sana tavsiyem 1.6 modellere bakman yönünde.
Otomatik şanzıman yağını her 80.000 de veya 4-5 yılda bir defa orijinal Toyota şanzıman yağı ile değişirsiniz,antifriz ve hidrolik yağı ile ilgili neler yapılmış bilgi alın ,alamıyorsanız değşirsiniz,diğerleri zaten klasik bakım her 10.000 km de bir yapılan,kayışlar kontrol edilir.