Gönderen Konu: 119.999₺ 'ye Telefon Olur Mu ?  (Okunma sayısı 714 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
119.999₺ 'ye Telefon Olur Mu ?
« : Eylül 06, 2024, 01:32:37 »
Zaman geldi çattı  yeni konunun açılma zamanı da geldi :)
Bu şekilde başlık atılmasının sebebi tamamen mizah amaçlı.

iPhone 16 fiyatları belli oldu.

- iPhone 16 Pro Max - 256 GB - 99.999 TL
- iPhone 16 Pro Max - 512 GB - 109.999 TL
- iPhone 16 Pro Max - 1 TB - 119.999 TL
- iPhone 16 Plus - 128 GB - 73.999 TL
- iPhone 16 Plus - 256 GB - 78.999 TL
- iPhone 16 Plus - 512 GB - 88.999 TL
- iPhone 16 Pro - 128 GB - 82.999 TL
- iPhone 16 Pro - 256 GB - 87.999 TL
- iPhone 16 Pro - 512 GB - 97.999 TL
- iPhone 16 Pro - 1 TB - 107.999 TL

Apple, 9 Eylül’de gerçekleştireceği “It’s Glowtime” adlı etkinlikte yeni iPhone 16 serisini tüketicilerin karşısına çıkaracak. Geçen yıl piyasaya sürdüğü iPhone 15 modelleri ile beklentileri pek de karşılayamayan şirket, bu sefer oldukça iddialı.

İddialara göre iPhone 16, 6,1 inç boyutunda OLED ekranla gelecek. 60 Hz yenileme hızı ile desteklenecek bu ekran, 2000 nit parlaklık sunacak. Kullanıcılar, Apple’ın yıllardır 60 Hz yenileme hızından vazgeçmemesi nedeniyle olumsuz eleştirilerde bulunuyor. Görünen o ki şirket, bir kez daha tepki çekecek.

Apple A18 Pro işlemcisinden güç alacak iPhone 16, LPDDR5 tipinde 6 GB RAM ile gelecek. Depolama alanı içinse 128 GB / 256 GB / 512 GB / 1 TB seçenekleri olması bekleniyor. Peki yeni model, kamera tarafında neler sunacak?

Söylentilere göre iPhone 16, ön tarafında 12 Megapiksellik özçekim kamerasına yer verecek. Arka tarafta ise 48 Megapiksel ana kamera ve 12 Megapiksel ultra geniş açılı kameradan oluşan ikili kurulum bulunacak. Bu iki kamera, alt alta konumlandırılacak. Bilindiği üzere önceki modellerde çapraz şekilde bir dizayn mevcuttu.

3561 mAh’lik bataryadan güç çekecek akıllı telefon, iOS 18 üzerinde çalışacak. Öte yandan Wi-Fi 6/6e, 5G, Bluetooth 5.4, USB-C 2.0, NFC, eSIM destekleyecekken; siyah, yeşil, mavi, pembe, beyaz, sarı, mor renk seçenekleri ile sunulacak.

Toyota Club Türkiye

119.999₺ 'ye Telefon Olur Mu ?
« : Eylül 06, 2024, 01:32:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Ynt: 118.499 ₺ 'ye Telefon Olur Mu ?
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2024, 01:46:15 »
Amiral gemisi bir cihaz üretiyorsun ama 60hz yenileme var. İşlemci ve Ram konusunu eleştirmiyorum zira Apple optimizasyon konularından dolayı donanım farketmeksizin canavar gibi çalışıyor. Kamera konusunda da yine birinciliğe oynayacaktır. Batarya kısmı ise her apple ürününde olduğu gibi ilk zamanlar günü tamamlayan batarya sonradan günde 3-4 kere şarja takılır hale gelecek. Hızlı şarj konusunda ne yaptıkları ile ilgili bilgi yok sanırım. Android firmalar hızlı şarj olayında kendilerini iyice aştılar. Bu telefon bu haliyle satılır mı diye soracak olursak ta. Bu ülkede kullandığı telefonu statü göstergesi olarak gören kitle var olmaya devam ettiği sürece satılacaktır. Bunu bir İphone kullanıcısı olarak söylüyorum, telefon statü göstergesi değildir.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2024, 09:55:31 »
Şu Japonları anlamak mümkün değil. Ah Sony ahh dünyanın en iyi televizyonlarını, kameralarını üreteceksin,  başta İphone olmak üzere birçok markaya kamera ve lens vereceksin. Sonrada apansız  sektörden çekip gideceksin. İphone'nun kurucusu Steve Jobs'un çocukluktan beri bir Sony hayranı olduğunu ve Sony'nin kurucusunu ziyaret edip elini öptüğünü bilen bilir.

