Gönderen Konu: 2014 otomatik Corolla yakıtı normal m?  (Okunma sayısı 322 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2014 otomatik Corolla yakıtı normal m?
« : Ekim 03, 2024, 19:44:03 »
Merhaba arkadaşlar, ilk defa Corolla aldım aynı zamanda ilk otomatik arabam. Yakıt tüketimi bana çok fazla geldi, özellikle önceki arabama kıyasla.

41 litre opet Aygazdan alınan gaz ve 6 litre benzinle toplamda sadece 350 km şehir içi yol yaptım.

Tüp markası Landirenzo ve bulunduğum ilde tek servis var orada yapılan ayar sonucu oldu üstte verdiğim yakıt tüketim sonuçları.

Öncesinde de sarı "motor arıza" ışığı yakıyordu ,belki faydası olur diye başka yerde afr ayarı yaptırdım, sonra yine sarı ışık yakınca landirenzo yetkili lpg ustasına gittim, standart şekilde bilgisayarı bağlayıp ayar yaptı.

Sözün özü 41 lt gaz 6 litre benzin ile bu mesafeye buradaki usta normal diyor sen sabah hemen gaza basma 1-2 dakika bekle diyor ama zaten ben de böyle yaptığım halde bu sonuç çıktı.
Kayseri'deki yetkili landirenzo servisini aradım araç şuanda 4 lira yakıyor en fazla 3 lira yakması lazım buraya gel dedi.
Benim şuanda oraya gitme imkanım yok.

Sizlerde durum nedir, bu yakıt fazla mı, fazla ise nerede çözebilirim?
Tüm ustalar getir ben yaparım der sonuçta ama ben önce sizlerin  tecrübelerini duymak istedim.
Teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 04, 2024, 17:02:40
Sayın arkadaşlar tecrübesini paylaşacak yok mu?

Ben mi yanlış kullanıyorum, ayarları mı yanlış?

Yakıtı başka yerden mi alsam?

Toyota Club Türkiye

2014 otomatik Corolla yakıtı normal m?
« : Ekim 03, 2024, 19:44:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 otomatik Corolla yakıtı normal m?
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2024, 14:40:59 »
Aracın lpg sistemimde herhangi bir sorun olmadığını var sayarsak Şehir içinde kullandığınız yol, trafik durumu, yoğunluğu ve gittiğiniz mesafe, sizin kalkışlarda gaza basış şiddetiniz yakıtı etkileyen faktörlerdir. Sürekli 3 5 km dur kalklı sıkışık trafikte araç kullanıp stop ediyorsanız yakıt bira yüksek olacaktır. 

Aracın yol bilgisayar ekranında ortalama yakıt ne görünüyor.

Deponuz kaçlık bilmiyorum. Ancak 41lt dediğiniz için bu lt üzerinden hesap yaparsak şehir içi benzinde 8lt yakıyorsanız yani yol bilgisayar ortalamanız 8lt ise lpg'nin yüzde yirmi fazla yaktığı düşünülürse 9.6lt yakar biz 10lt desek buda 41 lt ile 410km yapacağınız anlamına gelir. Tl olarak hesap işine girmeyin kimi yerde 22.99 olan yakıt kimi yerde 26tl buda TL hesabını şaşırtır.

Bu arada lpg aldığınız yerlere  de dikkat edin. Bazı yerlerden alınan lpg normal yapması gereken km'den daha kısa sürede bitebiliyor.

Aracın afr ayarını yaptırdığınız halde motor ışığı yaktıysa zengin veya fakir karışım durumunu iyi değerlendirmek lazım. Lpg enjektörlerinde sıkıntı varsa bu durumda yakıt sarfiyatı artabiliyor. Zamanında başıma geldi ve enjektörlerde ki sorundan dolayı hem motor ışığım yandı hemde lpg erken bitmeye başlamıştı. Enjektör değişince düzeldi. Belki sizde de enjektör sorunu olabilir.