Gönderen Konu: Subap sorunu  (Okunma sayısı 757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
Subap sorunu
« : Eylül 22, 2024, 17:50:50 »
Merhabalar
 2015 advance almayı düşündüm fakat subap sorunu olduğunu söylediler. 100 bin km de (ort) subap yaktığını söylediler bu motorun.Bendesubapalrı yeni değiştirilmiş bir 107 binde araç buldum.Bir toyota özel servisine sordum sorun olur mu diye;usta,kapak değişmeyip sadece subaplar değiştisyse sorun yine geri gelecek dedi. Kafam karıştı sizlere danışmak istedim. Ne dersiniz dostlar kapağı rektefiyecide elden geçmiş subapları yenilenmiş bir advance alınır mı?

Not:Subap değişimini Dörtnal toyota yapmış.Satıcı 10 bin km dir de sorun yok dedi.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Toyota Club Türkiye

Subap sorunu
« : Eylül 22, 2024, 17:50:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Subap sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2024, 20:47:29 »
Araçta herhalde lpg vardı,düzgün yapılan bir işlem ise neden sorun olsun? madem Dörtnal'da yapılmış,en iyisi orayı arayın durumu anlatın vereceği bilgiye göre hareket edersiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2024, 21:49:19 »
Araçta herhalde lpg vardı,düzgün yapılan bir işlem ise neden sorun olsun? madem Dörtnal'da yapılmış,en iyisi orayı arayın durumu anlatın vereceği bilgiye göre hareket edersiniz.
Evet Tokay bey lpg li araç.Servisi aramak sorun değil ama bişey olmaz diyecekleri kesin.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '22
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2024, 13:14:41 »
AFR ayarı yapılmış LPG li Toyota ya 4000 deviri geçmemek şartıyla hiçbir şey olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2024, 17:58:23 »
Malesef her ne kadar lpg en uyumlu motorlar arasından toyota da yer alsa ustaların genel yorum eski motorlar 100 -200 binden sibop ayarı için açılırdı şimdi 100 bindne rektefiye yapıyoruz .Birde yeni nesil 1.5  3 silindirler sanayide çok fazla rektefiye gördüm  35- 40 - 50 binde rektefiye ye gelmiş .

Dörtnal araç plaka veya şase numarasına göre kayıt tutuyor . Satıcının da onayı ile buradan değişen yenilenen parçaları görebilir işlem hakkında bilgi alabilirsiniz .

Dörtnal temiz iş yapar ama tabi sahibi masraftan kaçmadı ise .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2024, 19:22:23 »
Benimde aracım 2015 Advance LPG'li . 97 binde motor aıza ışığı çıktı.Toyota servisine götürdüm.B.sayara soktular.Silindir 2 de hafif ateşleme arızası tespit edildi yazıyor.Fakar araçta silkeleme ve tekleme yok.Servis müdürü, daha bir yıl gezersin.Ne zaman tekleme yaparsa o zaman gel dedi.Dahada emin olmak için LPG ustama ve sanayide bir motorcuya baktırdım.Onlarda aynı şeyi söylediler.Şu anda arıza ışığıyla 9 aydır biniyorum.Şimdilik bir şey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 24, 2024, 16:12:32 »
araç boşuna arıza ışığı yakmaz, yerinizde olsam aracı o haliyle kullanmam ustanın da ustası lpg ci nin de lpg cisi vardır, sorunu çözüp öyle kullanmanızı tavsiye ederim aracınız daha büyük sorunlar açmadan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2024, 15:11:39 »
Bende 2013 corolla var ve 0 km den beri lpg takılı olarak kullanılıyor. Şuan 185 bin km'de. İki defa motor arıza ışığı yaktı ve ikisinde de fakir karışımdan dolayı lpg enjektörleri değişti. Allah'a şükür şuan bir sorun yok. Araçta düzenli lpg filtre değişimi yapılırsa, arada lpg haritası kontrol ettirilirse uzun km'ler sorunsuz gidecektir. Tabi birde çok sıkıştırmamak ve arada benzinde kullanmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 05, 2024, 10:18:29 »
araç boşuna arıza ışığı yakmaz, yerinizde olsam aracı o haliyle kullanmam ustanın da ustası lpg ci nin de lpg cisi vardır, sorunu çözüp öyle kullanmanızı tavsiye ederim aracınız daha büyük sorunlar açmadan

Hüsnü Bey,
Arada Toyota servisine gidip kontrol ettiriyorum.B.sayarda arıza kodu hep aynı.Yani dediğiniz gibi olsa farklı arıza kodları vermezmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 06, 2024, 15:19:57 »
arıza kodu ne ? belki burada yardım edecek olanlar vardır, çözüm bulunmaz birşey değildir sanmıyorum, "arıza ışığı yansın bişey olmaz hocam kullanmaya devam et" sözlerine kulağınızı tıkamanızı tavsiye ederim
r