Japonlar; reklam, pazarlama ve algı konusunda hata yapıp kenara çekildikleri için meydan Çinlilere ve Korelilere kaldı. Türkiye'de maalesef şu an satışı olmayan güncel Sony modelinin teknik verileri başta İphone olmak üzere birçok markayı tokatlıyor. ( iphone 60hz, Sony 120 hz, 10 yıl önceki Sony Xperia z5 compact'da 4K çekimi var. Başka söze gerek yok.)  Şu an Türkiye'de satışı olmayan ve İphone 16'dan önce çıkan Sony  telefonun özellikleri:

Sony Xperia 1 VI özellikleri

Ekran: 6.5 inç, FHD+, 120Hz, OLED HDR.
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.
Bellek: 12GB RAM.

Depolama: 256GB, 512GB (microSD ile 1.5TB'a kadar artırılabilir)

Arka kamera: 48MP f/1.9 (birincil) + 12MP f/2.2 (ultra geniş) + 12MP f/2.3 (telefoto)
Ön kamera: 12MP f/2.0.

Batarya: 5000 mh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2024, 19:55:35 »
Donanım herşey demek değil. Birçok kullanıcıda bu şekilde düşünmüş olacak ki tarihin tozlu raflarında yerini aldı Sony. Şimdiye kadar kullanmaya tahammül edemediğim iki telefon markası oldu:
1. Asus : Paketinden çıkardım, ertesi günü artık benim değildi.
2. Sony Xperia:  Birkaç ay sabredebildim.

Kullanıcıyı tatmin edemezsen kimse donanımına falan bakmaz yok olur gidersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2024, 07:29:28 »
Sony yok olmadı, tıpkı değeri bilinmeyen Mazda ve Honda gibi Türkiye'den çekildi. Dünyanın birçok yerinde üretilip, satılmaya,  başta İphone ve ixaomi olmak  üzere birçok markaya kamera ve lens üretmeye devam ediyor. Dünya'da kamerasında ilk ram olan telefonu,  10 yıl önce 4k ekran teknolojisini, iphone'nun 2 katı 120 hz, oled bravia ekran telefonu, dünyanın ilk su ve toz geçirmeyen telefonunu üreten bir markadır Sony. Her kesime hitap etmez, marka algısına kanmayan seçkin  bir kullanıcı kitlesi vardır. Yaklaşık 7 yıldır Sony Xperia xz Premium kullanıyorum. Dünyada bu ekran çözünürlüğünü yakalayan bir telefon daha üretilmedi  (801pp) onlarca kez yere düşürmeme rağmen hala taş gibi ne donma var ne kasma. Sadece bataryası zayıfladı, onu da değiştirdim. Bir yedi yıl daha gider herhalde. Dünyada en çok satılan kamera, fotoğraf makinesi ve oyun konsolu ( playstation)  Sony markalarıdır. iphone'nun kurucusu Steve Jobs'un çocukluktan beri Sony hayranı  olup, Sony'i  ziyaret edip kurucusunun elini öptüğünü de tekrar hatırlatayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2024, 11:25:09 »
Evet haklısınız ülkemizden ve dünyanın birçok ülkesinden çekildi çünkü donanım tek başına iş görmedi, satamadı. Bırakın diğer ülkeleri kendi ülkesinde bile satamıyor can çekişiyor yok oldu diye haksızlık etmişim. İyi bildiği işi yapsın zaten kamera üretsin, lens üretsin yani kullanıcının göremediği tarafta olmaya devam etsin, görünen kısımda başarısız olduğu ortada. Kimin kimin elini öptüğü beni ilgilendirmiyor, Iphone kullanıcısı da değilim ama demek ki Apple birşeyleri güzel yapıyor ki millet kuyruğa girip telefon almak için sıra bekliyor, Sony'nin vatanı Japonya da bile pazarın yarısını eline geçirebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2024, 12:50:47 »
Sony, batmadı, bitmedi, dünyanın birçok ülkesinde satılmaya devam ediyor. Sadece strateji değiştirdi. Telefon pazarını  ikinci plana atıp daha karlı olduğu için  telefon üreticilerine kamera, lens tedarik etmeyi tercih etti.  Sony, hali hazırda dünyanın en çok satılan kamera, fotoğraf makinesi ve oyun konsolu  olan (Play station)'ı üretmeye devam ediyor. Tekrar hatırlatayım Sony'nin 7 yıl önce çıkardığı kamera ve ekran çözünürlüğüne İphone dahil hiçbir marka ulaşamadı. (801pp)

