Gönderen Konu: Tüccarın Tanımı  (Okunma sayısı 542 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Tüccarın Tanımı
« : Ekim 06, 2024, 15:46:22 »
Selam, bundan yüz yıl kadar önce malum sebeplerden dolayı yüce meclisimizde de günmedeme gelmiş bir konu. Günümüzde ise birçok şeyi ilgilendiren ve bence hala önemli adımlar atılması gereken bir durum.
Bunınla ilgili tecrübe ve görüşlerinizi paylaşmanız belki fayda sağlar ve doğru yönde adımlara ön ayak olur.

Toyota Club Türkiye

Tüccarın Tanımı
« : Ekim 06, 2024, 15:46:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Tüccarın Tanımı
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2024, 16:31:12 »
Tüccarı aldığı ürünü üzerine kar koyarak satan kişi diye kısaca tarif ederken geniş kapsamlı baktığımızda tekil şahısların yanında şirketleri de düşünmemiz gerekiyor ve de ayrıca yurt içi ticaret yapan tüccarların artık yurt dışı da alım satım yaptıklarını görüyoruz,kapsamlı ticaretin sürdürülebilir olması için her kesimin kazanması esas olmalıdır,ister tarım hayvancılık ürünleri olsun ister sanayi ürünleri olsun üreten kesim üretim maliyetlerini karşıladıktan sonra mutlaka arz talep dengesinde de olsa kar etmelidir ki işine devam edebilsin yoksa üretimden vazgeçer biz de aradığımız ürünü karaborsa fiyatları ile buluruz veya yurt dışından devlet ithal eder bu defa dış ticaret açığı  sürer gider,bu nedenle kısaca pazarlama  yapan tüccarın üretim grubuna destek olması her zaman söz konusu olmalıdır,iç ticaret ,dış ticaret, ithalat ve ihracat konularında tüccar gibi düşünmek zorunda olan devletin veya hükümetlerin serbest piyasa diyerek başı bozuk piyasaya izin vermemesi kontrollü gidişi ve adalet ölçülerini sağlaması ön koşuldur.Şimdilik ,bu kapsamlı konuya başlangıç yapmış olalım.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2024, 12:39:19 »
1 Kasım 1937 TBMM
"Kesin zorunluluk olmadıkça piyasalara karışılmaz; bununla birlikte hiçbir piyasada başı boş değildir. Sırası gelmişken Cumhuriyet'in tüccar düşüncesini de kısaca belirteyim. Tüccar, ulusun emeği ve üretiminin değerlendirilmesi için, eline ve bilgisine güvenilen ve bu güvene yaraşır olması gereken adamdır."
M. Kemal ATATÜRK

Bu gibi değerlerin, henüz ilkokul çağındaki geleceğin olası tüccarlarının eğitim müfredatına girmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2024, 10:14:49 »
Tüccarlığın olmaması gereken sağlık sektöründe tüccarlık kapısı açık olunca neler olabileceği görüldü, insanlık adına çok düşündürücü.

Tarihte ise, Türklerin özellikle metal işlemede olan başarısı, bu konuda ticaretin de gelişmesini sağlamıştır.

Tarihte yine önemli bir nokta ise, "Hunlarda araba yapan ustalar yoktur, çünkü orada herkes araba yapabilir’ (Türk Ansiklopedisi 1949: 3/195).", keza M.Ö. 2000 yıllarında Türklerin araba kullandıkları bilinmektedir.
Kaynak : Türk Kültüründe At Arabası, (At Arabalarının Dili) Yard. Doç. Dr. Şayan ULUSAN ŞAHİN

Tekerleğin bulunması ve bazı canlıların ehlileştirilmesi sayesinde arabalar da gelişmiştir. Peki at üstünde gidebilen Türklerde araba ne işe yarar? Ağır yüklerin taşınmasında kolaylık sağlar, bu da ticarette ulaşım da sağlamaya yardımcı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2024, 11:27:12 »
Tüccarın ve zihniyetinin olmaması gereken başlıca 2 sektör var,sağlık ve eğitim;inanılmaz sömürü ve kalite düşüklüğü var,denetim ise tüccar ve denetçi aynı zihniyette olunca başarılı olamıyor maalesef,bu nedenle bazı kurumların özelleştirilmesinde başarı oranı düşük oluyor.
Tokay Ceritoğlu