iphone gelince, teknik veri ve donanım konusunda Sony'in çok gerisinde olmasına ve ondan destek almasına rağmen çok satılmasının nedeni marka algısı, satış stratejisi ve pazarlama gibi konularda başarılı olmasıdır. ( Starbucks, Coca Cola gibi) yoksa Sony ile kıyaslanabilecek bir marka değil. Aşağıdaki haber de bunu teyit ediyor.

Steve Jobs, Sony ve Walkman hakkında ne düşünüyordu?

Sony, diyelim ki 20. yüzyılda Steve Jobs'un en çok hayran olduğu tüketici ürünleri şirketiydi. Apple'ın kişisel bilgisayarların Sony'si olmasını istiyordu. Bu bir ilişkiye ve Apple'ın Sony'den etkilenen kararlarına ve tasarımlarına yol açtı. Bu, Apple ve Next'te endüstriyel tasarımın merkeziliğine yansıyor.

Orijinal Macintosh, Hitachi yerine Sony tarafından tasarlanmış 3,5 inç disket sürücüsüne sahipti. Apple'ın liderliğinden sonra, endüstri bir bütün olarak Sony standardını benimsedi.

Steve Jobs Sony markasını neden bu kadar çok seviyordu?

Sony ikonik bir marka ve şirkettir. Sony her zaman birinci sınıf ürünlere odaklanmıştır ve genellikle rakiplerinden daha fazla ücret talep eder, daha yüksek kalitede parçalar ve yapı sunar ve ürünün tasarımına odaklanır.

Sony, tekliflerinde bir tasarım dili ve standartları kullanır. Sony, çalışanları ve fabrikaları için birleşik eğitim ve standartlara sahiptir. Sony, aradıkları yüksek performansı elde etmek için ihtiyaç duydukları kritik parçaların çoğunu üretir.

Bunların hepsi Steve Jobs'un hayran olduğu ve Apple'da uygulamaya koyduğu şeylerdir. Jobs, Apple'ın kuruluşunun erken dönemlerinde Sony'yi ziyaret etti ve firmanın odak noktasını, konumunu ve bu ilkelere olan bağlılığını takdir etti. Yıllar geçtikçe her iki firma için de çok şey değişmiş olsa da, bunları hala görebilirsiniz ve bu yüzden markayı sevdi ve takdir etti çünkü bu marka onunla ve benim için yankı uyandırdı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2024, 13:57:21 »
Konumuz telefon. Sony play station, kamera, lens vs. üretiyor bunlara itirazım yok,  tıpkı LG gibi farklı kulvara ağırlık vermiş marka olarak işine devam ediyor ama telefon işini beceremedi. LG de telefon piyasasında yeniliklere öncülük eden firmaydı sonu herkesin malumu. Siz karlı olmadığı için telefon pazarını ikinci plana attı diye düşünüyor olabilirsiniz ama ben kullanıcı tercihlerini dikkate almadığı, saçma sapan fiyatlama yaptığı için başarısız oldu diye düşünüyorum. Şimdi siz diyorsunuz ki Sony 7 yıl önce bilmem şu çözünürlükte ekran çıkardı, tamam çıkardı da ne oldu onu fiyata dahil etmedi mi? Peki o dönem ona gerek var mıydı? İşime yaramayan teknoloji olsa ne olmasa ne? Kullanıcılar tasarımı beğenmedi fakat buna rağmen inatla birçok telefonda aynı tasarımı sürdürmeye devam ettin. E sen kullanıcıları dinlemezsen donanımın iyi olsa ne olmasa ne? Telefonu sadece donanım sattırmıyor. Kullanıcıları dinlemezsen kullanıcılar da tercih etmez piyasadan çeker gidersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2024, 14:22:28 »
Hüseyin Bey,  algı ve reklam çağında yaşıyoruz. Sony özelinde tüm Japonların beceremediği tek şey reklam, marka algısı ve pazarlamadır.  Japonların bu konuda başarısız olduğu doğrudur. Yoksa Sony, kamera ve lens konusunda kendisine muhtaç olan bir markadan az satmazdı. Keza asgari ücretli maaşının 4 katı olan telefona para vermezdi. Bu ülkedeki insanlar,  dizilerdeki, filmlerdeki ve reklamlardaki  telefonlardan, arabalardan etkilenip telefon ve araba alıyorlar. Hiçbir dizide Japon arabası göremezsiniz çünkü sektörü ve marka algısını almanlar ele geçirmiştir. Yoksa Lexus fiyatına, vw satılmazdı. Starbucks'lar ağzına kadar dolmazdı,  millet böbreğini satıp telefon almaya kalmazdı. Yani meselenin psikolojik ve sosyolojik boyutları da var. Bu arada çoğu kimse Sony 'nin bu özelliklerini bilmez, dedim ya marka algısı, imaj, statü her şeyin önüne geçer. bahsettiğim  sony telefonu sırf kamerası için alanlar var. Son söz: Bu ülkede imaj ve algı her şeydir. Bilinçli tüketici ise  çok azdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 08, 2024, 14:32:11 »
Ben hiçbir tercihimi reklama, algıya bakarak yapmamışımdır. Ben Sony e şans tanıdım ama gerçekten dayanamadım. Bu arada bence Sony nin düştüğü hatada  tamda marka algısı. Sony sıradan bir firma değil Sony ninde bir marka algısı var fakat kendini ağırdan sattı Apple sandı. Telefonunu sırf kamerası için tercih edenlerin sayısı sırf tasarımından dolayı tercih etmeyenlerin sayısından az olacak ki başarısız oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 08, 2024, 14:45:49 »
Hüseyin Bey, tasarım her şey değildir. Kaldı ki ben İphone'nun tasarımlarını çok kaba ve itici buluyorum. Hele arka üçlü kamera eskinin traş makinelerini hatırlatıyor bana. Bilakis Sony daha estetik ve küçük. Konunun özeti imaj, marka algısı, pazarlama ve reklam konusunda Avrupalılar kesinlikle daha iyi yoksa  teknik ve donanım konusunda kendisine fark atan, ve ondan kamera ve lens alan bir markadan çok satamazlardı. Günümüzde İmaj, marka algısı, statü göstergesi her şeydir, kalite hiçbir şey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2024, 18:25:00 »
Zamana ve talebe ayak uyduramayan her sektörde olduğu gibi gitmeye mahkum örnekleri her markada var.
iyi malzeme ile lezzetli pasta olacak diye bir kaide yok ,iyi usta gerektirir. sony android değil de ios kullanıyor olsa idi o yazılımla düşünemiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: 119.999₺ 'ye Telefon Olur Mu ?
« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2024, 22:52:00 »
iPhone 16 Fiyatı Ne Kadar? Türkiye Fiyatları

iPhone 16 (128GB) – 64.999 TL
iPhone 16 (256GB) – 69.999 TL
iPhone 16 (512GB) – 79.999 TL

iPhone 16 Plus (128GB) – 73.999 TL
iPhone 16 Plus (256GB) – 78.999 TL
iPhone 16 Plus (512GB) – 88.999 TL

iPhone 16 Pro (128GB) – 82.999 TL
iPhone 16 Pro (256GB) – 87.999 TL
iPhone 16 Pro (512GB) – 97.999 TL
iPhone 16 Pro (1TB) – 107.999 TL

iPhone 16 Pro Max (256GB) – 99.999 TL
iPhone 16 Pro Max (512GB) – 109.999 TL
iPhone 16 Pro Max (1TB) – 119.999 TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
Ynt: 119.999₺ 'ye Telefon Olur Mu ?
« Yanıtla #13 : Eylül 11, 2024, 10:51:07 »
Zamana ayak uyduramayan bence Sony değil İphone. Hem Sony'nin kamera ve lensini kullanıyor hem de Sony'nin 10 sene önce telefonlarında kullandığı 60 hz ekran hızına 120 bin tl istiyor. Sony hali hazırda 120 hz oled bravia ekran kullanıyor. Yani son nesil Sony oled tv'lerdeki ekranı kullanıyor.